Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jaa kasvisruokareseptisi :)

Vierailija
13.05.2015 |

Eli laittakaahan mammat jakoon parhaat reseptinne. Vähennän itse lihansyöntiä, joten uusia vinkkejä kaipailisin. En ole juurikaan keittojen ystävä, mutta toki niitäkin saa laittaa :-)

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin parsasesonkina meillä on tuolla juuri tulossa höyrytettyä parsaa voilla ja valkosipulilla, paistettua halloumia ja lohkoperunoita. Perunoissa vain oliiviöljyä ja pippuria tällä kertaa, halloum on tarpeeksi suolainen ja parsan pitää olla aterian maukkain kaikin tavoin :)

Vierailija
2/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvältä kuulostaa, kiitos! Tätä voisi kokeilla viikonloppuna :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halloum on aika suosikki ainesosa meillä. Yksi maistuva ruoka on myös kesäkurpitsaveneet halloumilla.
Eli koverretaan kurpitsojen löysä siemenosa pois, sivellään koloon sweet chili -kastiketta ja siivutetaan halloumia päälle. Uunissa joku 15min 225:ssa. Ja lisäksi muita uunikasviksia kauden mukaan, timjami on loistava uunikasvismauste. Kesäkurpitsasesonkikin häämöttää jo, nyt ne ovat aika hinnoissa..

Fenkolin kanssa sopii yllätys yllätys.. halloum! :D Fenkoliveneitä ylläolevaan tapaan, tarjoiluun vihersalaatti jossa vesikrassia tai muita raikkaita versoja ja vaikka siemeniä lisäproteiiniksi.

Vierailija
4/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun suosikki on sellainen, missä otetaan kasa pilkottuja vihanneksia ja juureksia, mitä nyt sattuu olemaan, usein ainakin kaalia tai ruudukaalia tai parasakaalia, porkkanaa, sipulia, tomaattia tai paprikaa tmd, kourallinen sokeriherneitä ja vähän påhkinöitä, vokataan kevyesti pannulla ja maustetaan hunajalla tai suolalla ja pippurilla.

Vierailija
5/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksetkin ovat eläviä. Ei niitä saa syödä.

Vierailija
6/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on lempiruokiani, maukasta, edullista ja täyttävää.

Kuullotetaan runsaasti sipulia, valkosipulia ja chiliä. Lisätään pari purkkia tomaattimurskaa, kasvisliemikuutio ja pari desiä punaisia linssejä. Keitellään ja lisätään lopuksi pötkö vuohenjuustoa tai purkki tuorejuustoa. Soseutetaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

linssi-bataattisosekeitto

1 bataatti

muutama porkkana

vettä keittämiseen

suolaa / kasvisliemikuutio

pippuria

mantelimaitoa

2,5 dl vihreitä linssejä

***

– laita linssit keittymään runsaaseen veteen suolan kanssa (käytän Urtekramin, keittoaika 30–40 min)

– kuori ja pilko bataatti ja porkkanat, laita keittymään runsaaseen veteen ja lisää suolaa tai kasvisliemikuutio (n. 20–30 min)

– kun bataatti ja porkkanat ovat kypsiä, kaada osa nesteestä pois. Kaada linssien keitinvesi pois ja lisää ne bataattien ja porkkanoiden joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää cashew-maitoa ja mausteita makusi mukaan. Maidon voit myös korvata bataattien keitinvedellä. 

– nauti keitto sellaisenaan, keitetyn kananmunan tai / ja tuoreiden yrttien kanssa

tästä keitosta riittää mulle lounaaksi n. kolmelle päivälle. :)

 

Vierailija
8/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Papuja, sipuleita, tomaattimurskaa ja mausteita. Simppeli papupata, hyvää perunoiden kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoja ja halpoja on on kasviskiusaus ja kasvispihvit.

Juurekset (peruna, porkkana, selleri, lanttu, purjo esim) vaan jauhetaan mössöks ja  lisätään kananmunaa, vehnäjauhoja ja mausteita Ja paistetaan. Se on siinä. Hyviä tuoreina! Varsinkin kermaviilikastikkeen kanssa

Vierailija
10/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko halloum täyttävää? En ole ikinä syönyt, mutta haluan kokeilla. Mietin vaan että miten paljon kannattaa laittaa muutakin syötäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.05.2015 klo 18:35"]

Onko halloum täyttävää? En ole ikinä syönyt, mutta haluan kokeilla. Mietin vaan että miten paljon kannattaa laittaa muutakin syötäväksi.

