Miten laittaa terveellistä ruokaa, kun ruoanlaitto ei vaan kiinnosta?
Olennainen otsikossa. Mistä löytää ruoanlaiton mielekkyys, kun sitä ei ole koskaan ollut? Haluan syödä terveellisesti, enkä aina jotain herkkumättöä. Mutta se ruoanlaiton osuus...
Kommentit (36)
Hitto miten typerä aloitus! Ei mitenkään tuolla asenteella. Haluatko jotain? Go for it! Mitä tuollainen motivaatiomarina on? Ei ainakaan aikuisen ihmisen käytöstä. Jos on tahtoa, aina löytyy keinoja. Tekosyyt ei kiinnosta ketään.
Osta terveellistä mättöä. Mistä tahansa burgeripaikasta saa salaatin pihvin kanssa, kaupat on täynnä salaatteja ja erilaisia puolivalmisteita, esim. wokkeja, joita voi vaan paistaa, vähän vain sekoitat. Voit hakea lounaspaikoista keittoa kotiin ja keittoja on helppo tehdäkin, ei tartte kuin heittää valmiiksi pilkotut juurekset ja lisuke kattilaan ja antaa kypsyä.
Pilkkoisin kasvikset jääkaappiin eri rasioihin, sitten tekisin toisiin rasioihin nuudeleita yms. hiilaria mitä haluat, sitten toisiin rasioihin laittaisin lihaa, kalaa, munia, tofua yms. Kerran, tai pari viikossa tuo valmistelu.
Sitten vaan sekoittaisin noista jotain, vaikka pannulle, ja joku hyvä kastike (joku chili yms. valmiskastike) siihen päälle.
Jos on rahaa, niin esim salaattibaari.
Minkä takia ruokaa pitäisi laittaa? Jos asut yksin, voit hyvin vaikka syödä omenoita, manteleita, pähkinöitä, vihanneksia, ja paistaa välillä naudanlihapihvin ja suolata sen. Yksinkertaista clean eatingia.
Toki jos haluaa maukkaita ja monipuolisen makuisia aterioita ja paljon vaihtelua, niin silloin ne ateriat pitää vaan itse joko tehdä tai ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Pilkkoisin kasvikset jääkaappiin eri rasioihin, sitten tekisin toisiin rasioihin nuudeleita yms. hiilaria mitä haluat, sitten toisiin rasioihin laittaisin lihaa, kalaa, munia, tofua yms. Kerran, tai pari viikossa tuo valmistelu.
Sitten vaan sekoittaisin noista jotain, vaikka pannulle, ja joku hyvä kastike (joku chili yms. valmiskastike) siihen päälle.
Jotain tällaista täytynee kokeilla. Tympii miettiä joka toinen päivä kaupassa että mitähän sitä tänään syötäisiin. Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos on rahaa, niin esim salaattibaari.
Minkä takia ruokaa pitäisi laittaa? Jos asut yksin, voit hyvin vaikka syödä omenoita, manteleita, pähkinöitä, vihanneksia, ja paistaa välillä naudanlihapihvin ja suolata sen. Yksinkertaista clean eatingia.
Toki jos haluaa maukkaita ja monipuolisen makuisia aterioita ja paljon vaihtelua, niin silloin ne ateriat pitää vaan itse joko tehdä tai ostaa.
Näin juuri tekisin, jos asuisin yksin. Kotona on myös 2 teiniä. Ap
Vihersmoothie päivittäin; hedelmiä esim banaania tai omenaa, pinaattia/lehtikaalia, kurkkua, salaattia, vähän mansikoita ym lisäksi mantelimaitoa. Päivän kasvikset tulee syötyä helposti. Päivän muissa ruoissa pitää sitten järjen päässä ettei vedä mitään mättöä.
Muhennokset on helppoja.
Kaataa kasariin kasviksia, lihaa tai kalaa ja mausteita, ja keittää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilkkoisin kasvikset jääkaappiin eri rasioihin, sitten tekisin toisiin rasioihin nuudeleita yms. hiilaria mitä haluat, sitten toisiin rasioihin laittaisin lihaa, kalaa, munia, tofua yms. Kerran, tai pari viikossa tuo valmistelu.
Sitten vaan sekoittaisin noista jotain, vaikka pannulle, ja joku hyvä kastike (joku chili yms. valmiskastike) siihen päälle.
