Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluan perustaa grillin

Vierailija
07.05.2015 |

Mutta haluaisin löytää liikekumppanin. Siinä se.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.

Vierailija
2/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa...

[/quote]

Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D

Vierailija
4/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:28"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa...

[/quote]

Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D
[/quote]

99% pärjää. Sitten on niitä trendihamburger mestoja jotka on nurin vuodessa.

Vierailija
5/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...
[/quote]

Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..

Vierailija
6/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työkkäriin ilmoitus?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:30"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:28"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"] [quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa... [/quote] Meinaat, että tuollaisella otteella pärjää pikaruokabisneksessä nykyisin? :D [/quote] 99% pärjää. Sitten on niitä trendihamburger mestoja jotka on nurin vuodessa.

[/quote]

99 % grilleistä on ollut toiminnassa vuosia ja vakiinnuttanut asiakaskuntansa sopivan sijaintinsa ansiosta. Pikaruokapaikan aloittaminen tyhjästä on kokonaan toinen juttu. Kun nuo lihiksillä elävät vanhan polven duunarimiehet alkavat kuolla sydän- ja verisuonitauteihin, toimintaedellytykset heikkenevät oleellisesti, jos tuotteet ovat mallia rahtari.  Kannattaako oikeasti alkaa kilpailemaan kutistuvalla sektorilla ilman mitään aikaisempaa kokemusta?

Vierailija
8/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...
[/quote]

Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]

Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...
[/quote]

Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]

Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]

Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.

Vierailija
10/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:49"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...
[/quote]

Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]

Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]

Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.
[/quote]

Otin kantaa ruokalistan merkityksestä menestyksekkääseen grillin pyörittämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:51"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:49"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla.
[/quote]

Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari...

Hitto kun haastavaa...
[/quote]

Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. ..
[/quote]

Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.
[/quote]

Otin kantaa ruokalistan suunnittelun haasteellisuuteen, en liikeideaan.
[/quote]

Otin kantaa ruokalistan merkityksestä menestyksekkääseen grillin pyörittämiseen.
[/quote]

No se onkin jo toinen asia ;)

Vierailija
12/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes.
[/quote]

Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.

Vierailija
14/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:57"]

Nyt saat miljoonan dollarin vinkin:

Perusta HOMOGRILLI

Sellaista ei ole olemassa (ei kilpailua), kohderyhmä on selkeä, julkisuus on taattu. Hyvä paikka ja kehität vaan kunnon homomenun shamppanjalla niin success on taattu.

[/quote]

Pojat varmaan myös jonottavat mielellään aivan toisissaan kiinni "tappituntumalla", joten jatkuva asiakasvirta on taattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.

[/quote]

No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.

Vierailija
16/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:00"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:57"]Nyt saat miljoonan dollarin vinkin: Perusta HOMOGRILLI Sellaista ei ole olemassa (ei kilpailua), kohderyhmä on selkeä, julkisuus on taattu. Hyvä paikka ja kehität vaan kunnon homomenun shamppanjalla niin success on taattu. [/quote] Toimii myös kotimaisesta viljasta tehtyihin sämpylöihin valmistettu hampurilainen. Ei salaattia, vähän ketsuppia ja pelkkä pihvi. Hitti keskusta + persu piireissä.

[/quote]

Yäk, tämä "persu" ottaa hampurilaiseen mielellään salaatin lisäksi tomaattia ja jotain majoneesipohjaista kastiketta, lisäksi vaikka suolakurkkua ja se pihvikin saisi olla hyvälaatuisesta jauhelihasta.

Kepulaisista en tiiä mutta tuskin niillekään noi perus sämpylä + pihvi burgerit kelpaa jos ovat joskus muuta maistaneet.

Vierailija
17/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:09"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.

[/quote]

No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.
[/quote]

Pitäisi sen tes :n koskea turkkilaisia. Siksi juuri kilpailu vääristynyt ja kantaväestöön kuuluvat yrittäjät kärsivät.

Vierailija
18/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi se kurdikiekko onkin halpaa kun työntekijälle maksetaan 2e tunnilta.

