Miten hitossa syön 250 g kanapaketista tehdyn ruoan päivässä yksin?
Olen hoikka normaalikokoinen nainen. Teen ruoan 250 gramman paketista kanan fileesuikaleita, ja syön sen yksin yhdessä päivässä, eka annos klo 16 ja toinen annos eli loput klo 20. Ruokaan tulee lisäksi kermaa ja runsaasti kasviksia, lisukkeena runsas riisi.
Syöttekö muut yhdessä päivässä kokonaan ruoan tuollaisesta määrästä lihaa? Välillä teen 300 grammasta jauhelihaa spagetti bolognesea ja syön senkin kahdessa erässä yhdessä päivässä. En syö muuta lämmintä ruokaa, jotain välipalaa joskus.
Luin keskustelun jossa mammat kehuivat että he tekevät 400 g jauhelihasta ruoan viisihenkiselle perheelleen jossa 2 teiniä. Eli alle 100 g lihaa per pää?
Kommentit (19)
Sama täällä, joskus 400gr päivässä.
Kilo menee kerralla.
T:hoikka yksin asuva nainen.
mikset syö sitä huomenna? oletko vajaa?
Keitän riisiä, linssejä, tattareita, kvinoaa, kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä pari desiä kasvisliemessä ja syön ne valkosipulilla ja mustapippurilla maustetun 250g kanasuikaleiden kanssa kahdessa osassa. Hyvää ja halpaa
Vierailija kirjoitti:
mikset syö sitä huomenna? oletko vajaa?
En syö vanhaa ruokaa. Ap
250 grammaa on tosi vähän. Ihan helposti sen syö yksin jo yhdellä aterialla!
Ne mammat jotka kehuu, että 400 grammaa riittää 5 hengen perheelle joko valehtelee, tai ruuassa on todella paljon jotain hiilarimättöä lisänä.
Itse teen 400g jauhelihalla, 400g kalalla tai 350g broilerilla (nämä yleiset pakkauskoot, ihan niitä pienimpiä broilerisuikalepakkauksia en osta) 5hlö perheen iltaruuan, syöjinä 6v tyttö, 10 ja 13v urheilevat pojat, minä ja mies. Sopivasti jää vielä itselleni lounaaksi töihin. Eli 6 hlö ateria syntyy noista määristä. Ilman nälkää tai muuta pihistelyä.
Minäpä olen syönyt kilon kanaa ihan yksin, yhdessä päivässä.
t.sinkkunainen
Hei Ap, nuo jotka käyttävät sen 400 g jauhista viiden hengen soosiin ovat niitä, jotka täydentävät ruokavaliotaan jollain muulla. Yleensä se muu on suklaata, sipsejä, siideriä jne. Sitten ihmetellään, miksi läskit pysyvät.
Mutsi teki 6h perheelle jauheliha kastikkeen 150g jauhelihasta.
Pottua ja puolukkaa kylkeen ja leipää
Jälkkäriksi mustikka tai vadelna soppaa
Ei oltu läskejä eikä nälässä
Nyt tehdään eukon kanssa kastike 400g jauhelihasta ja ollaan läskejä
Aivan hyvin voisi puolittaa mutta ei kelpaa prkl
Vierailija kirjoitti:
Mutsi teki 6h perheelle jauheliha kastikkeen 150g jauhelihasta.
Pottua ja puolukkaa kylkeen ja leipää
Jälkkäriksi mustikka tai vadelna soppaa
Ei oltu läskejä eikä nälässäNyt tehdään eukon kanssa kastike 400g jauhelihasta ja ollaan läskejä
Aivan hyvin voisi puolittaa mutta ei kelpaa prkl
Niin saatikka että olisi mitään jälkkäreitä
Vierailija kirjoitti:
Hei Ap, nuo jotka käyttävät sen 400 g jauhista viiden hengen soosiin ovat niitä, jotka täydentävät ruokavaliotaan jollain muulla. Yleensä se muu on suklaata, sipsejä, siideriä jne. Sitten ihmetellään, miksi läskit pysyvät.
Jos ei ole rahaa, niin ei ole rahaa. Sitten syödään riisiä, perunaa ja makaronia lisäksi. Ei suklaata, sipsiä ja siideriä.
Vierailija kirjoitti:
Itse teen 400g jauhelihalla, 400g kalalla tai 350g broilerilla (nämä yleiset pakkauskoot, ihan niitä pienimpiä broilerisuikalepakkauksia en osta) 5hlö perheen iltaruuan, syöjinä 6v tyttö, 10 ja 13v urheilevat pojat, minä ja mies. Sopivasti jää vielä itselleni lounaaksi töihin. Eli 6 hlö ateria syntyy noista määristä. Ilman nälkää tai muuta pihistelyä.
Valehtelet tai pidät perheesi nälässä.
Vierailija kirjoitti:
Mutsi teki 6h perheelle jauheliha kastikkeen 150g jauhelihasta.
Pottua ja puolukkaa kylkeen ja leipää
Jälkkäriksi mustikka tai vadelna soppaa
Ei oltu läskejä eikä nälässäNyt tehdään eukon kanssa kastike 400g jauhelihasta ja ollaan läskejä
Aivan hyvin voisi puolittaa mutta ei kelpaa prkl
Ihan sama lapsuusmuisto.
Teen yleensä kahden päivän ruoat itselle ja silloin lihaa/kanaa on 1,2 - 1,5 kg, jos on lohta, niin 2 kg file, kun jostain syystä kalaa menee enemmän. Olen 53 v 190/93, liikunnallinen mies. Tuon lisäksi sitten lisukkeet ja salaatit. Tästä tulee siis 4 annosta minulle itselleni.
Vierailija kirjoitti:
Itse teen 400g jauhelihalla, 400g kalalla tai 350g broilerilla (nämä yleiset pakkauskoot, ihan niitä pienimpiä broilerisuikalepakkauksia en osta) 5hlö perheen iltaruuan, syöjinä 6v tyttö, 10 ja 13v urheilevat pojat, minä ja mies. Sopivasti jää vielä itselleni lounaaksi töihin. Eli 6 hlö ateria syntyy noista määristä. Ilman nälkää tai muuta pihistelyä.
Eli mitä muuta aterialla on?
Mä asun yksin joten kokkaan vain itselleni - olen hoikka istumatyötä tekevä nainen. En siis tarvitse rekkamiehen annoksia. Eilen tein kananlihapullia 500g jauhettua kanaa. Syön tästä kaksi lounasta ja kaksi illallista salaatin ja bataatin kanssa. Eli ihan maksimissaan neljä annosta.
Miten ihmeessä 5 ihmistä syö muka vatsan täyteen ja yksi ottaa vielä lounaaksikin 350 grammasta? Lautanen on siis täynnä lisukkeita?
Makaronilaatikkoon 400g jauhelihaa, 6 dl tummaa makaronia ja munamaito. Tästä syö helposti 5-henkien perhe ja jää ylikin.
Outo keskustelu. Kuka syö pelkkää jauhelihaa?? Ihan lautasmallin mukaisesti syömällä tuo määrä kyllä riittää useammalle.
Ja hoikkia olemme kaikki, eikä todellakaan nälässä.
Itse en kyllä söisi samana päivänä kahta kertaa samaa ruokaa.
Meillä menee 600g tai 700g jauhelihaa kerralla ns. "yhden syöntikerra" ruokaan. Kaksi aikuista ja yksi teinipoika. Teinille puolet, miehelle kolmannes ja mulle loput... Muut lihat/kalat samassa suhteessa.