Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Antaa mielestänne paras pastakastikkeen ohje!

Vierailija
09.03.2015 |

Nyt kaipaillaan sitä PARASTA pastakastikkeen ohjetta. kiitti jo etukäteen!

Kommentit (30)

Vierailija
1/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

avokado + lime + valkosipuli + chili + rucola + fetajuusto mössöksi

Vierailija
2/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja samalla voi kertoa mikä on kaunein väri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
4/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, lorauta sekaan 1dl valkoviinia, sekoita ja anna haihtua hetken aikaa, kaada päälle tölkillinen tomaattimurskaa, hiukan timjamia/italialaista yrttisekoitusta, pippuria, suolaa, ripaus chiliä, ja 1tl ruskeaa sokeria. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 30min. Lisää sekaan kanaa (voi laittaa raakana mukaan, kypsyy itsestään siinä keitellessä, tai katkarapuja, mutta ne pitää laittaa vasta ihan lopuksi ja vain lämpiämään, ei siis saa keittää enää. Jauhelihakin varmaan käy, mutta me tykään tuosta tomaattikastikkeesta ihan sellaisenaankin pastan tai gnocchien kanssa.

Vierailija
5/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

hei?

Vierailija
6/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

nam 5 kuulostaa todella hyvältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäsavulohta, vihreätä pestoa, kermaa, juustoraastetta. Myös raejuustoa voi laittaa.

8/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Spaghetti al limone e gamberetti:

400 g Spaghetti
2 Limoni non trattati
1 dl Panna
2 spicchi Aglio
100 g Burro
100 g Gamberetti
q.b. Sale
q.b. Pepe
q.b. Parmigiano grattugiato

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author=" Tero" time="09.03.2015 klo 16:10"]

Spaghetti al limone e gamberetti:

400 g Spaghetti 2 Limoni non trattati 1 dl Panna 2 spicchi Aglio 100 g Burro 100 g Gamberetti
q.b. Sale q.b. Pepe q.b. Parmigiano grattugiato

 

[/quote]

Liikaa rasvaa.

10/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämäkin hyvä:

300 g         nauhapastaa
1               kesäkurpitsa
1 pussi       pakastekatkarapuja
150 g         voita tai margariinia sulatettuna
3               kananmunankeltuaista
1/2            sitruuna
merisuolaa

Ota katkaravut sulamaan mahdollisimman paljon ennen ruuanlaiton aloittamista.

Pilko kesäkurpitsa ja laita pannulle kypsymään. Laita pastavesi kiehumaan.

Vatkaa munankeltuaiset ja 3 rkl vettä astiassa vesihauteessa kypsentäen. (Me käytettiin muovikippoa, jota pidettiin osittain vedellä täytetyssä kattilassa. Levy oli kakkosella.) Lisää sulatettu voi ohuena norona joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kastikkeeseen puolikkaan sitruunan mehu.

Laita spagetit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat al dente. Valuta ja lisää joukkoon kastike, kesäkurpitsat, katkaravut ja ripaus merisuolaa. Kuumenna hetki ja tarjoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se riippuu pastasta. Helpointa on tehdä kastike spagetille. Kuullotat valkosipulilastuja oliiviöljyssä ja kaadat seoksen tulikuuman spagetin sekaan. Lautasella rullaat mustaa pippuria myllystä ja ripottelet päälle paljon parmesania. Ei puutu enää kuin vihreä salaatti ja punainen Chianti.

12/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:11"]

[quote author=" Tero" time="09.03.2015 klo 16:10"]

Spaghetti al limone e gamberetti:

400 g Spaghetti 2 Limoni non trattati 1 dl Panna 2 spicchi Aglio 100 g Burro 100 g Gamberetti
q.b. Sale q.b. Pepe q.b. Parmigiano grattugiato

 

[/quote]

Liikaa rasvaa.

[/quote]

italiassa tuppaavat lutraamaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Carbonara:

Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.

Vierailija
14/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:31"]

Carbonara: Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.

[/quote]

Legendan mukaan carbonarasta saamme kiittää Italiaan sijoitettuja USA:n sotilaita. He halusivat myös kaukana kotoa "ham and eggs", ja sitten joku italokokki keksi carbonaran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:33"][quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:31"]

Carbonara: Pastan sekaan pari kananmunaa, sekota ettei hyydy möykyiks, sekaan grana padanoa ja pekonia reilusti.

[/quote]

Legendan mukaan carbonarasta saamme kiittää Italiaan sijoitettuja USA:n sotilaita. He halusivat myös kaukana kotoa "ham and eggs", ja sitten joku italokokki keksi carbonaran.
[/quote]

Oo, kiitos mielenkiintoisesta faktasta. :-) Enpä ollut kuullut tätä.

Vierailija
16/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

La pasta di Montalbano: i perciati ch'abbrusciano

Vierailija
17/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun lemppari on burro&salvia:

sulata köntti voita ja siihen silputtua salviaa, kourallinen parmesan juustoa. Lisää melkein kypsäksi kiehautetut raviolit tai tortellinit ja pyöräytä sekaisin, vähän suolaa ja pippuria päälle. Lautaselle lisää parmesania vielä.

Muutamassa minuutissa valmista

Vierailija
18/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.03.2015 klo 16:53"]

Mun lemppari on burro&salvia:

sulata köntti voita ja siihen silputtua salviaa, kourallinen parmesan juustoa. Lisää melkein kypsäksi kiehautetut raviolit tai tortellinit ja pyöräytä sekaisin, vähän suolaa ja pippuria päälle. Lautaselle lisää parmesania vielä.

Muutamassa minuutissa valmista

[/quote]

Tää on tosi hyvää, mutta suomessa salvia on aika heikon makuista.

Vierailija
19/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on meidän perheen herkku, uppoaa niin lapsille kuin aikuisillekin:

Keitä gnocchi-pastaa ohjeen mukaan. Viipaloi pari pakettia pekonia ja paista pannulla. Kuutio savupalvikinkkupala ja lisää pekonin joukkoon. Sekoita pekonin ja kinkun joukkoon purkillinen kantarellituorejuustoa. Lisää reilusti kermaa (n. puoli litraa). Suurusta tarvittaessa.

Tämä pasta on todella täyttävä, syö joustavat vaatteet päällä. ;)

Vierailija
20/30 |
09.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Loraus oliiviöljyä
400g jauhenlihaa
1prk tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2-3 vs kynttä murskattuna(maun mukaan miten paljon tykkää)
1 tölkki tomaattipyre
1-2 rkl venhäjauhoja
Vähän nestettä esim. lihalientä
Ripaus suolaa ja pippuria
Päälle basilikaa tai muita yrttejä