Espanjalaiset mansikat
Onko niissä jotain vikaa, vai miksi ne on niin halpoja? Äsken oli kaupassa 400 g rasia 1,50 €. Voiko ne syödä ihan vaan sellaisenaan, vai pitääkö jotenkin huuhtoa?
Kommentit (18)
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:19"]
Ne on mauttomia
[/quote]
Onko se ainut vika, ovat siis ihan turvallisia syödä?
Olen ostanut joka pv parin viikon ajan niitä. Hyviä, ihmeen hyviä. Huuhtaisen.
tuoreille marjoille ei kai ole mitään keittosuosituksia
ai kun tulisikin jo kotimaisten makeiden mansikoiden aika, onneksi vielä edessäpäin tälle kesälle
Mamut poimivat ilmaiseksi. Arvaa onko hygieniapassia.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:20"]
Olen ostanut joka pv parin viikon ajan niitä. Hyviä, ihmeen hyviä. Huuhtaisen.
[/quote]
Hyvä, kiitos! :D
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:22"]
tuoreille marjoille ei kai ole mitään keittosuosituksia
ai kun tulisikin jo kotimaisten makeiden mansikoiden aika, onneksi vielä edessäpäin tälle kesälle
[/quote]
Mutta se on sitten se 5 € rasia. :(
-ap
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:23"]Mamut poimivat ilmaiseksi. Arvaa onko hygieniapassia.
[/quote]
Ei suomalaisia haittaa kusi ja paska marjoissa! Sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan. Vaikka sitten paskaa.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:25"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:23"]Mamut poimivat ilmaiseksi. Arvaa onko hygieniapassia.
[/quote]
Ei suomalaisia haittaa kusi ja paska marjoissa! Sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan. Vaikka sitten paskaa.
[/quote]
Ja myrkyt kaupan päälle.
En mä ainakaan uskalla syödä. Ulkomaisissa saattaa olla salmonella yersiniaa yms paska viruksia. Siksihän sitä on toitotettu että ne pitää kuumentaa ensin.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:24"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:22"]
tuoreille marjoille ei kai ole mitään keittosuosituksia
ai kun tulisikin jo kotimaisten makeiden mansikoiden aika, onneksi vielä edessäpäin tälle kesälle
[/quote]
Mutta se on sitten se 5 € rasia. :(
-ap
[/quote]
meillä on oma maa, mutta pakastimeen niitä pitää ostaa latikollinen, kun nuo menee suoraan suuhun :)
tosin kyllä ne laatikollisetkin (20-30 e/5 kg) tahtoo huveta ennen pakastinta. Mutta parhaimmillaanhan ne onkin tuoreina.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:27"]
En mä ainakaan uskalla syödä. Ulkomaisissa saattaa olla salmonella yersiniaa yms paska viruksia. Siksihän sitä on toitotettu että ne pitää kuumentaa ensin.
[/quote]
Käsittääkseni se kuumennus koskee vain pakastettuja? Jos se koskisi tuoreitakin, niin kaipa niissä olisi joku varoitus kaupassa niinkuin pakastettujenkin kohdalla.
Onkohan niissä paljon myrkkyjä?
-ap
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:29"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:27"]
En mä ainakaan uskalla syödä. Ulkomaisissa saattaa olla salmonella yersiniaa yms paska viruksia. Siksihän sitä on toitotettu että ne pitää kuumentaa ensin.
[/quote]
Käsittääkseni se kuumennus koskee vain pakastettuja? Jos se koskisi tuoreitakin, niin kaipa niissä olisi joku varoitus kaupassa niinkuin pakastettujenkin kohdalla.
Onkohan niissä paljon myrkkyjä?
-ap
[/quote]
Ei näin EU aikaan pitäisi olla?
Kaikki vihannekset ja marjat käsitellään hyönteismyrkyillä jotka aiheuttavat myös ihmisille mm. lapsettumuutta ja syöpää että siitä vaan nam nam nam kun halpa on hyvää! Pienemmissä määrissä myrkky saattaa aiheuttaa allergiaa, kokemusta on
EU ei kiellä hyönteisten torjuntamyrkkyjä, päinvastoin, luomutuotteet on erikseen.
"Monissa maissa torjunta-aineiden käyttö on runsaampaa ja niiden valvonta kehnompaa kuin Suomessa. Meillä viljelijät levittävät myrkkyjä ja suoja-aineita puolisen kiloa hehtaaria kohti, lämpimämmissä maissa määrä nousee helposti 20-kertaiseksi."
"– Yli 90 prosenttia torjunta-ainejäämistä ja erityisesti raja-arvot ylittävät määrät selittyvät tuontihedelmillä ja -vihanneksilla, Jouko Tuomisto havainnollistaa."
"Jos kemikaalikuorma huolettaa, kannattaakin suosia kotimaisia elintarvikkeita. Toinen vaihtoehto on vesi. Viranomaisarvion mukaan omenan ja viinirypäleiden jäämistä katoaa 30 prosenttia, kun hedelmät huuhdotaan huolellisesti."
"Kuorimalla lähtee kolme kertaa enemmän, mutta samalla menee suurin osa hyödyllisistä ainesosista. sillä terveyden tehoaineet sijaitsevat enimmäkseen hedelmän kuoressa."
"Ames on työryhmineen laskenut, että keskivertoamerikkalainen nauttii päivittäin 1 500 milligrammaa luontoäidin torjunta-aineita. Keinotekoisista kertyvä jäämä on vain kalpea aavistus siitä, 0,09 milligrammaa. Vertailun vuoksi: yhdessä kahvikupillisessa hörppäät enemmän luonnon omia torjunta-aineita kuin vuodessa saat kaikista lähteistä yhteensä keinotekoisia torjunta-aineita."
"Kasvisruoan ystävällä ei ole kuitenkaan mitään syytä paniikkiin. – Hedelmien ja vihannesten terveyshyödyt ovat monin verroin suuremmat kuin riski saada niistä haitallisia määriä torjunta-aineita – luonnollisia tai luonnottomia."
Eiköhän jokaisen maha tiedä sen mitä voi syödä, eli jos saat esim. allergiaa/ihottumaa ja ripulin espanjalaisista mansikoista tai muista sellaisista niin älä enää osta niitä toista kertaa ja syö sen sijaan sellaisia joista ei oireita tule, kyllä maha tietää
Mulla on oma mansikkamaa ja ilman myrkkyjä.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:23"]Mamut poimivat ilmaiseksi. Arvaa onko hygieniapassia.
[/quote]
Eihän missään poimijoilla mitään hygieniapasseja edellytetä ja lähinnä ulkomaisia ne poimijat on Suomessakin.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:50"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 21:23"]Mamut poimivat ilmaiseksi. Arvaa onko hygieniapassia. [/quote] Eihän missään poimijoilla mitään hygieniapasseja edellytetä ja lähinnä ulkomaisia ne poimijat on Suomessakin.
[/quote]Onko suomalaisilla ja espanajlaisilla poimijoilla samanlaiset mahdollisuudet hoitaa henk. koht. hygieniaa, esim juoksevaa vettä paskalla käynnin yhteydessä?
Ne on mauttomia