Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pasta jäi yöksi huoneenlämpöön, uskaltaako syödä?

Vierailija
19.05.2015 |

Keitin eilen spagettia ja kaadoin sen sekaan kattilaan hiukan tomaattikastiketta. Kattila unohtui yöksi pöydälle. Laitoin sen aamulla asian huomattuani jääkaappiin. Uskaltaako sitä enää syödä? Olen raskaana, enkä haluaisi ruokamyrkytystä (no en tosin haluaisi vaikken olisikaan). Mielipiteitä?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi

Vierailija
2/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis eikö nyt ole varaa keittää uutta spaghettia? Olet raskaana ja pihistelet tässä asiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi. Siinä on kuitenkin joku bacillus cereus.

Vierailija
4/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin.

Vierailija
5/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kevyesti voi syödä. Voi teitä hassuttelijoita, olette heittämässä käyttökelpoista ruokaa menemään -.-

Vierailija
6/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tuskin talous kaatuu jos ei raskaana ihan tahallaan ota ruokamyrkytyksen riskiä.

En söisi vaikka en ole edes raskaana. Ripulipaska ei innosta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:18"]

Kevyesti voi syödä.

[/quote]

Joo, ihan vaan vähän eikä koko lautasellista.

Vierailija
8/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen myös raskaana (rv 24) ja olen syönyt monestikkin yön yli jääneet pastat ja riisit soseineen. Ei kyse kumminkaan rahasta minun tapauksessa, vaan siitä, että ruokaa menee hukkaan. Pidän huolen, että munat ja lihat ovat kypsiä.
Tsemppiä odotukseen! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

Vierailija
10/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:24"]

Olen myös raskaana (rv 24) ja olen syönyt monestikkin yön yli jääneet pastat ja riisit soseineen. Ei kyse kumminkaan rahasta minun tapauksessa, vaan siitä, että ruokaa menee hukkaan. Pidän huolen, että munat ja lihat ovat kypsiä.
Tsemppiä odotukseen! :)

[/quote]

 

Kiitos asiallisesta vastauksesta. :) Jos en olisi raskaana, niin söisin varmasti (olen ennenkin syönyt eikä mitään ole tullut), mutta nyt mietityttää. Nimenomaan ruuan heittäminen hukkaan tässä häiritsee. Ihanaa loppuraskautta sinulle! :) -Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis herran jestas jos ruuan pois heittäminen noin paljon ressaa niin ole ensi kerralla tarkempi ettei ruuat jää yön yli pöydälle lojumaan!

Maailma ei pelastu vaikka söisit nyt sen pilaantuneen ruuan mutta ehkä vauvasi pelastuu kun et syö!

Vierailija
12/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:27"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:24"]

Olen myös raskaana (rv 24) ja olen syönyt monestikkin yön yli jääneet pastat ja riisit soseineen. Ei kyse kumminkaan rahasta minun tapauksessa, vaan siitä, että ruokaa menee hukkaan. Pidän huolen, että munat ja lihat ovat kypsiä.
Tsemppiä odotukseen! :)

[/quote]

 

Kiitos asiallisesta vastauksesta. :) Jos en olisi raskaana, niin söisin varmasti (olen ennenkin syönyt eikä mitään ole tullut), mutta nyt mietityttää. Nimenomaan ruuan heittäminen hukkaan tässä häiritsee. Ihanaa loppuraskautta sinulle! :) -Ap

[/quote]

Jos olet ennenkin syönyt, niin on sinulla sitten, sanotaanko, vastustukykyä muutenkin. Käytännössä ruokavaliossasi ei ole muutoksia tuoreuden suhteen. Ihan hyvillä mielin voit syödä!
Kiitos! Nyt jännittää tuleva vauva-aika.
9

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:25"]

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

[/quote]

B. cereus aiheuttaa kahta, oireiltaan toisistaan poikkeavaa ruokamyrkytystyyppiä. Oksennusmuodon saa aikaan jo itse elintarvikkeessa muodostunut toksiini eli myrkky. Ripulimuodon  saa aikaan bakteerin suolistossa muodostunut toksiini. Ripulitoksiini on lämpöherkkä ja tuhoutuu, kun elintarvike kuumennetaan riittävän kuumaksi (yli 70 Celsius -asteeseen). Oksennusmuodon toksiini on lämpöä kestävä eikä tuhoudu normaalissa kuumennuksessa.

Suomessa on raportoitu vuosina 1995–2006 vuosittain 1–7 epidemiaa. Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä. B. cereus -itiöiden tuhoaminen ruoasta edellyttää kuumentamista 100 Celsius -asteessa 2–8 minuutin ajan. Itiöt voivat säilyä elävinä, jos ruokaa kypsytetään hauduttamalla alle kiehumislämpötilan (< 100 Celsius -astetta). Varsinkin ruokamyrkytyksiä aiheuttavien kantojen itiöt ovat erityisen lämmönkestäviä.

