Haluan perustaa grillin
Mutta haluaisin löytää liikekumppanin. Siinä se.
Kommentit (20)
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:28"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D
[/quote]
99% pärjää. Sitten on niitä trendihamburger mestoja jotka on nurin vuodessa.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:30"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:28"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"] [quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa... [/quote] Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D [/quote] 99% pärjää. Sitten on niitä trendihamburger mestoja jotka on nurin vuodessa.
[/quote]
99 % grilleistä on ollut toiminnassa vuosia ja vakiinnuttanut asiakaskuntansa sopivan sijaintinsa ansiosta. Pikaruokapaikan aloittaminen tyhjästä on kokonaan toinen juttu. Kun nuo lihiksillä elävät vanhan polven duunarimiehet alkavat kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, toimintaedellytykset heikkenevät oleellisesti, jos tuotteet ovat mallia rahtari. Kannattaako oikeasti alkaa kilpailemaan kutistuvalla sektorilla ilman mitään aikaisempaa kokemusta?
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]
Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]
Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]
Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:49"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]
Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]
Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.
[/quote]
Otin kantaa ruokalistan merkityksestä menestyksekkääseen grillin pyörittämiseen.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:51"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:49"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]
Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...
Hitto kun haastavaa...
[/quote]
Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]
Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]
Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.
[/quote]
Otin kantaa ruokalistan merkityksestä menestyksekkääseen grillin pyörittämiseen.
[/quote]
No se onkin jo toinen asia ;)
Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes.
[/quote]
Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:57"]
Nyt saat miljoonan dollarin vinkin:
Perusta HOMOGRILLI
Sellaista ei ole olemassa (ei kilpailua), kohderyhmä on selkeä, julkisuus on taattu. Hyvä paikka ja kehität vaan kunnon homomenun shamppanjalla niin success on taattu.
[/quote]
Pojat varmaan myös jonottavat mielellään aivan toisissaan kiinni "tappituntumalla", joten jatkuva asiakasvirta on taattu.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.
[/quote]
No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:00"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:57"]Nyt saat miljoonan dollarin vinkin: Perusta HOMOGRILLI Sellaista ei ole olemassa (ei kilpailua), kohderyhmä on selkeä, julkisuus on taattu. Hyvä paikka ja kehität vaan kunnon homomenun shamppanjalla niin success on taattu. [/quote] Toimii myös kotimaisesta viljasta tehtyihin sämpylöihin valmistettu hampurilainen. Ei salaattia, vähän ketsuppia ja pelkkä pihvi. Hitti keskusta + persu piireissä.
[/quote]
Yäk, tämä "persu" ottaa hampurilaiseen mielellään salaatin lisäksi tomaattia ja jotain majoneesipohjaista kastiketta, lisäksi vaikka suolakurkkua ja se pihvikin saisi olla hyvälaatuisesta jauhelihasta.
Kepulaisista en tiiä mutta tuskin niillekään noi perus sämpylä + pihvi burgerit kelpaa jos ovat joskus muuta maistaneet.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:09"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.
[/quote]
No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.
[/quote]
Pitäisi sen tes :n koskea turkkilaisia. Siksi juuri kilpailu vääristynyt ja kantaväestöön kuuluvat yrittäjät kärsivät.
Siksi se kurdikiekko onkin halpaa kun työntekijälle maksetaan 2e tunnilta.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa... [/quote] Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. .. [/quote] Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]
Osittain totta, mutta vain osittain. On toki totta, että kuningaspaikalla kaupungin ykkös yöbaarin vieressä menestyy paskemallakin eväällä, mutta hyvillä tuotteilla voi menestyä huonommallakin paikalla, ei toki täysin toivottamassa paikassa, eli jos lähimaillakaan ei liiku tarpeeksi väkeä.
Sijainnilla siis tottakai iso merkitys, mutta hyvistä ja kenties jopa legendaarisista tuotteistaan tunnettuille grilleille tullaan kauempaakin. Täytyy muistaa, että nimenomaan perinteisen grillin (ei siis heset etc) asiakkaat kulkee pääosin autoilla, joten ei ole mikään ongelma hurauttaa sinne haasteellisempaan paikkaan kaupungin laitamille, jos on tiedossa, että siellä on hyvät tuotteet.
Tämän siis kerron ammattilaisena eli taksikuskina. Elikätten sen lisäksi, että olen itse kohtuullisen paljon käyttänyt alan tuotteita, niin olen myös tuhansia asiakkaita grillille vienyt. Ihmisillä on yllättävänkin hanakat mielipiteet siitä, mille nimenomaiselle grillille he haluavat ja mille grillille ei sitten mennä missään nimessä. Monesti siis käy niin, että vaikka matkan varrella saattaa olla parikin grilliä, niin niistä ei kumpikaan kelpaa, vaan mennään kiertoreittiä, että päästään juuri sille tietylle grillille, jossa on "kaupungin parhaat" mitkä milloinkin.
Toki itse toimin ihan samoin, eli eväspaikakseni kelpaa vain harvat ja valitut ja ihan taatusti on jokaikinen kaupungin grilli ja kebabbila tullut testattua.
Ala on erittäin haasteellinen ja kun perinteisten grillien kipailijoiksi on tullut etelänihmeet, niin nykyään ei missään nimessä riitä enää se, että kun ei nyt muutakaan oo, eikä ole oikeen minkään alan osaamista, niin avaanpa grillkioskin. Juu ei. Perinteisille grillikioskeille on edelleen kysyntää ja näkisin jopa hienoista kysynnän kasvua olevan sillä saralla, kun ihmiset ovat alkaneet kyllästyä "karvakäsipaikkoihin" (ei mitään tunnelatausta tuossa sanonnassa, minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan) ja vaihteeksi halutaan taas perinteistä suomalaista grillievästä.
Kuitenkaan ihmisille ei enää kelpaa se mikrossa lämmitetty lihis tai burgeri, vaan perinneosastollakin halutaan laatua. Eli jos alalle tosiaan aikoo, niin heti alkuun tuotteet kuntoon. Toki se hyvä liikepaikkakin on hyvä löytää, mutta kyllä tuote on edelleen erittäin tärkeä, tai sanoisinko, että nykyään entistäkin tärkeämpi.
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:09"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]
[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.
[/quote]
No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.
[/quote]
Etenkin kotimaisia perinteisiä grillikioskeja pyöritetään pääasiassa yrittäjävoimin. Harvoin niissä nykyään palkkatyövoimaa on. Menestyneimmissä toki on, mutta niillä sitten onkin varaa maksaa vuorolisät ja pekkasvapaat ja toivottavasti myös niin tekevät.
Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.