Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko.

Aito makeutettu
01.12.2021 |

Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko

Helppo valmistaa ja aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko sopii erinomaisesti ympäri vuoden valmistettavaksi arkiruuaksi.

Aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunalaatikkoa ei imellytetä - makeus saadaan aidosti siirapilla makeuttamalle.
Keitä kuoritut perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi ja soseuta perunat kuumina suoraan niukkaan vesimäärään. Kun perunat soseutetaan suoraan niukkaan vesimäärään, niin silloin vältetään suurin osa kuorimistappioista, keittotappioista ja liukenemistappioista.

Ainekset:

1-2 desilitraa tummaa siirappia
2kg soseutuvia perunoita
0,8 litraa maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaasti !
1-2 desilitraa jauhoja maun mukaan. Kun makeutetaan siirapilla, niin jauhot ei ole välttämättömiä.
noin 100 g voita
2 teelusikallista suolaa
voi maustaa hillitysti sopivilla mausteilla

Valmistusohje:

Pese ja kuori perunat kattilaan. Halkaise isot perunat - isoissa perunoissa saattaa olla "sisävikaa".

Keitä perunat niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi - huomioi että vesi jää soseeseen.

Soseuta perunat kattilassa kuumina suoraan niukkaan määrään keittovettä.

Lisää soseeseen voi sulamaan siivuina. Jos haluat, niin lisää jauhot. Lisää maitoa niin että saat sakean vellimäisen soseen. Lisää siirappi ja suola. Voit maustaa hillitysti sopivilla mausteilla, mutta monien mielestä maustamatta paras. Sekoita hyvin.

Laita sose voideltuun lasisen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella korppujauhoa.

Paista aluksi siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunalaatikkoa noin 2-3 tuntia.

Valmista aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunalaatikkoa ympäri vuoden. Nopeimmillaan se valmistuu noin 3 tunnissa.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
01.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos ap!

Vierailija
2/7 |
06.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirapilla makeutettu perunalaatikko.

Raaka-aineet:

2 kg perunoita

3-4 rkl vehnäjauhoja

noin 2 teelusikallista suolaa

50-70 grammaa voita

2-3 ruokalusikallista tummaa siirappia

maitoa

jos haluat, sirottele korppujauhoja paistopinnalle

 

Ohje:

Pese ja kuori perunat. Halkaise isot perunat, niin havaitset mahdollisen sisävikaisuuden. Keitä perunat täysin kypsiksi niukassa vesimäärässä ja soseuta perunat niukkaan vesimäärään, vesi jää soseeseen. Lisää tumma siirappi ja muut aineet ja maitoa koko ajan sekoittaen ja sakeutta seuraten sen verran, että syntyyy notkeahko muusi. Kaada muusi  voideltuun vuokaan ja laita paistopinnalle voinokareita ja korppujauhoja. Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa hiukan väriä alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen ja paista siirapilla makeutettua perunalaatikikoa noin 4 tuntia.  .

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
06.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi joku tekisi tuota? Siis tehkää vain, mutta en ymmärrä.

Vierailija
4/7 |
06.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi joku tekisi tuota? Siis tehkää vain, mutta en ymmärrä.

 

Joulupöytään korvaaman perinteistä perunatuuvinkia. Vaikuttaa helpolta.

Vierailija
5/7 |
06.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

maku tulee imellytyksestä, ei siirapista.

Vierailija
6/7 |
06.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisiko joku tehdä Munsalan kansallispuvun ja aidosti makeutetun aidon laatikon? Vantaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
10.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

maku tulee imellytyksestä, ei siirapista.

Kun kysymyksessä on siirapilla makeutettu perunalaatikko, niin silloin makeus tulee siirapista.

Imellettyyn perunalaatikkoon makeus tulee imeltämällä.