Simppeleitä mikrossa lämmitettäviä ruokia, joita voi pakastaa, vanhalle ihmisille?
Makaronilaatikko ja kiusaukset, sekä valmiit pizzan palat, mitä muuta voisin keksiä? Jotain terveellistä Siis vain mikrossa lämmitettäviä, hella on liian iso riski
Kommentit (11)
Keitot, laatikot, kiusaukset, riisit, perunamuussit, kastikkeet.
Toivottavasti muistaa edellisenä päivänä ottaa jääkaappiin sulamaan.
Erilaiset kiusaukset, spagetti-jauhelihavuoka, riisi ja kanakastike, muusi ja lihapullat....
Karjalanpsistia voi helposti tehdä kerralla ison annoksen, jonka voi sitten jakaa ja pakastaa kerta-annoksina. Tosin lisukkeeksi tarvitaan esim. perunamuusia, mutta sitä saa myös valmiina pakasteena. Karjalanpaisti on myös yleensä vanhuksille mieluisa ruoka.
Myös keittoja (esim. jauhelihakeitto ja lohikeitto) voi tehdä ison määrän kerralla.
Vauvanruuat. Sosemaisia valmiiksi.
Jos hampaat puuttuvat.
Vanhemmat ihmiset syövät mielellään perinteisiä ja yksinkertaisia kotiruokia kuten karjalanpaistia, kaalilaatikkoa, jauhelihakastiketta silakkalaatikkoa, lihakeittoa, lohikeittoa, hernekeittoa jne. Melkein mitä vaan voi pakastaa.
Ihan kaiken voi pakastaa. Kaupasta lasisia pikkurasioita (esim. ikean kuutiot) ja niihin ruoka valmiiksi koostettuina annoksina. Teet ruoan siis normaalisti, ja katat annokset suoraan bokseihin samalla tavalla kuin tekisit lautasellekin. Boksit jääkaappiin tai pakkaseen, ja mikron kautta vaan ääntä kohti kun aika koittaa.
Ihan minkä vain lämpimän ruoan voi pakata tuolla tavalla valmiiksi. Kastikkeet ja salaatit jättäisin vain pois, nuo voi lisätä lämmittämisen jälkeen.
Itse pakkaan myös työlounaat näin. Helppo tehdä viikon alussa isompi satsi ruokaa ja kattaa annokset valmiiksi bokseihin. Helppo napsia mukaan lounaaksi tai lämmittää illalla. Paljon kivempi kuin tuhat erillistä kattilaa ja purkkia jääkaapissa, joista pitäisi kylmänä rääppiä annokset kasaan.
Kinkkupiirakka, sienipiirakka, kasvispiirakka, lohi/kalapiirakka
Sämpylät
Paistetut kanafileet, jos haluaa samaan rasiaan herneitä, parsaa, porkkanoita ja perunamuusia tai sitten pitää erikseen kasvikset. Pakastevihanneksia saa helposti kaupastakin. Kannattaa huomioida, ettei kanafileet tartu jäätyessään yhteen, koska niitä on vähän vaikea saada irti toisistaan.
Itte oon tehnyt itselleni pakastettavaksi satseja lohikeittoa, kanakeittoa, bataattisosekeittoa.
Vettä kun keittää enemmän niin loput voi pakastaa ja sit myöhemmin mikrossa lämmittää.
Vierailija kirjoitti:
Ihan kaiken voi pakastaa. Kaupasta lasisia pikkurasioita (esim. ikean kuutiot) ja niihin ruoka valmiiksi koostettuina annoksina. Teet ruoan siis normaalisti, ja katat annokset suoraan bokseihin samalla tavalla kuin tekisit lautasellekin. Boksit jääkaappiin tai pakkaseen, ja mikron kautta vaan ääntä kohti kun aika koittaa.
Ihan minkä vain lämpimän ruoan voi pakata tuolla tavalla valmiiksi. Kastikkeet ja salaatit jättäisin vain pois, nuo voi lisätä lämmittämisen jälkeen.
Itse pakkaan myös työlounaat näin. Helppo tehdä viikon alussa isompi satsi ruokaa ja kattaa annokset valmiiksi bokseihin. Helppo napsia mukaan lounaaksi tai lämmittää illalla. Paljon kivempi kuin tuhat erillistä kattilaa ja purkkia jääkaapissa, joista pitäisi kylmänä rääppiä annokset kasaan.
Lasipurkkeja ei muuten voi pakastaa, koska menevät rikki. Pakasterasiat ovat muovia.
Lähes kaiken syötävän voi pakastaa.