Miksi Rummon pastat jää ihan kivikovaksi vaikka keittää ohjeen mukaan?
Kommentit (52)
Kokki Kolmonen kirjoitti:
Keitätkö pelkän ajan perusteella, etkä maista laisinkaan?
Juu näin olen tehnyt
Ap
Parhaat pastakaskätikkeet on rummolla.
Yleensä keitän Rummoa hieman pidempään, kuin ohjeessa mainitaan. On kyllä hyvää pastaa, ostan nykyään lähinnä sitä.
Vierailija kirjoitti:
Parhaat pastakaskätikkeet on rummolla.
Että mitkä?
Rummoa kärsii keittää minuutin pari ohjetta pidempään, sittenkin on vielä suomalaiseen makuun "al dente".
Poikani kaveri kutsui minua rummoksi, kun sanoin, että meillä alkaa iltapuuhat klo 20 ja hänen olisi hyvä palailla kotiin.
Pasta ei saa olla pehmeää. Al dente- määritys jättää pastan hieman kovaksi. Rummo on laatutavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Pasta ei saa olla pehmeää. Al dente- määritys jättää pastan hieman kovaksi. Rummo on laatutavaraa.
Saa tai ei, mitä se on keneltäkään muulta pois kuinka kovasta tai pehmeästä pastasta kukin tykkää.
Mäkin tykkään juuri Rummosta, koska on ei mene veteläksi kuten huonot halpispastat.
Kova pasta on pahaa. On se sitten rummoa tai myllyn parasta. No makunsa kullakin.
Rummon valmistusmenetelmässä siitä puristetaan irti enemmän kosteutta joten se on lähtökohtaisesti kovempaa. Tässä on se etu että se kestää enemmän keittovirheitä. En tosin ymmärrä, miksi tuo keitto-ohje on ajaltaan hieman lyhyt. Ehkä se on ajateltu että siinä vaiheessa kannattaa alkaa koemaistamaan pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Pasta ei saa olla pehmeää. Al dente- määritys jättää pastan hieman kovaksi. Rummo on laatutavaraa.
Pastan ei tarvitse myöskään olla niin kovaa, kuin Rummo on vaaditun keittoajan jälkeen. Se ei ole al dente vaan kovempaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parhaat pastakaskätikkeet on rummolla.
Että mitkä?
Pastakastikkeet. Parhaat Rummolla.
Ilmeisesti pasta kaadetaan tuon jälkeen kastikkeeseen, jossa se kypsyy vielä lisää.
Melko pehmeisiin kiviin olet törmännyt..
Vierailija kirjoitti:
Ilmeisesti pasta kaadetaan tuon jälkeen kastikkeeseen, jossa se kypsyy vielä lisää.
En ole ap, mutta keitin eilen 2 minuuttia ohjetta kauemmin ja kaadoin kastikkeeseen hautumaan, vähän keitivettä mukana ja silti oli vielä vähän liian kovaa.
Keitätkö pelkän ajan perusteella, etkä maista laisinkaan?