Miten teette tähtitorttuja, luumuhillo sisälle vai päälle?
Olen aina tehnyt tähtitortut asettamalla luumuhillo keskelle ja taittelemalla vasta sitten sakarat hillon päälle.
Nyt tein taas torttuja ja huomasin, että paketin kuvassa hillo on päällimmäisenä! Eli ensin on vain taiteltu sakarat kiinni ja lopuksi lätkäisty hillo päälle.
Kumpi tapa on yleisempi?
Kommentit (25)
Vierailija kirjoitti:
Päälle, siistimmän näköinen ja sakarat ei pääse aukeamaan.
Minusta sisälle laitettu on siistimpi, koska päällä saattaa valua tai kuplia tms. Sakarat ei minulla aukea ikinä, ehkä yksi sadasta eikä varmasti sitäkään, koska nipistän päällimmäiset yhteen.
Jos teen siistejä torttuja, niin hillo päälle. Oman väen kesken hillo sisään, koska se on kuulemma parempaa.
Se hillo kuuluis sisälle, mutta laitan päälle, koska en osaa tehdä niitä hillo sisällä, niin ettei ne sakarat aukeis.
Kun olin lapsi, äiti teki aina niin että hillo oli sisällä ja sellaisia haluisin, mut kun en vaan onnistu.
Enemmän kuohkean rapeaa pintaa, kun hillo menee sisälle. Voitaikinassa se merkitsee enemmän, kun taikinassa on silloin paras maku.
Ennen omaa lasta tein hillo alle ja sakarat päälle. Lapsen kanssa tehtiin yksi tuolla tyylillä. Oli liian sotkuista ja ei onnistunut sitten ollenkaan. Vaihdoimme sakarat alle ja hillo päälle ja lopun pellilisen tekemiseen meni varmaan saman verran aikaa kuin sen ensimmäisen, yhden ainoan tortun tekemiseen.
Yhä tykkäisin enemmän laittaa hillon sakaroiden alle, mutta menkööt helpommalla.
Vierailija kirjoitti:
Se hillo kuuluis sisälle, mutta laitan päälle, koska en osaa tehdä niitä hillo sisällä, niin ettei ne sakarat aukeis.
Kun olin lapsi, äiti teki aina niin että hillo oli sisällä ja sellaisia haluisin, mut kun en vaan onnistu.
Tietysti onnistuu. Kostuta vähän niitä kärkiä ja rutistat ne tiukasti yhteen. Ei se säriitä, että ne asettelee päällekkäin.
Ei ole ikinä juolahtanut mieleen, että hillon voisi laittaa päälle!
Itse laittanut päälle. Kumpiakin näkee. Ehkä jopa enemmän alle. Kokeilen seuraavan kerran niin.
Lapsuudenkodissani meillä laitettiin hillo tortun sisään, mutta aikuisena huomasin, että sakarat pysyvät paremmin kiinni ja tortuista tulee siistimpiä, kun laittaa hillon päälle. Eli nykyisin laitan hillon aina päälle.
Cocktail-tikuilla saa sakarat pysymään kiinni. Tikut on helppo pyöritellä irti, kun tortut on vielä kuumia.
Sekä että, eli vähän reilu puolet täytteestä sisälle ja vähän alle puolet päälle. Näin olen aina tehnyt sen kummemmin ajattelematta asiaa. Sakarat painelen aina huolella kiinni, etteivät aukea, sen takia en hilloa ole koskaan päälle laittanut, vaan koska mielestäni niin tulee kivemman näköisiä torttuja.
Vierailija kirjoitti:
Se hillo kuuluis sisälle, mutta laitan päälle, koska en osaa tehdä niitä hillo sisällä, niin ettei ne sakarat aukeis.
Kun olin lapsi, äiti teki aina niin että hillo oli sisällä ja sellaisia haluisin, mut kun en vaan onnistu.
Sama täällä. Välillä äiti teki puolikuun muotoisia torttuja. Oli tosi hyviä, koska sinne sisälle mahtui enemmän sitä hilloa. Ja taikina oli tietysti itse tehtyä. Itse käytän valmista, eikä todellakaan ole tortut läheskään niin hyviä kuin äitini tekemät oli. ❤️
Kauheaa säätöä tehdä itse. Kaupasta saa raakapakasteena esim Fazerin valmiita paistoin just. Ei tarvii vääntää ja kääntää. Ja oli hyviä.
Mä yritin aina ennen laittaa hillon sinne sisään, mutta osassa aukesi aina sakarat, vaikka kuinka koitti nipistellä ne tarkasti. Nykyään en siis jaksa nähdä vaivaa, vaan laitan sillon vaan siihen päälle.
Tein nyt testinä ekaa kertaa niin, että laitoin muutamaan hillon päälle. Kyllä se alle on edelleen minusta kivempi. Alle laitetuista tulee kauniimpia ja torttu on rapsakampi... ja kai se on myös mihin on tottunut, mikä tuntuu oikealta.
Vierailija kirjoitti:
Päälle, siistimmän näköinen ja sakarat ei pääse aukeamaan.
Sakarat ei aukea koskaan, jos ne painetaan huolellisesti veden avulla kiinni. Hillon laittaminen päälle on laiskuutta ja oikaisemista.
Vierailija kirjoitti:
Kauheaa säätöä tehdä itse. Kaupasta saa raakapakasteena esim Fazerin valmiita paistoin just. Ei tarvii vääntää ja kääntää. Ja oli hyviä.
Mutta ei ne näytä tyylikkäiltä.
Sinne alle, se keskiö pitää olla hieman lötkö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se hillo kuuluis sisälle, mutta laitan päälle, koska en osaa tehdä niitä hillo sisällä, niin ettei ne sakarat aukeis.
Kun olin lapsi, äiti teki aina niin että hillo oli sisällä ja sellaisia haluisin, mut kun en vaan onnistu.Sama täällä. Välillä äiti teki puolikuun muotoisia torttuja. Oli tosi hyviä, koska sinne sisälle mahtui enemmän sitä hilloa. Ja taikina oli tietysti itse tehtyä. Itse käytän valmista, eikä todellakaan ole tortut läheskään niin hyviä kuin äitini tekemät oli. ❤️
Kaupan taikina on usein liian lehtevää ja jotenkin kuivaa.
Paljastakaa paras valmistaikina!
Päälle, siistimmän näköinen ja sakarat ei pääse aukeamaan.