[/quote]

Onhan se ihan. Käytän aina Lidlin halloumia, ja tällä aterialla meni paketti kahdelle aikuiselle. Neljään osaan siivutin, 1,5 minulle ja 2,5 miehelle :D

Ei siitä kannata pääruokaa tehdä, mutta on hyvä lisä ja siitä saa ihan kivasti proteiinia.

Vierailija
12/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://thesimpleveganista.blogspot.fi/2014/01/curried-chickpea-salad.html

Tuota teen juuri nyt, todella hyvä ja täyttävä. Reseptin kirjoittaja on muokannut ohjeesta myös täytettyjä kolmioleipiä muistaakseni. Aika kiva retki- tai työpäiväeväs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille ohjeista! Lisää vaan :--)
Ap

Vierailija
14/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi, menee heti kokeiluun tuo currykikhernesalaatti! Kunhan muistan liottaa herneet :D

Kikherneet ovat oivallisia. Ne sopii ihan kaikkeen.
Myös kidneypapuja kannattaa käyttää padoissa ja kastikkeissa, varsinkin tomaattipohjaisissa.

Ostan pavut ja herneet kuivattuina etnokaupoista, erittäin edullista. Ja sieltä kannattaa hamstrata kaikenlaisia mausteitakin. Maustaminen on kasvisruoan melkein tärkein osa mielestäni :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opiskelijan halpa ja helppo suosikki: valmiit wokkivihannekset pussista, wokataan ne pannulla ja sekaan keitetyt nuudelit ja kookoskermaa sekä mausteita oman maun mukaan :D Ei mitään gourmetruokaa mutta hyvältä silti maistuu ja tosi nopea tehdä , joten älkää alapeukuttako! :D

Vierailija
16/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Tähän vuodenaikaan suosittelen parsaa minäkin. Ihan vaan nopeasti hyörytettynä hyvän viinin/alkottoman juoman ja dippisoosin kera ( itse teen sen laittamalla liotettuja cashew-pähkinöitä, sitruunamehua, vettä, tilliä, valkosipulia, suolaa ja pippuria prosessoriin, kermaviili, soijajugurtti tms. samoilla mausteilla myös käy jos ei ole niin tarkkaa). Lisäksi vielä muita suikaloitavia kasviksia ja ruisnappeja, suolakeksejä tms. ja (koko perheen) elokuva päälle, avot :)

 Tai käy keräämässä nokkosia/käytä viimeiset vanhahkot porkkanat ja tee lettuja. Täysin kasvipohjaisia saa, kun käyttää kasvimaitoa, lettujauhoja (tai yhdistää hieman ohra- ja ruisjauhoja vehnäjauhoihin) ja leivinjauhetta, jättäen kananmunan pois. Voin/margariinin sijaan paistamiseen voi käyttää kookosöljyä. Päälle pakastimen viimeisiä karpaloita/tyrnimarjoja soseutettuna hunajan ym. makeutusaineen kanssa.

 Ja mitä jää jäljelle, voi täyttää seuraavana päivänä "tortilloihin". Sopivan kypsiä kasviksia, papuja/soijatuotteita ja vähän juustoa (lehmis tai vege) sekä yrttejä ja mausteita, rullaa ja lämmittää.

 Pastat. Laita kattilallinen vettä kiehumaan, pilko niitä kasviksia mitä kaapissa on/mikä on halvinta kaupassa. (Paahda pähkinöitä/siemeniä), lisää oliiviöljy ja kasvikset, ehkä myös tölkillinen papuja/linssejä tms. valkuaista. Kun kasvikset ovat kypsiä, tässä vaiheessa pasta on varmaankin ollut jo jonkin aikaa kiehumassa, ota kupillinen tuota tärkkelyspitoista keitinvettä ja lisää kastikepannulle kasvisliemikuution/jauheen kera. Lisää sekaan vielä tomaattimurskaa (huuhtele loput paketista ulos sillä pastavedellä) ja tomaattipyrettä ja/tai (kaura)kermaa, suola, pippuri ja haluamasi yrtit. Lisää pasta, sekoittele hetki ja tarjoile juuston/"juuston"/oliiviöljyn kera.