Vierailija
19/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:47"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:39"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 15:12"]Minä voin ideoida tuotteita! Toimin ruokapalkalla. [/quote] Hampurilainen. Ranskalaiset. Hodari... Hitto kun haastavaa... [/quote] Tuota kun niitä hampurilaisiakin voi tehdä ziljoonia erilaisia. .. [/quote] Listaa huomattavasti tärkeämpää on sijainti. Loistolista paskalla sijainnilla = konkurssi. Perusmättö loistosijainnilla = menestys.

[/quote]

Osittain totta, mutta vain osittain. On toki totta, että kuningaspaikalla kaupungin ykkös yöbaarin vieressä menestyy paskemallakin eväällä, mutta hyvillä tuotteilla voi menestyä huonommallakin paikalla, ei toki täysin toivottamassa paikassa, eli jos lähimaillakaan ei liiku tarpeeksi väkeä.

Sijainnilla siis tottakai iso merkitys, mutta hyvistä ja kenties jopa legendaarisista tuotteistaan tunnettuille grilleille tullaan kauempaakin. Täytyy muistaa, että nimenomaan perinteisen grillin (ei siis heset etc) asiakkaat kulkee pääosin autoilla, joten ei ole mikään ongelma hurauttaa sinne haasteellisempaan paikkaan kaupungin laitamille, jos on tiedossa, että siellä on hyvät tuotteet.

Tämän siis kerron ammattilaisena eli taksikuskina. Elikätten sen lisäksi, että olen itse kohtuullisen paljon käyttänyt alan tuotteita, niin olen myös tuhansia asiakkaita grillille vienyt. Ihmisillä on yllättävänkin hanakat mielipiteet siitä, mille nimenomaiselle grillille he haluavat ja mille grillille ei sitten mennä missään nimessä. Monesti siis käy niin, että vaikka matkan varrella saattaa olla parikin grilliä, niin niistä ei kumpikaan kelpaa, vaan mennään kiertoreittiä, että päästään juuri sille tietylle grillille, jossa on "kaupungin parhaat" mitkä milloinkin.

Toki itse toimin ihan samoin, eli eväspaikakseni kelpaa vain harvat ja valitut ja ihan taatusti on jokaikinen kaupungin grilli ja kebabbila tullut testattua.

Ala on erittäin haasteellinen ja kun perinteisten grillien kipailijoiksi on tullut etelänihmeet, niin nykyään ei missään nimessä riitä enää  se, että kun ei nyt muutakaan oo, eikä ole oikeen minkään alan osaamista, niin avaanpa grillkioskin. Juu ei. Perinteisille grillikioskeille on edelleen kysyntää ja näkisin jopa hienoista kysynnän kasvua olevan sillä saralla, kun ihmiset ovat alkaneet kyllästyä "karvakäsipaikkoihin" (ei mitään tunnelatausta tuossa sanonnassa, minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan) ja vaihteeksi halutaan taas perinteistä suomalaista grillievästä.

Kuitenkaan ihmisille ei enää kelpaa se mikrossa lämmitetty lihis tai burgeri, vaan perinneosastollakin halutaan laatua. Eli jos alalle tosiaan aikoo, niin heti alkuun tuotteet kuntoon. Toki se hyvä liikepaikkakin on hyvä löytää, mutta kyllä tuote on edelleen erittäin tärkeä, tai sanoisinko, että nykyään entistäkin tärkeämpi.

Vierailija
20/20 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:09"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:04"]

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 16:03"]Grillien aika oli 1980 ja 90-luvuilla. Turkkilaisten pizzeriat ja kebabit vei niiden asiakkaat. Kuoleva bisnes. [/quote] Tää on totta. Vanhat yrittäjät kun jää eläkkeelle niin jatkajaa ei ole.

[/quote]

No ei se jatkajasta ole kiinni, vaan työmäärästä. Turkin poika painaa pienellä palkalla duunia 7 päivänä aamusta iltaan. Suomalainen taas vaatii vuorolisiä, haittakorvauksia ja pekkasvapaita.

[/quote]

Etenkin kotimaisia perinteisiä grillikioskeja pyöritetään pääasiassa yrittäjävoimin. Harvoin niissä nykyään palkkatyövoimaa on. Menestyneimmissä toki on, mutta niillä sitten onkin varaa maksaa vuorolisät ja pekkasvapaat ja toivottavasti myös niin tekevät.