unohdin suolan pullataikinasta!
Nyt se on tuossa noussu puoli tuntia. Meneekö ihan pilalle ja voiko sitä suolaa enää siihen lisätä, onko järkeä?
Kommentit (9)
[quote author="Vierailija" time="13.03.2015 klo 15:16"]Suola tosiaan auttaa kohotuksessa
[/quote]
Millä tavalla? T: tietämätön
Okei, kiitos. On se kuitenkin noussut jonku verran tuo taikina. Maistuukohan ne ihan puulta ilman suolaa.
En lisäisi suolaa, kun taikinan kohoaminen on jo loppusuoralla niin suolasta ei ole enää hyötyä.
Valmiiden pullien maku on erilainen kuin tavallisesti, mutta ei välttämättä lainkaan paha. Jos teet hillopullia tai kanelipullia, niin kukaan ei välttämättä edes huomaa mitään.
[quote author="Vierailija" time="13.03.2015 klo 15:17"][quote author="Vierailija" time="13.03.2015 klo 15:16"]Suola tosiaan auttaa kohotuksessa
[/quote]
Millä tavalla? T: tietämätön
[/quote]
Samaa mäkin mietin, vaikka pullapuolella olen opiskellutkin
En laita koskaan suolaa pulliin, hyvin menee ilman sitäkin kuin kuumille kiville.
Noh, palstaleipurit. Kertokaa, miten suola auttaa kohotuksessa.
Minäkään en laita koskaan suolaa pullataikinaan (tai mihinkään muuhunkaan). Hyvin kohoaa taikina ja maistuu kaikki leivonnaiset ja sapuskat.
No hyi. Suolaton pulla maistuu hirveältä, enkä ole ainut joka on tätä mieltä. Mutta syötä sorsille vaikka. Olet varmaan jo leiponut ja paistanutkin pullasi, mutta minä olisi liottanut suolan veteen ja vaivannut taikinan uudelleen. ja sen jälkeen kohottanut uudelleen.
Suola tosiaan auttaa kohotuksessa ja puolen tunnin kohotusaika rupeaa olemaan siinä ja siinä vähän turhan pitkä. 20 min riittää mainiosti. Niin ja turha sitä suolaa on enää lisätä! Kemia on tarkkaa ajoitusta oikeissa kohdissa.