 Inkivääriperunat. Kiinteitä perunoita lohkottuna, tofua kuutioina (poista neste kunnolla) ja tuoretta inkivääriä pilkottuna/raastettuna. Jota voi vivahteittaa (=ei liikaa ja kaikkea yhtäaikaa) esim. chilillä, (valko)sipulilla, soijakastikkeella, balsamicolla tai yrteillä. Suola ja pippuri, hieman öljyä sekä jotain alkoholipitoista (viini ja rommi parhaat). Peitä foliolla, anna marinoitua niin kauan kuin maltat ja paista parissasadassa noin tunnin verran poistaen folion ja laittaen grillivastuksen päälle loppuvaiheessa. Valmis kun pinta ruskettunut ja alkoholi haihtunut. Lisäksi salaattia.

Avocado, sitruunat, tilli ja merilevät. Sushiin tarvitsee vain nori-levyjä, keitettyä puuroriisiä tai aamuisen riisipuuron tähteitä ja väliin sitä mitä kaapista löytyy. Sekä tietysti bambumaton tai sorminäppäryyttä. Riisi kannattaa maustaa mirin-kastikkeella, ja omiin suosikkimakuihin kuuluu seesam-avocado-pohjaiset vaihtoehdot. Toinen tähän kategoriaan kuuluva on paahtaa leipää, voidella puolikkaat majoneesilla ja täyttää paksuilla avocadoviipaleilla, ripauksella jotain merilevätuotetta (cavi-artia, liotettua aramea, hiutalesekoitusta tms.), maustaen sitruunamehulla, tillillä ja pippurilla. Näihin asioihin saan helposti kulutettua pussillisen sitruunoita, pussillisen avocadoja ja nipun tuoretta tilliä huolehtimatta niiden vanhentumista.

 Lempismoothie: 1 kypsä banaani ja 1-2 taatelia per noin 1,5-2dl vettä ja haluamasi maku (esim. raakakaakaojauhe, hedelmä tai marjoja). Ja tätä kun tekee tehosekoittimellisen sekä laittaa loput pakkaseen, ei kukaan kotona kinua pirtelöä ja kaupan jätskiä. Ikinä.

Lempimehut: Mehulinkoon 1kg pussi omenoita,  500g pussi pinaattia sekä sormenpäänkokoinen pala inkivääriä. Tai kilo porkkanoita, kilo appelsiineja ja hieman tyrniä (talviaikaan ihanaa vaihtelua viinimarjamehuihin).

 En juurikaan harrasta mittaamista, joten siksi ne vähänkin tarkemmat mitat ovat noin-mittoja. Pahoittelen.

Vierailija
17/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun yksi kikherneruoka:

Pari porkkanaa, pari perunaa, pala lanttua, ehkä puolikas palsternakka, parsakaalia, sipulia, 2 dl kikherneitä (joko liotettuja ja keitettyjä tai sitten "valmiita" purkista), 3 dl ruokakermaa, johon on sekoitettu 1 rkl tahinia + currya + suolaa. Kasvikset kuoritaa, pilkotaan ja laitetaan vuokaan (parsakaalin olen laittanut vasta myöhemmin, ettei mene ihan muussiksi). Päälle kikherneet ja kerma-maustesekoitus. Paistetaan uunissa (oisko 200 asteessa, en muista tarkkaan) noin 40 min. Ihan älyttömän hyvää!

Vierailija
18/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä Eeva Kolun ohje on vakkarireseptini, aivan älyttömän helppoa ja hyvää (ja edullista):

Bataatti-kikherne-fetasalaatti tahinikastikkeella

(kahdelle)

1 keskikokoinen bataatti (500-600 g)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 puntti persiljaa
100 g vuohenfetaa

kastike:

1 tl tahinia eli seesam-tahnaa
1 rkl tuoretta sitruunamehua
1 tl jauhettua juustokuminaa
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl neitsytoliiviöljyä

 Kuori bataatti ja leikka reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita uuninkestävään astiaan, lorauta päälle öljyä ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa n. puolisen tuntia, tai kunnes bataatti on pehmennyt ja kauniisti ruskistunut.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Silppua persilja. Sekoita keskenään bataatti, kikherneet ja persilja.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset paitsi oliiviöljy. Lisää oliiviöljy joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike bataatin, persiljan ja kikherneiden joukkoon. Murustele päälle feta.

Salaatin voi tehdä lämpimistä tai jo jäähtyneistä paahdetuista bataateista. Tarjoile esimerkiksi leivän ja hummuksen kanssa.

 

Vierailija
19/19 |
13.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toi nro 19 salaatti on kyllä hyvä! Tein sitä itse ekan kerran viime viikolla (vähän muunnellen).

 

T:nro 18

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan yksi