Eu-ruokapaketin puurohiutale? Onko näin pahaa vai onko mulla joku maanantaikappale?
Hain syksyllä eu-ruokapaketin, kun oli tiukka tilanne. Siinä tilanteessa tuo paketti ei auttanut juurikaan. Puurohiutalepaketti jäi odottamaan, sillä meillä oli iso Elovena säkki vielä kesken. Nyt loppui Elovenat ja siirryin tähän EU-ruokapaketin puurohiutaleeseen. Ihmettelin kun lapset yökkäilivät puurolle (ovat kaikkiruokaisia, rakastavat puuroja). Puuron kanssa oli omenasosetta josta lapset pitävät. Maistoin itse puuroa ja meinas itku tulla. Pahan makuista ja rakenne isoista yksittäisiä kovahkoa hiutaletta (keitin ohjeen mukaan 10 minuuttua). Tätä kaapissa odottamassa se avattu + 3 pakettia lisää.
Miten te tätä syötte tai valmistatte jotain muuta kuin puuroa tästä?
Kommentit (31)
Hauduta pidempään, keitä maidon kanssa, lisää vähän sokeria.
Itse kokeilisin valmistaa sen jollain toisella tavalla. Tuo yllä ehdotettu pitempään haudutus voisi toimia. Lisäksi maustaisin sitä ehkä enemmän, vaikka omenakaneli, reilummin suolaa, reilummin voita, reilummin sokeria tms.
Marjajauheet tai marjat seassa voisivat toimia hyvin, peittäisivät makua?
Ei se maistunut meillekään. Annettiin eteenpäin. Eivät ole samanlaisia kuin kotimaiset kaurahiutaleet.
Mitä jos sekoitttaisit kotimaisia ja noita ruokapaketin hiutaleita? Niin saisit ne vähän kerrallaan käytettyä.
Jos on köyhä niin pitkään keittäminen vie sähköä, maidon kanssa keittäminen lisää maidon kulutusta jne.
Juuri nopeaa valmistusaikaa ja veteen keittämistä köyhille pitäisi suositella. Outo logiikka laittaa näitä ko. ryynejä juuri köyhien jakoon.
Itsellä on kaapissa näitä EU-ryynejä. Ovat tosiaan kovia, suurikokoisia ja vaativat pitkän keittoajan.
Annoin yhden paketin naapurille, joka on kova leipomaan ja käyttää sämpylöihin lisukkeena kauraryynejä. Annoin siksi, koska tuo lämpimäisiä minulle joskus.
Hän sanoi, ettei käytä niitä koska eivät sovi leipomiseen ja maku oli outo.
Ryynit ovat tosiaan erilaisia kuin jotkut muut kaupan ryynit, en tiedä miten hankittu, mutta varmaan joku suuri erä ostettu (halvalla) jostain ja pakattu erilaiseen pakettiin ja laitettu näihin EU-kasseihin.
Aikanaan Etelä-Euroopassa ostin kaupasta kaurahiutaleita ja keitin niistä puuroa. Oli pakko keittää sitä vaikka kuinka kauan, jotta hiutaleet pehmenisivät. En enää muista, kauanko sitä lopulta sai keittää, mutta yli puoli tuntia.
Oliko niin, että Elovenan hiutaleet on höyrytetty tai jotakin muuta vastaavaa? Ehkä se lyhentää keittoaikaa ja siksi niistä saa puuron jo kymmenessä minuutissa.
Eli pidentäisin keittoaikaa, niinkuin moni onkin jo ehdottanut. En sekoittaisi noita Elovenan kanssa, koska sitten puuroon jäisi ikäviä, kuivahkoja sattumia.
Mitä jos niitä puurohiutaleita turvottaisi ensin pienessä määrässä vettä ja sitten vasta keittäisi puuron? Jos siis huolettaa sähkön kulutus. Makuun auttaa sokeri ja muut ehdotetut.
Eivät taida olla esikypsennettyjä.
Vierailija kirjoitti:
Itse kokeilisin valmistaa sen jollain toisella tavalla. Tuo yllä ehdotettu pitempään haudutus voisi toimia. Lisäksi maustaisin sitä ehkä enemmän, vaikka omenakaneli, reilummin suolaa, reilummin voita, reilummin sokeria tms.
DDDDD juurikin näin!
Köyhillähän juuri on varaa maustaa ruokiaan herkulliseksi. Voita, omenakanelia, reilummin sokeria, hilloa, hunajaa...
Mutta jos on vain kraanavettä, suolaa ja näitä ryynejä sillä hetkellä?
Ja vielä "keittäkää pitempään" kun sähkön hinta on pilvissä.
Kun on kyse EU-tarvikkeista niiden pitäisi jo itsessään olla maukkaita ja lyhyt valmistusaika koska juuri se keittoaika ja lisukkeet tuovat lisähintaa.
Että apu olisi todellinen, eli valmistamiseen ja maukkaaksi saamiseen omaa rahaa menisi mahdollisimman vähän ja voisi ostaa muuta puuttuvaa ruokaa tai tarvittavaa omilla rahoillaan.
Kiitos useista vinkeistä, pitää kokeilla jokaista jos sattuisi toiminaan paremmin kuin tämän aamuinen :)
T. AP
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos niitä puurohiutaleita turvottaisi ensin pienessä määrässä vettä ja sitten vasta keittäisi puuron? Jos siis huolettaa sähkön kulutus. Makuun auttaa sokeri ja muut ehdotetut.
Turvotus voi auttaa, en tiedä, mutta muita ehdotettuja ei köyhällä kaapissa ole.
Kuulostaa siltä, että ko. hiutaleita ei ole höyrytetty tai lämpökäsitelty
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/11/21/testissa-kaurahiutaleet-isoja-…
Köyhä saa ilmaiseksi kilon kovia kauraryynejä. Hän joutuu joka satsia keittämään pitkään. Tähän "ilmaisen" kaurapuuron keittämiseen kulunut sähkö maksaa enemmän kuin kaupan esikypsytetty ryyni maksaa.
Eli köyhä häviää rahallisesti. Lisäksi maku on huonompi.
Myös EU-mysli on miltei pelkästään näitä samoja kaurahiutaleita. Sattumia on todella harvassa. Ei voi millään mittapuulla verrata kaupan mysleihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos niitä puurohiutaleita turvottaisi ensin pienessä määrässä vettä ja sitten vasta keittäisi puuron? Jos siis huolettaa sähkön kulutus. Makuun auttaa sokeri ja muut ehdotetut.
Turvotus voi auttaa, en tiedä, mutta muita ehdotettuja ei köyhällä kaapissa ole.
Itse laitan aamupuuron likoon jo illalla ja lisäänlorauksen maitoa keittovaiheessa. On sileämpää ja maistuu itselleni paremmin.
Kokeile nyt tuo vielä.
Minusta eu-kauraryyneistä tulee mielestäni tosi hyvä puuro. Teen maitoon tai maitojauheella. Lisään litran puuroon nuokalusikallisen voita, vanhempani olivat meillä kylässä ja sanoivat että on todella hyvää puuroa.
Ja keittää pitää kauemmin kuin ohje sanoo.
Siellä taas köyhä itkee kun on pahaa ruokaa! Häpeä!
Hauduta pidempään.