Jotain tällaista täytynee kokeilla. Tympii miettiä joka toinen päivä kaupassa että mitähän sitä tänään syötäisiin. Ap
Minä olen laiska kokki, mutta arvostan terveellistä ruokaa. Teen aina sunnuntaisin seuraavan viikon arkipäivien lounaat valmiiksi. Ideoita ennen kauppareissua etsin netistä, koska itse en ainakaan inspiroidu yhtään kaupassa, päinvastoin. Teen esim. porkkanalinssikeittoa tofulla, kvinoakasviswokkia (sis. Sipulia, porkkanaa, kukkakaalta, papuja) kasvisproteiinilla, kikherne currypataa (sis. Porkkanaa, Kaalia, parsakaalta, sipulia, you name it)... Eli paljon erilaisia yhden kattilan ruokia. Välillä teen pastaa tai enchiladaa, mutta muuten pääraaka-aineina loistavat keräkaali, porkkana ja sipuli.
Yhden päivän viikossa jokainen viitsii esivalmistella ja helpottaa ruuanlaittoa. Paistan usein reilusti naudan jauhelihaa sipulisilpun kanssa, ja laitan pakkaseen rasioihin. Sieltä sitten vaikka perunaksvisten kanssa keitoksi, makaronit kun keittää, niin laatikko tulee äkkiä uuniin, kastikkeen saa nopsaan, tortillat jauhelihatäytteellä, hernaripurkilliseenkin hieman lihaa ravintoa tuomaan jne.
Kalafile kypsyy pannulla ihan jo melkein itsekseen. Pussimuusi oheen ja valmissalaatti.
Munakas, mihin heittää kirsikkatomaatteja, tonnikalaa purkista ja juustoraastetta, ruisleivän päälle samat ja mikroon, niin on lämpimät voileivät siinä nopeasti ja helpolla.
Uunipellille on myös kiva heitellä kaikenlaista, mitkä kypsyvät samoihin aikoihin.
Perunasipulisekoitusta vuokaan, päälle kalafilettä ja mausteet/tilliä ja toinen osa pottua päälle. Kermaa sekaan ja uuniin. Aikaa menee 5 minuuttia plus uunissaoloaika.
Uunibroileri plus valmissalaatti.
Vierailija kirjoitti:
.... makaronit kun keittää, niin laatikko tulee äkkiä uuniin....
Vinkkinä muuten ettei makaronia tarvitse keittää laatikoihin, lisää vaan hieman enemmän nestettä, niin se kypsyy samalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
.... makaronit kun keittää, niin laatikko tulee äkkiä uuniin....
Vinkkinä muuten ettei makaronia tarvitse keittää laatikoihin, lisää vaan hieman enemmän nestettä, niin se kypsyy samalla.
On kaksi koulukuntaa, jotkut keittää ja toiset tekee just noin, mikä tietenkin helpottaa huomattavasti.
Mä keitän, kun laitan myös keitettyä makaroniakin pakkaseen, mistä teen makaronisalaatin.
Mulla väheni 90% noutoruuan hakeminen kun aloin tilaamaan ruokaa feeliasta. Teen ruokaa itse silloin kun jaksan, ja kun en jaksa heitän lämmitystä vaille valmiin feelian ruuan uuniin. Lisään niihin pussillisen keittojuureksia joukkoon.
Ja mun noutoruoka oli aina pizzaa, hampparia tms, en koskaan "jaksanut" noutaa terveellisempiä vaihtoehtoja.
Jos ruuan laitto ei kiinosta.Osta valmit ateriat joissa sydän merkki. Kyytipojaksi tomattia,kurkua, salttia.punajuurta..Pakaste altaista halpoja juureksia,vihaneksia lisukeeksi .
Vierailija kirjoitti:
Yhden päivän viikossa jokainen viitsii esivalmistella ja helpottaa ruuanlaittoa. Paistan usein reilusti naudan jauhelihaa sipulisilpun kanssa, ja laitan pakkaseen rasioihin. Sieltä sitten vaikka perunaksvisten kanssa keitoksi, makaronit kun keittää, niin laatikko tulee äkkiä uuniin, kastikkeen saa nopsaan, tortillat jauhelihatäytteellä, hernaripurkilliseenkin hieman lihaa ravintoa tuomaan jne.
Kalafile kypsyy pannulla ihan jo melkein itsekseen. Pussimuusi oheen ja valmissalaatti.
Munakas, mihin heittää kirsikkatomaatteja, tonnikalaa purkista ja juustoraastetta, ruisleivän päälle samat ja mikroon, niin on lämpimät voileivät siinä nopeasti ja helpolla.
Uunipellille on myös kiva heitellä kaikenlaista, mitkä kypsyvät samoihin aikoihin.
Perunasipulisekoitusta vuokaan, päälle kalafilettä ja mausteet/tilliä ja toinen osa pottua päälle. Kermaa sekaan ja uuniin. Aikaa menee 5 minuuttia plus uunissaoloaika.
Uunibroileri plus valmissalaatti.
Tämä oli hyvä muistutus, kiitos. Jossain vaiheessa paistoin valmiiksi rasioihin mm. jauhelihaa ja kanasuikaleita pakastimeen. Nyt se on jostain syystä unohtunut kokonaan. Kiitos kaikille vinkeistä, motivaatio hiukan koheni! Ap
Mulla keitot on se jolla oikaistaan monesti kun ei jaksa tehdä ruokaa.
