Ostin tuoreinkivääriä. Mihin ruokiin sitä laitan?
Kommentit (9)
Kaikenlaisiin wokkeihin ja pataruokiin joissa on kasviksia.
Raasta vaan. Teetä, keittoon, paistinpannulle osa laittaa jopa kuorittuna pyllyyn, pitäisi tulla jotenkin jännät tunnelmat. En ole itse suppona kokeillut, eli siitä vaan itse kokeilemaan.
Jos et halua käyttää kaikkea kerralla, raasta vain se mitä tarvitset, kääri loppu kelmuun ja laita pakastimeen. Siitä jäisestä möykystä saat sitten aina tarpeen mukaan raastettua jäisenä ruokiin, ja loppu säästyy edelleen. Näin mitään ei mene hukkaan.
Minä viherpeukalona ostin yhden inkiväärin ja laitoin sen kukkaruukkuun. Nyt saan satoa muutaman kuukauden välein ja ylimääräiset istutan taas uudestaan. Ei siinä rahaa säästä, mutta kasvatuksen ilo ja sato on 👍🏻
Huomenna raastan thai curryyn. Tai pilkon, katsotaan mikä fiilis.
Jos leikkaat, niin leikkaa poikittain. Ne ”kuidut” on aika kovia, joten kannattaa katkoa leikkaamalla aivan pieniksi paloiksi.
Tein eilen jauhelihakeittoa (mm. sipulia, valkosipulia, varsiselleriä, porkkanaa, lanttua, perunaa, tomaattia, mausteita, lientä, jauhelihaa) ja raastoin sitä siihen. Käytän sitä juomissa, keitoissa, kanaruuissa, marinadeissa, salaatinkastikkeissa jne.
Kikhernecurryyn. Tai itse syön sen keittona, riisi on vain tiellä.
hedelmäsalaattiin voi käyttää loput hedelmälihat, kun on keitetty teeksi.
raasta kylmään veteen inkivääriä ,sitruunamehua ja makeutettua mehua.
porkkana ja inkivääritikkuja,paprika ja purjotikkuja lohen kanssa hapanimeläkastikkeessa.
paista kala,ota pois ja paista vihannekset,suola
liota veteen perunajauhoja vähän ,etikkaa ja sokeria kaada lopuksi seos vihannesten päälle,kuumenna mutta ei keittämistä enää.kala päälle.
Wokkeihin ja intialaisiin yogurttikastikkeisiin.
Haudukkeena juotavaksi.