Miksi kotona on mahdotonta tehtä yhtä hyvää pastaa kuin mitä italialaisessa ravintolassa saa?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Oletko virolainen?
En
Miten niin? Itse valmistamani pasta on parempaa kuin Italiassa paikallisissa ravintoloissa syömäni pasta. Tosin sen keitettävän pastan pitää olla Italiassa valmistettua. Valitettavasti suomalaisvalmisteinen pasta ei yllä samaan, tosin makaronilaatikkoon se sopii.
Pastahan on pastaa, makaroonia. Kaikki maistuu samalta.
Italiassa se kastike tehdään usein nopeasti vain muutamasta ainesosasta ja tarkoin valituin maustein. Suomessa mätetään liikaa eri ainesosia ja mausteita, jolloin tuloksena on makujen kakofonia.
Pasta tarjotaan Italiassa aina al dente, kastiketta ei ole liikaa, ja tiettyihin kastikkeisiin kuuluvat tietynlaiset pastat.
Kyllä itse tehtynä saa parempaa. Jos ap:n 'tilaus' viittasi kotiinkuljetukseen, niin makuaistinsa on persiistä.
Vierailija kirjoitti:
Miten niin? Itse valmistamani pasta on parempaa kuin Italiassa paikallisissa ravintoloissa syömäni pasta. Tosin sen keitettävän pastan pitää olla Italiassa valmistettua. Valitettavasti suomalaisvalmisteinen pasta ei yllä samaan, tosin makaronilaatikkoon se sopii.
Olet varmaan syönyt jossain turistirysissä. Minä olen kyllä syönyt elämäni parhaat pastat Italiassa. Suomalaisissa italialaistyyppisissä ravintoloissa ei päästä lähellekään -kyse lienee raaka-aineiden tuoreudesta.
Kotona en syö mitään hiilarimättöjä, eikä kokkaus kiinnosta muutenkaan, joten en osaa sanoa osaisinko tehdä parempaa kuin italialaiset. Tuskin.
Hyvässä italialaisessa ravintolassa pasta on luonnollisesti itse tehtyä eikä tule missään kaupan pussissa.
Vierailija kirjoitti:
Kotona en syö mitään hiilarimättöjä, eikä kokkaus kiinnosta muutenkaan, joten en osaa sanoa osaisinko tehdä parempaa kuin italialaiset. Tuskin.
No jos kokkaus ei kiinnosta, niin poltat todennäköisesti vedenkin pohjaan. Suuri yllätys, että ruoanlaitto vaatii myös taitoa.
Vierailija kirjoitti:
Hyvässä italialaisessa ravintolassa pasta on luonnollisesti itse tehtyä eikä tule missään kaupan pussissa.
Höpö höpö; tuorepasta on eri peto kuin kuivapasta ja molempia käytetään niille sopiviin annoksiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotona en syö mitään hiilarimättöjä, eikä kokkaus kiinnosta muutenkaan, joten en osaa sanoa osaisinko tehdä parempaa kuin italialaiset. Tuskin.
No jos kokkaus ei kiinnosta, niin poltat todennäköisesti vedenkin pohjaan. Suuri yllätys, että ruoanlaitto vaatii myös taitoa.
Osaan kyllä, en vaan viitsi. Hiilarimätön lisäksi en pidä sotkusta. Vettä keitän päivittäin eikä ole palanut pohjaan.
Matkoilla on aina ns.matkalisä.
Se on eri paikka,lämpö yms.
Sama mämmi maistuu erille eri paikoissa.
Yleisesti ottaen italian safkat todella helppoja tehdä.
Oletko virolainen?