Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teen kaalilaatikon!

Vierailija
11.03.2015 |

Eka kerta olisi tiedossa. :D

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällä ohjeella tehtiin koulun kotitaloustunnilla .

 

http://miksuliini.vuodatus.net/lue/2010/05/kaali-jauhelihapaistos-3

Vierailija
2/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeita on monia, ja ainesosaluettelokin eri. Itse teen laatikon näin:

Ainekset:

1 kg kaalia (n. puolikas kaali, riippuu koosta)

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä tms.

valkosipulin kynsi tai 0,5 tl valkosipulijauhetta

1 pkt jauhelihaa (300-500g)

1,5-2l vettä

2 dl riisiä (olen käyttänyt puuroutuvaa)

1,5 tl paprikajauhetta

1,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippurijauhetta

2-4 rkl siirappia

2 tl meiramia

2 kanamunaa

 

Kuori ja silppua sipuli (ja valkosipuli), suikaloi kaali. Kuullota sipulit öljyssä, isossa kattilassa ja heitä joukkoon jauheliha ja paprikajauhe (ja valkosipulijauhe). Kun jauheliha on kypsynyt, lisää kaalisilppu ja jatka kypsentämistä. Kiehauta vedenkeittimessä n. 1,5 litraa vettä ja lisää se ja riisi kattilaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kun riisi on kypsää, lisää mustapippuri, siirappi ja meirami. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Jos seos on liian kuivan näköistä (pitää olla löysää, vetistä), lisää vielä 0,5 l vettä. Jaa seos kahteen uunivuokaan ja paista uunissa n. 45 minuuttia. Tarkkaile loppuvaiheessa veden määrää, ettei pääse kuivumaan.

 

Onnea yritykseen. Toivottavasti muistin kaiken. :D

Vierailija
4/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit. Halutessa voit pyöräyttää kaalinkin pannussa. Lado aineet vuokaan ja voit laittaa vaikka porkkanaa lisäksi. Kermaa päälle ja uuniin 175 astetta ja 2-3 tuntia.

Vierailija
5/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaali kannattaa paistaa paistinpannulla voissa niin saa maukkaamman lopputuloksen.

Vierailija
6/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otat kaalin ja laitat sen sopivan kokoiseen laatikkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen niin että kuullotan kaalit, sipulit ja valkosipulit öljyssä tähtianiksen ja neilikan sekä sinapinsiementen kanssa. Kaali saa tulla osin rapeaksi ja hieman ruskistua, ei palaa. Kaadan uunivuokaan. Jauhelihan ruskistus ja maustaminen mustapippurilla ja chilillä. Kun kypsää niin laatikkoon kaalien sekaan. Samalla on keitetty riisi(puuro/sushi) joka on keitetty liha tai kanaliemessä. Tämä myös sekaan. Morttelilla sekaan maustepippuria. Sekoitus ja pintaan vähän tummaa siirappia, sitten uuniin 45 min 175. On ollut meillä suosittu eikä oo vetinen vaan maukas ja mehukas ja on myös rapeutta. Tietysti tähtianis ja neilikat pois ennen syömistä ja suolan unohdin mainita eli sitä ennen uunniin laittoa maun mukaan

Vierailija
8/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja vielä yksi tärkeä unohtui eli sherryviinietikkaa vähän sinne kaalien ja sipulien sekaan niin saa vähän happoa

T: 8

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
11.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen mahdollisimman helposti:

- n 3 dl vettä ja lihaliemifondia kiehumaan kattilaan, siihen 2-3 kourallista riisiä. Keitä n 5 min

- lisää suikaloitu kaali, anna hautua kunnes tulee kuultavaksi (n 15 min)

- mausta suolalla pippurilla ja siirapilla

- ruskista sipuli ja jauheliha pannussa, lisää em sekaan

Laita uuniin ja päälle lisää siirappia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän yksi