Mitäs sullla ruokana tänään?
Kommentit (28)
FRETTIPAISTI
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Kukkakaali-jauhelihalaatikkoa ja vuonankaali-kurkku-salaattia.
Keitetyt perunat, itselle paistettua lohta, rouvalle sitten kasvispihvi, sama kermainen sienikastike sopii molemmille, jälkkärinä tänään mansikkarahka.
Ostin kaupan valmista kaalilaatikkoa. Neljän päivä turnee kalareissulla sai minut uupumaan ihan täysin. Jos nyt nukun vuorokauden ympäri niin ehkä sitten jaksan tehdä itse ruokaa.
Nakit ja ranskalsiset. En jaksanut tai oikeastaan ei huvittanut tehdä nakkikastiketta jota piti tehdä.
Kanafilepihvejä ja kuskusia homejuustokastikkeen kera.
Pinaattikeittoa söin näkkärillä.
Jotain hyvää pitäis keksiä illaksi,
siskonmakkarakeitto-ainekset on tuolla muttei nyt jaksaisikaan kuoria ja pilkkoa pottuja ja juureksia.
Sushibowl Woltista, ehkä
Töissä söin eilisestä jääneitä ruokia ja eilen oli uunimakkaraa ja lohkoperunoita. Äsken kävin myös mäkkärissä syömässä kana el maco -aterian ja juomana oli novelle: mansikka-kiivi.
Vielä karkkia tänään mussutan ja vähän sipsiäkin päälle ja Fanta sitruuna limppariakin juon.
Hankin Eternals elokuvan ja ajattelin sen katsoa tänään ja sen kanssa voisi noita herkkuja mussuttaa.
M28
Vierailija kirjoitti:
Nakit ja ranskalsiset. En jaksanut tai oikeastaan ei huvittanut tehdä nakkikastiketta jota piti tehdä.
Tuo on niin hyvää! Huomenna teen makkarakastiketta HK:n sinisestä lenkistä.
Oikeen vanhan ajan kastikkeen rasvasuurustuksella. Vaikkakin käytän siihen rypsiöljyä, mutta hyvää tulee.
Kasvisbiryania ja raitaa. Uunissa jo on. Kohta valmista.
Chickenmushroom pie