Vierailija
14/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:38"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:25"]

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

[/quote]

B. cereus aiheuttaa kahta, oireiltaan toisistaan poikkeavaa ruokamyrkytystyyppiä. Oksennusmuodon saa aikaan jo itse elintarvikkeessa muodostunut toksiini eli myrkky. Ripulimuodon  saa aikaan bakteerin suolistossa muodostunut toksiini. Ripulitoksiini on lämpöherkkä ja tuhoutuu, kun elintarvike kuumennetaan riittävän kuumaksi (yli 70 Celsius -asteeseen). Oksennusmuodon toksiini on lämpöä kestävä eikä tuhoudu normaalissa kuumennuksessa.

Suomessa on raportoitu vuosina 1995–2006 vuosittain 1–7 epidemiaa. Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä. B. cereus -itiöiden tuhoaminen ruoasta edellyttää kuumentamista 100 Celsius -asteessa 2–8 minuutin ajan. Itiöt voivat säilyä elävinä, jos ruokaa kypsytetään hauduttamalla alle kiehumislämpötilan (< 100 Celsius -astetta). Varsinkin ruokamyrkytyksiä aiheuttavien kantojen itiöt ovat erityisen lämmönkestäviä.

[/quote]

Juuh, kerrohan lisää hirviötarinoita. Luulen, että kehossasi on enemmän bakteereita käytyäsi lentokentän vessassa, kuin kotoan omien bakteereitten kanssa keitetyn ja yön yli olleessa pastassa. :P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen syönyt yöksi pöydälle jäänyttä makaroonia ja perunaa raskauden aikana.

Vierailija
16/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:40"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:38"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:25"]

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

[/quote]

B. cereus aiheuttaa kahta, oireiltaan toisistaan poikkeavaa ruokamyrkytystyyppiä. Oksennusmuodon saa aikaan jo itse elintarvikkeessa muodostunut toksiini eli myrkky. Ripulimuodon  saa aikaan bakteerin suolistossa muodostunut toksiini. Ripulitoksiini on lämpöherkkä ja tuhoutuu, kun elintarvike kuumennetaan riittävän kuumaksi (yli 70 Celsius -asteeseen). Oksennusmuodon toksiini on lämpöä kestävä eikä tuhoudu normaalissa kuumennuksessa.

Suomessa on raportoitu vuosina 1995–2006 vuosittain 1–7 epidemiaa. Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä. B. cereus -itiöiden tuhoaminen ruoasta edellyttää kuumentamista 100 Celsius -asteessa 2–8 minuutin ajan. Itiöt voivat säilyä elävinä, jos ruokaa kypsytetään hauduttamalla alle kiehumislämpötilan (< 100 Celsius -astetta). Varsinkin ruokamyrkytyksiä aiheuttavien kantojen itiöt ovat erityisen lämmönkestäviä.

[/quote]

Juuh, kerrohan lisää hirviötarinoita. Luulen, että kehossasi on enemmän bakteereita käytyäsi lentokentän vessassa, kuin kotoan omien bakteereitten kanssa keitetyn ja yön yli olleessa pastassa. :P

[/quote] No voi olla, mutta ne eivät ole bakteereita jotka aiheuttavat useita epidemioita vuosittain. Ne bacillus cereus-bakteerit eivät ole "omia bakteereita" vaan

"Bacillus cereus -bakteerit ovat itiöllisiä bakteereita, jotka ovat yleisiä maaperässä, vesistöissä, kasveissa, ilmassa ja pölyssä. Bakteeria esiintyy yleisesti ihmisten ja eläinten suolistossa sekä pieninä pitoisuuksina elintarvikkeissa, kuten viljassa, riisissä, lihassa, kasviksissa ja maidossa. B. cereukset kasvavat sekä hapellisissa että hapettomissa olosuhteissa. Itiömuodossaan ne kestävät korkeaa lämpötilaa, kuivuutta ja ravinnon puutetta. Elintarvikkeisiin joutuneet itiöt kestävät kuumennuksen ja pystyvät lisääntymään ruoassa jäähtymisen aikana."

Vierailija
17/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysymys teille, jotka söisitte tuota ruokaa: Onko teillä ollut ihan oikeaa ruokamyrkytystä? Tuskin. Koska jos olisi, ette ottaisi enää minkäänlaisia riskejä pilaantuneen ruuan suhteen...

Ruokamyrkytys ei ole sitä, että on "maha vähän löysällä". Se on sitä kun täriset horkassa kylmässä ja kuumassa vuorokauden, et pysty nousemaan sängystä, sattuu ja on kuin pahinkin tauti päällä. Se on myrkytystila, johon voi kuolla.

Mutta jokainen tekee omat päätöksensä.

