Minkä tehoisella vatkaimella teette perunamuusin?
Minkä tehoisella vatkaimella teette perunamuusin?
Oma on 350W ja se jättää 2/3 kerroista muusin kokkareiseksi, käytti sitten yleisperunaa, jauhoistaperunaa, tai kiinteää perunaa. Ja muusikasa vielä kiipeää kulhosta ylös pitkin vatkaimia 😠😂😠
Kommentit (23)
Mä käytän survinta. Eikä mua haittaa vaikka joskus jää vähän kokkareita.
En käytä vatkainta, koska en tykkää liisteristä.
Perunamuussin tekemisen radikaalivirhe on vatkaimen käyttö. Tulee liisteriä.
Vierailija kirjoitti:
En käytä vatkainta.
Joo ei,perunanuija on paras! Vatkain tekee liisteriä kun liikaa vatkaa.
Sattumat on hyviä muusissa.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/valta-yleinen-maitomoka-etha…
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005430785.html
vatkaan käsin ja voin kertoa että muusina on nuija vatkauksen jälkeen.
Olenkin yrittänyt etsiskellä puista perunanuijaa/survinta, koska ei tuo vatkain toimi, mutta ei tahdo löytyä. Mutta tiedän, että vatkaimella saa myös tehtyä hyvää, kuohkeaa muusia. Mutta jokin juju siinä on, jota en tiedä.
Perunoiden keitto niin, että hajoavat. Survimella survon.
Perunamuussi pitää survoa survimella, ei vatkaimella. Muista lämmittää maito jonka laitat muusiin. Suolaa ja voita myös niin hyvää tulee .
Paras ja helpoin tapa tehdä perunasose: Pestyt perunat keitetään kuorineen, puserretaan perunapuristimen läpi (siinä erilaisia teriä; voi tehdä karkeampaa muusia tai vaikka perunalunta). Lisätään reilusti voita ja vähän kuumaa maitoa. Maustetaan suolalla ja ripaus muskottipähkinää. Sekoitetaan, valmista!
Ei ikinä vatkainta. Täytyy olla sattumia. Mausteeksi pelkkää suolaa
Jos teet muusin jauhepakkauksesta, niin pelkkä käsivispilä riittää mainiosti.
Vierailija kirjoitti:
Olenkin yrittänyt etsiskellä puista perunanuijaa/survinta, koska ei tuo vatkain toimi, mutta ei tahdo löytyä. Mutta tiedän, että vatkaimella saa myös tehtyä hyvää, kuohkeaa muusia. Mutta jokin juju siinä on, jota en tiedä.
metallinen maksaa tokmannilla vitosen,löytyiskö puisia jostain keittiökaupasta
ehkä liian paljon kierroksia,riittäskö vähempi
kova wempainteho tahtoo rikkoa perunan rakenteen ja parempi olis vaikka nuijaamaallla. onhan niitä jotkut laittaneet pussiin ja lingonneet..
Käsikäyttöisellä vatkaimella muussaan ja sekoitan, en vatkaa. Ihan siis perus kierre-vatkain.
Jauhoinen peruna ei mene liisteriksi vatkaimellakaan, ei myöskään jätä kovis paloja.
Hienonnan kypsät, kuivat perunat vatkaimella, lisään maidon, voin ja suolan ja soseutan vatkaimella.
Ensimmäisen vaiheen tekisin survimella, mutta muovinen survin meni rikki.
Pitäisi löytää metallinen perunasurvin.
Suttunuija on paras. Sillä myös joululaatikot, porkkana, lanttu.
En käytä vatkainta.