Pussi valmiskeittojuuresperunaa, sitten jauhelihaa/kanaa/seitä ja siihen sitten ruokaan sopien esim. kermaa, kookosmaitoa tai ei mitään jauhelihakeittoon
Kun laiskottaa, saatan ostaa esim. valmiskanaa ja kypsentää lisukkeeksi uunijuureksia. Uunijuures ja liha, kala tai kalafile on mun laiskan päivän ruoka
Normaaliruoka on mulla myös tasoa proteiini+hiilari+vihannekset. Tyyliin Kanaa, riisiä ja parsakaalta. Ostan monesti pintamaustettua kanaa niin siinä on jonkinverran makua, jotkut ei tätä harrasta että valmismarinoitua mutta itse tykkään.
Salaatti vaatii jo vähän panostusta kun vaatii pilkkomista, mutta joskus ostan vaan valmissalaattipusseja. Monesti kaapissa on pilkottuna porkkanaa tai jotain muita vihanneksia, joita myös dippaan johkin ja niitä heittelen kans salaattiin niin ei tarvi pilkkoa. Siihen tonnikalaa ja raejuustoa tai paistettua kanaa ja vaikka ananasta makua tuomaan. Siemeniä voi ripotella salaattiin höysteeksi ja terveellinen oliiviöljykastike viimeistelee sen joka on todella simppeli
Joku sanoi munakkaan, se on helppo, laiskan hetken terveellinen ruoka. Munia voi myös keitellä kaappiin ja säilyvät päiviä
Sitten on myös laiskoille sopivia reseptejä, esim. one pot tyyliset ratkaisut
Jos omasta mielestä terveellinen ruoka on pahaa, kannattaa kokeilla resepteillä tuoda makua ja silleen totutella.
Pakkaseen kannattaa ostaa laiskalle hetkelle terveellisempiä valmisruokia, vaikkapa kalakeitto jonka voi valmistaa kun houkuttaisi joku pizza.
Hyviä vinkkejä täällä jo on:
-terveelliset einekset
-esivalmistelupäivä
-vihersmoothie
Lisäisin yhden ihan ehdottoman, eli ruokaohjeiden opettelemisen vähitellen. Kaupassa on mahdoton keksiä, mitä pyöräyttäisi keräkaalista tai kuhasta, jos et ole niitä koskaan valmistanut.
Ota tavoitteeksi opetella yksi uusi resepti viikossa. Tämäkin helpottaa vastustusta: tarvitsee suoriutua vain yhdestä uudesta asiasta, ei kokonaisesta elämäntapamuutoksesta.
Etsi netistä tai kirjoista helppo ja nopea resepti, josta kuvittelet pitäväsi. Ota kuva siitä reseptistä tai ala kerätä reseptivihkoa. Tee ostoslista aineksista, joita tarvitset. Kokkaa. Toista sama seuraavalla viikolla. Kahdessa kuukaudessa olet oppinut useita uusia ruokia ja voit tehdä niitä tupla-annoksina.
Vierailija kirjoitti:
Hyviä vinkkejä täällä jo on:
-terveelliset einekset
-esivalmistelupäivä
-vihersmoothieLisäisin yhden ihan ehdottoman, eli ruokaohjeiden opettelemisen vähitellen. Kaupassa on mahdoton keksiä, mitä pyöräyttäisi keräkaalista tai kuhasta, jos et ole niitä koskaan valmistanut.
Ota tavoitteeksi opetella yksi uusi resepti viikossa. Tämäkin helpottaa vastustusta: tarvitsee suoriutua vain yhdestä uudesta asiasta, ei kokonaisesta elämäntapamuutoksesta.
Etsi netistä tai kirjoista helppo ja nopea resepti, josta kuvittelet pitäväsi. Ota kuva siitä reseptistä tai ala kerätä reseptivihkoa. Tee ostoslista aineksista, joita tarvitset. Kokkaa. Toista sama seuraavalla viikolla. Kahdessa kuukaudessa olet oppinut useita uusia ruokia ja voit tehdä niitä tupla-annoksina.
Juu tämä on ollut selkeä kompastuskivi. En omaa minkäänlaista mielikuvitusta ruoanlaitossa, samoja iänikuisia reseptejä ulkoa ja sekin syö vähäistä motivaatiota. Täytyy aloittaa helpoista keräämään uusia. Kiitos vinkistä! Ap
Käyttää vaan luontaisia raaka aineita. Liha, kala, peruna, voi, suola, ruisleipä.
Osta terveellisiä eineksiä, niitähän on nyt tarjolla enemmän kuin koskaan.