Vierailija
18/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:38"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:25"]

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

[/quote]

B. cereus aiheuttaa kahta, oireiltaan toisistaan poikkeavaa ruokamyrkytystyyppiä. Oksennusmuodon saa aikaan jo itse elintarvikkeessa muodostunut toksiini eli myrkky. Ripulimuodon  saa aikaan bakteerin suolistossa muodostunut toksiini. Ripulitoksiini on lämpöherkkä ja tuhoutuu, kun elintarvike kuumennetaan riittävän kuumaksi (yli 70 Celsius -asteeseen). Oksennusmuodon toksiini on lämpöä kestävä eikä tuhoudu normaalissa kuumennuksessa.

Suomessa on raportoitu vuosina 1995–2006 vuosittain 1–7 epidemiaa. Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä. B. cereus -itiöiden tuhoaminen ruoasta edellyttää kuumentamista 100 Celsius -asteessa 2–8 minuutin ajan. Itiöt voivat säilyä elävinä, jos ruokaa kypsytetään hauduttamalla alle kiehumislämpötilan (< 100 Celsius -astetta). Varsinkin ruokamyrkytyksiä aiheuttavien kantojen itiöt ovat erityisen lämmönkestäviä.

[/quote]

 

vesi kiehuu satasessa ja siinä kun keität muutaman minuutin, niin kyllä tuhoutuu (kuten tekstissäsikin lukee). Ei kai kukaan mitään spagettia ala hauduttamaan 70 asteessa?

Vierailija
19/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:47"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:38"]

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:25"]

Kyllä olen syönyt, kiehauttanut vielä kerran ihan sen takia, että maistuu ihan tuoreelta eikä tarvitse lämmittää. Jos pelkää pöpöjä niin nekin siinä tuhoutuvat samalla.

[/quote]

B. cereus aiheuttaa kahta, oireiltaan toisistaan poikkeavaa ruokamyrkytystyyppiä. Oksennusmuodon saa aikaan jo itse elintarvikkeessa muodostunut toksiini eli myrkky. Ripulimuodon  saa aikaan bakteerin suolistossa muodostunut toksiini. Ripulitoksiini on lämpöherkkä ja tuhoutuu, kun elintarvike kuumennetaan riittävän kuumaksi (yli 70 Celsius -asteeseen). Oksennusmuodon toksiini on lämpöä kestävä eikä tuhoudu normaalissa kuumennuksessa.

Suomessa on raportoitu vuosina 1995–2006 vuosittain 1–7 epidemiaa. Ruokamyrkytysepidemiat liittyvät yleensä sellaisiin tilanteisiin, joissa ruokaa valmistetaan etukäteen, tavallisimmin edellisenä päivänä. Ruokamyrkytysten yleisimpinä syinä ovat olleet riittämätön kuumennus, liian hidas jäähdytys, virheellinen säilytyslämpötila tai kuljetuslämpötila sekä liian pitkä säilytysaika. Tällöin B. cereus on säilynyt elossa sekä päässyt lisääntymään ja tuottamaan myrkkyä. B. cereus -itiöiden tuhoaminen ruoasta edellyttää kuumentamista 100 Celsius -asteessa 2–8 minuutin ajan. Itiöt voivat säilyä elävinä, jos ruokaa kypsytetään hauduttamalla alle kiehumislämpötilan (< 100 Celsius -astetta). Varsinkin ruokamyrkytyksiä aiheuttavien kantojen itiöt ovat erityisen lämmönkestäviä.

[/quote]

 

vesi kiehuu satasessa ja siinä kun keität muutaman minuutin, niin kyllä tuhoutuu (kuten tekstissäsikin lukee). Ei kai kukaan mitään spagettia ala hauduttamaan 70 asteessa?

[/quote]

Vierailija
20/24 |
19.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.05.2015 klo 13:47"]

Kysymys teille, jotka söisitte tuota ruokaa: Onko teillä ollut ihan oikeaa ruokamyrkytystä? Tuskin. Koska jos olisi, ette ottaisi enää minkäänlaisia riskejä pilaantuneen ruuan suhteen...

Ruokamyrkytys ei ole sitä, että on "maha vähän löysällä". Se on sitä kun täriset horkassa kylmässä ja kuumassa vuorokauden, et pysty nousemaan sängystä, sattuu ja on kuin pahinkin tauti päällä. Se on myrkytystila, johon voi kuolla.

Mutta jokainen tekee omat päätöksensä.

[/quote]

Ei oo ollut, kun on maalaisjärkeä ollut makana monessa. Jos pitää tiukan linjan siitä, että ruoka on sitä kliinisesti puhdasta, niin tulee herkemmin kipeeksi. Eiköhän niistä etelänmaan ravintoloitten ruuiasta ja vanhoista tuoreksista tuu nuo myrkytykset....

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi yksi