Antaa mielestänne paras pastakastikkeen ohje!
Nyt kaipaillaan sitä PARASTA pastakastikkeen ohjetta. kiitti jo etukäteen!
Kommentit (30)
Ja samalla voi kertoa mikä on kaunein väri.
Kuulota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, lorauta sekaan 1dl valkoviinia, sekoita ja anna haihtua hetken aikaa, kaada päälle tölkillinen tomaattimurskaa, hiukan timjamia/italialaista yrttisekoitusta, pippuria, suolaa, ripaus chiliä, ja 1tl ruskeaa sokeria. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 30min. Lisää sekaan kanaa (voi laittaa raakana mukaan, kypsyy itsestään siinä keitellessä, tai katkarapuja, mutta ne pitää laittaa vasta ihan lopuksi ja vain lämpiämään, ei siis saa keittää enää. Jauhelihakin varmaan käy, mutta me tykään tuosta tomaattikastikkeesta ihan sellaisenaankin pastan tai gnocchien kanssa.
Kylmäsavulohta, vihreätä pestoa, kermaa, juustoraastetta. Myös raejuustoa voi laittaa.
Spaghetti al limone e gamberetti:
400 g Spaghetti
2 Limoni non trattati
1 dl Panna
2 spicchi Aglio
100 g Burro
100 g Gamberetti
q.b. Sale
q.b. Pepe
q.b. Parmigiano grattugiato
[quote author=" Tero" time="09.03.2015 klo 16:10"]
Spaghetti al limone e gamberetti:
400 g Spaghetti 2 Limoni non trattati 1 dl Panna 2 spicchi Aglio 100 g Burro 100 g Gamberetti
q.b. Sale q.b. Pepe q.b. Parmigiano grattugiato
[/quote]
Liikaa rasvaa.
Tämäkin hyvä:
300 g nauhapastaa
1 kesäkurpitsa
1 pussi pakastekatkarapuja
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunankeltuaista
1/2 sitruuna
merisuolaa
Ota katkaravut sulamaan mahdollisimman paljon ennen ruuanlaiton aloittamista.
Pilko kesäkurpitsa ja laita pannulle kypsymään. Laita pastavesi kiehumaan.
Vatkaa munankeltuaiset ja 3 rkl vettä astiassa vesihauteessa kypsentäen. (Me käytettiin muovikippoa, jota pidettiin osittain vedellä täytetyssä kattilassa. Levy oli kakkosella.) Lisää sulatettu voi ohuena norona joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kastikkeeseen puolikkaan sitruunan mehu.
Laita spagetit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat al dente. Valuta ja lisää joukkoon kastike, kesäkurpitsat, katkaravut ja ripaus merisuolaa. Kuumenna hetki ja tarjoa
Se riippuu pastasta. Helpointa on tehdä kastike spagetille. Kuullotat valkosipulilastuja oliiviöljyssä ja kaadat seoksen tulikuuman spagetin sekaan. Lautasella rullaat mustaa pippuria myllystä ja ripottelet päälle paljon parmesania. Ei puutu enää kuin vihreä salaatti ja punainen Chianti.
[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:11"]
[quote author=" Tero" time="09.03.2015 klo 16:10"]
Spaghetti al limone e gamberetti:
400 g Spaghetti 2 Limoni non trattati 1 dl Panna 2 spicchi Aglio 100 g Burro 100 g Gamberetti
q.b. Sale q.b. Pepe q.b. Parmigiano grattugiato
[/quote]
Liikaa rasvaa.
[/quote]
italiassa tuppaavat lutraamaan
Carbonara:
Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.
[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:31"]
Carbonara: Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.
[/quote]
Legendan mukaan carbonarasta saamme kiittää Italiaan sijoitettuja USA:n sotilaita. He halusivat myös kaukana kotoa "ham and eggs", ja sitten joku italokokki keksi carbonaran.
[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:33"][quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:31"]
Carbonara: Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.
[/quote]
Legendan mukaan carbonarasta saamme kiittää Italiaan sijoitettuja USA:n sotilaita. He halusivat myös kaukana kotoa "ham and eggs", ja sitten joku italokokki keksi carbonaran.
[/quote]
Oo, kiitos mielenkiintoisesta faktasta. :-) Enpä ollut kuullut tätä.
La pasta di Montalbano: i perciati ch'abbrusciano
Mun lemppari on burro&salvia:
sulata köntti voita ja siihen silputtua salviaa, kourallinen parmesan juustoa. Lisää melkein kypsäksi kiehautetut raviolit tai tortellinit ja pyöräytä sekaisin, vähän suolaa ja pippuria päälle. Lautaselle lisää parmesania vielä.
Muutamassa minuutissa valmista
[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:53"]
Mun lemppari on burro&salvia:
sulata köntti voita ja siihen silputtua salviaa, kourallinen parmesan juustoa. Lisää melkein kypsäksi kiehautetut raviolit tai tortellinit ja pyöräytä sekaisin, vähän suolaa ja pippuria päälle. Lautaselle lisää parmesania vielä.
Muutamassa minuutissa valmista
[/quote]
Tää on tosi hyvää, mutta suomessa salvia on aika heikon makuista.
Tämä on meidän perheen herkku, uppoaa niin lapsille kuin aikuisillekin:
Keitä gnocchi-pastaa ohjeen mukaan. Viipaloi pari pakettia pekonia ja paista pannulla. Kuutio savupalvikinkkupala ja lisää pekonin joukkoon. Sekoita pekonin ja kinkun joukkoon purkillinen kantarellituorejuustoa. Lisää reilusti kermaa (n. puoli litraa). Suurusta tarvittaessa.
Tämä pasta on todella täyttävä, syö joustavat vaatteet päällä. ;)
Loraus oliiviöljyä
400g jauhenlihaa
1prk tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2-3 vs kynttä murskattuna(maun mukaan miten paljon tykkää)
1 tölkki tomaattipyre
1-2 rkl venhäjauhoja
Vähän nestettä esim. lihalientä
Ripaus suolaa ja pippuria
Päälle basilikaa tai muita yrttejä
avokado + lime + valkosipuli + chili + rucola + fetajuusto mössöksi