Tarjoilut 50 hengelle
Apua olisin vailla. Olen luvannut tehdä tarjoilut 50 hengelle. Tarvitsisi tehdä lounas jälkkärillä. Ja siitä 3 tunnin päästä kahvit, joissa tarjottaisiin myös jotain suolaista.
Mitä tarjoilisi?
Varmaan melko edullinen budjetti. Keittiö on missä valmistaa ruokaa. Ja siellä pari isoa jääkaappia.
Ei minkäänlaista koulutusta tähän. Hygieniapassi on ja joskus pienempiä juhlia järjestänyt….
Mitkä ois sopivat tarjoilut??
Kommentit (9)
Keitot ovat huonoja, koska ensimmäiset rohmuavat niistä kalat, ja muille ei jää mitään. Ja jos aikoo tehdä lohikeittoa niin että kaikille riittää, rohmuajat mukaan lukien, lohta saa tunkea sinne valtavat määrät. Saattaa olla että yksi file riittää kahdelle suursyömärille, eli ainakin 25 filettä saisit ostaa. Ja kenellä on niin suuria patoja että tuo määrä mahtuu?
Mutta tarjoilut riippuu tilaisuuden luonteesta, onko kyseessä juhlat (häät, syntymäpäivät) vai tyyliin nuorisoarmeijan välipysäkki ja nopeaa ja helppoa yksinkertaista ruokaa?
Tekisin ehkä jotain laatikkoa, esim. lohilaatikkoa (siitä ei samalla tavalla voi kaloja rohmuta kuin keitosta) ja lisäksi vaikka lihapullia.
Saat nyt miettiä ihan ite. Jos ei mitään hajua, ei kokemusta ja olet luvannut tehdä.
Siirryn muihin aiheisiin.
Fläskkarré eli mikä se on suomeksi.Edullinen ja helppotekoinen. Täytä yrteillä .
Todella iso juttu järjestää. Jos keittoa niin keittokattiloiden pitäisi olla suurtalouskeittön kokoisia. Jos keitettyjä perunoita niin niitä pitäisi olla reilu sata. Minä tahansa ruokaa niin työ on valtava.
Vaikeaksi menee, koska joudut huomioimaan kaikki erityisruokavaliot myös, ja niitä riittää. Tuossa on iso homma.
Toivottavasti on isot uunit jne.
No, itse tekisin perunamuusin, uunissa lihamureketta tai lihapullia, uunijuureksia, kastikkeen, salaattia. Jälkiruuaksi vaikka hedelmärahkaa. Kasvissyöjille kävisi myös, jos maitotuotteet käyvät, voisivat ottaa muusia, uunijuureksia ja salaattia. Ehkä myös leipää ja levite. Ja juomat.
Keittolounas voi olla myös esim. hyvin tehty, vähän hienostuneempi kasvissosekeitto, pääraaka-aineena vaikka paahdettu kurpitsa. Lisukkeena alkusalaatti tai pari erilaista, keiton kanssa pähkinöitä, siemeniä, krutonkeja ja leipää.
Mutta joo, vaikea ehdottaa kun ei yhtään tiedä kuinka juhlava tilaisuus on kyseessä.
Lounas: juustokeitto
Jälkkäri: juustotarjotin
Suolainen: juustopiirakka
Voi herranjestas jos oikeasti ilman minkäänlaista kokemusta lupautuu järjestämään 50 henkilön tarjoilut ja sitten hommaa hoidetaan kyselemällä apua Vauva-palstalta.
Kai ymmärrät, ettet tee kenellekään palvelusta lupautumalla liian suureen vastuuseen ilman osaamista? Pilaat jonkun juhlatarjoilut turhaan.
Ja milloinhan kyseinen tilaisuus olisi? Tällä hetkellä missään päin Suomea ei ole mahdollista järjestää 50 hengen tilaisuuksia.
Joku soppakeittiö nyt voisi ollakin, mutta siihen ei kyllä liity kolmen tunnin päästä kahvi ja pikkusuolainen.
No, jos nyt on suunnitteilla tilaisuus siihen aikaan, kun se rajoitusten puitteissa on mahdollista, niin...
Lohikeitto, ruisleipää. Keitto, niin ei tarvitse mitään kasvislisäkettä. Jälkiruuaksi marjapiirakka tai omenapiirakka (uunipellille tehtynä, yhdestä pellillisestä 25 palaa). Jos lohikeitto on kirkkaaseen liemeen, niin omenapiirakan kanssa voisi olla vaniljakastiketta.
Kinkkukiusaus, perussalaatti (salaatti, tomaatti, kurkku) ja esimerkiksi kypsennettyjä vihanneksia (porkkana, kukkakaali, parsakaali jne). Jälkiruuaksi puolukkavispipuuro tai marjakiisseli ja kaupasta peruskeksejä.
Kahvin kanssa kasvispasteijoita tai juustopasteijoita, 50 kpl tekeminen ei ole kovin suuri urakka.
Täytyykö sinun huomioda erityisruokavalioita?