Miksi vaivautua enää leipomaan...
kun mikään ei tunnu onnistuvan vaikka kuinka noudattaisi ohjeita...
Ärsyttää. Juustokakku kerkes kärähtää päältä vaikka oli vähemmän uunissa ku ohjeessa sanottiin..
Työkamut tuo ihania leipomuksia töihin. Olis joskus itekkin kiva ilahduttaa leipomuksella mutta kun ei osaa ni ei osaa..
Kommentit (36)
Iso suositus hyydytettäville juustokakuille. Helppoja tehdä ja makuvariaatioita saa tehtyä vaikka kuinka paljon.
Kokeile taatelikakun tekoa. Paranee vielä "vanhetessaan".
runkkaan aina leipomuksiini. parantaa koostumusta
Vierailija kirjoitti:
Iso suositus hyydytettäville juustokakuille. Helppoja tehdä ja makuvariaatioita saa tehtyä vaikka kuinka paljon.
Uunissa tehty juustokakku on niin paljon paremman makuista kuin liivatteella hyydytetyt!
Sinulla taisi kakku olla liian korkealla tasolla uunissa. Jos ei ollut, niin kannattaa välillä vilkaista paistosta. Pala leivinpaperia kakun päälle, jos näyttää, että pinta tummuu liikaa.
Koko Suomen pitäisi lopettaa leipominen!
Minullakaan ei meinaa onnistua. Voi niistä tulla ihan ok, mutta ei sellaisia kuin ohjeessa vaikka ohjeita noudatankin. En tiedä mikä siinäkin on. Joskus leivoin sämpylän makuisia pullia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Iso suositus hyydytettäville juustokakuille. Helppoja tehdä ja makuvariaatioita saa tehtyä vaikka kuinka paljon.
Uunissa tehty juustokakku on niin paljon paremman makuista kuin liivatteella hyydytetyt!
Ei vaan hyydytetty on niin paljon paremman makuista kuin liivatteella tehdyt.
Tee perinteinen piimäkakku, juuri sen helpompaa ohjetta ei ole. Sekoitat vaan aineet keskenään ja paistat.
Leipominen on aivan yliarvostettua.
Kaupasta ja leipomosta saa valmista - mitään järkeä yrittää esittää jotain vit*n pullantuoksuista.
Jos haluat töissä jotain tarjota, niin osta vaikka suklaalevy ja olet paljon persoonallisempi, kun "oih, olen NIIN supermamma" - ämmät yhteensä.
Onneksi olen siivooja ja vaikka työkavereita onkin, niin ikinä en ole kyseisiä henkilöitä tavannut. Vielä pitäisi leipomaan alkaa.
Mietin samaa.. uuni taitaa olla rikki mutta silti joskus yritän leipoa jotain ”jos se nyt vaikka toimis tässä kun toi pakastepitsakin onnistuu”
No ei toimi ja aina sitten vtuttaa
Kasvoin kodissa, jossa oli AINA itse leivottua.
Lapsena nautin suuresti, kun jossain kyläpaikassa tarjottiin KAUPAN pullaa! Nam!
Vieläkin jaksan nauttia pullatiskien ja paistopisteiden herkuista ihan vaan sen takia, että EI TARVITSE OLLA sitä hemmetin itse leivottua.
Sitäpaitsi ne kroissantit on tosi hyviä!
Vierailija kirjoitti:
Kokeile taatelikakun tekoa. Paranee vielä "vanhetessaan".
Hei. Jos innostut taatelikakun tekoon, Googlaa "Seijan taatelikakku". Se on minulla ainoa taatelikakku joka on onnistunut. Sokeria ei tarvi laittaa ihan niin paljon kuin ohjeessa sanotaan.
Paistan lähes kaikki ohjetta pienemmässä lämpötilassa ja tarkistan annetun ajan loputtua että kuinka paistos jaksaa. Potuttaa kyllä jotkut ohjeet kun välillä kahvikuppi mitta ja välillä desilitroina samassa ohjeessa.
Vierailija kirjoitti:
Leipominen on aivan yliarvostettua.
Kaupasta ja leipomosta saa valmista - mitään järkeä yrittää esittää jotain vit*n pullantuoksuista.Jos haluat töissä jotain tarjota, niin osta vaikka suklaalevy ja olet paljon persoonallisempi, kun "oih, olen NIIN supermamma" - ämmät yhteensä.
Leipominen on ihanaa. Ja kyllä ne itse tehdyt vaan ovat paljon parempia kuin kaupan tuotteet. Ainakin silloin kun ne onnistuva.
Vierailija kirjoitti:
Mietin samaa.. uuni taitaa olla rikki mutta silti joskus yritän leipoa jotain ”jos se nyt vaikka toimis tässä kun toi pakastepitsakin onnistuu”
No ei toimi ja aina sitten vtuttaa
Kyllä se uuni toimii jos kerran lämpiää. Hanki uunin sisälämpömittari. Sellainen ihan vaan vanhanaikainen mekaaninen. Maksaa alle 5 euroa.
Uunit vaan nyt on kaikki erilaisia ja omansa pitää oppia tuntemaan. Kyllä se siitä!
Mun edellinen oli aataminaikainen kaasu-uuni. Taivaan tähden! Niin vain onnistui silläkin liekkejä posottavalla rakkineella leipominen. Totuttelua se vaati kylläkin.
Mokkapalat on myös helppoja aloittelijalle.
Uuneissakin on eroja. Onkohan enää missään uunissa ylälämpö erillisinä vastuksina uunin "sisäkaton" takana näkymättömissä. Meillä ainoa ylälämpö on saatavilla grillivastusten kautta. Paistaa jotenkin todella nopeasti ja liikaa.
Harjotusta vaan!