Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

keijun ainesosat

Vierailija
26.02.2015 |

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

Vierailija
2/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy (46 %), kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), kirnumaito, vesi, camelinaöljy, suola (0,9 %), luontaiset aromit (maito), A- ja D2-vitamiini

Ja tässä 75% keijun sisältö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksette voi kirjoittaa Keiju. Isolla alkukirjaimella. Nyt puhutte satuhahmoista.

Vierailija
4/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

[/quote]

en, kerro sinä

Vierailija
5/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mikään itse aineista sinällään. Ihmisen kätten työtä on se, että ne on prosessoitu (öljy rypsistä, rasvahapot kasviöljystä) ja liitetty yhteen.

Useimmat ovat nykyisin sellaisia - sori vaan - uusidiootteja, että uskovat kaikkea mitä netissä kerrotaan, eli moni luulee että E-alkuiset lisäaineet ovat jotain kamalia synteettisiä myrkkyjä, kun valtaosa on luonnosta, esim. E330 on sitruunahappo, sama aine, jota on mm. appelsiineissa. Sinänsä ei useimpia lisäaineita tarvitse pelätä, mutta pitkä lisäainelista kertoo usein siitä että tuote on pitkälle prosessoitu, tarkoitettu säilymään lastenlapsillesi, ja se ei taas ole ihan kiva kun suositusten mukaan se vähemmän prosessoitu luonnonmukaisempi safka olis parempaa.

Itse ostan niitä Keiju-margariineja, joissa on sydänmerkki. Niiden terveellisyys perustuu tutkimustietoon, joten siihen asti kun toisin todistetaan, nämä ovat parempi valinta. Voin terveellisyydestä ei ole lainkaan yhtä vakuuttavaa näyttöä. Kuitenkin paljon polemiikkia näistä on tutkijoidenkin välillä, mutta yleensä pehmeät kasvirasvat katsotaan edelleen terveellisimmiksi.

Mutta kuten kunnon ravitsemustieteilijät osaavat kertoa: ei pidä keskittyä yhteen ainoaan ruoka-aineeseen saati sen ainesiosiin, vaan ihmisen ravinnossa on kyse koko ruokavaliosta!

Kokonaisuus ratkaisee. Eli jos ei ole terveysongelmia, syö muuten terveellisesti, mutta aamulla vetelee pari sipausta voita leivälle, se tuskin maata kaataa.

Sydänmerkitty Keiju-margariini on rasvojen osalta parempi valinta, mutta sekin on loppujen lopuksi prosessoitua ruokaa, joten ei ole tarkoitus että kaikki rasva tulee siitä. Jos Keijua sipaisee leivälle, pitää muuten satsata vähemmän prosessoituihin rasvoihin kuten hyvälaatuisiin öljyihin, avokadoihin, siemeniin, pähkinöihin, yms.

Tämä totuus on vaan uusidioottien vaikea ymmärtää, on nimittäin vaikeampi tajuta ruokavalio kokonaisuutena ja kivempi vaan tapella jostain yhdestä rasvahaposta verissä päin.

Eli jos joku kysyisi että "mikä rasva on leivälle levitettynä terveellisintä?", olisi oikea vastaus kysyä mitä muuta hän syö, mikä leipä, mitä leivän päällä muuta kuin rasva ja mitä muuta syöt leivän lisäksi, miten terveys voi muuten, mitkä sun geenit on ja mitkä elämäntavat. Kaikki nämä vaikuttavat siihen lopputulokseen. Siksi tutkimuksissakin on vaikea saada selkoa yhden pienen ainesosan vaikutuksesta ihmisen terveyteen yleensä.

 

 

 

Vierailija
6/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:43"]

Ei mikään itse aineista sinällään. Ihmisen kätten työtä on se, että ne on prosessoitu (öljy rypsistä, rasvahapot kasviöljystä) ja liitetty yhteen.

Useimmat ovat nykyisin sellaisia - sori vaan - uusidiootteja, että uskovat kaikkea mitä netissä kerrotaan, eli moni luulee että E-alkuiset lisäaineet ovat jotain kamalia synteettisiä myrkkyjä, kun valtaosa on luonnosta, esim. E330 on sitruunahappo, sama aine, jota on mm. appelsiineissa. Sinänsä ei useimpia lisäaineita tarvitse pelätä, mutta pitkä lisäainelista kertoo usein siitä että tuote on pitkälle prosessoitu, tarkoitettu säilymään lastenlapsillesi, ja se ei taas ole ihan kiva kun suositusten mukaan se vähemmän prosessoitu luonnonmukaisempi safka olis parempaa.

Itse ostan niitä Keiju-margariineja, joissa on sydänmerkki. Niiden terveellisyys perustuu tutkimustietoon, joten siihen asti kun toisin todistetaan, nämä ovat parempi valinta. Voin terveellisyydestä ei ole lainkaan yhtä vakuuttavaa näyttöä. Kuitenkin paljon polemiikkia näistä on tutkijoidenkin välillä, mutta yleensä pehmeät kasvirasvat katsotaan edelleen terveellisimmiksi.

Mutta kuten kunnon ravitsemustieteilijät osaavat kertoa: ei pidä keskittyä yhteen ainoaan ruoka-aineeseen saati sen ainesiosiin, vaan ihmisen ravinnossa on kyse koko ruokavaliosta!

Kokonaisuus ratkaisee. Eli jos ei ole terveysongelmia, syö muuten terveellisesti, mutta aamulla vetelee pari sipausta voita leivälle, se tuskin maata kaataa.

Sydänmerkitty Keiju-margariini on rasvojen osalta parempi valinta, mutta sekin on loppujen lopuksi prosessoitua ruokaa, joten ei ole tarkoitus että kaikki rasva tulee siitä. Jos Keijua sipaisee leivälle, pitää muuten satsata vähemmän prosessoituihin rasvoihin kuten hyvälaatuisiin öljyihin, avokadoihin, siemeniin, pähkinöihin, yms.

Tämä totuus on vaan uusidioottien vaikea ymmärtää, on nimittäin vaikeampi tajuta ruokavalio kokonaisuutena ja kivempi vaan tapella jostain yhdestä rasvahaposta verissä päin.

Eli jos joku kysyisi että "mikä rasva on leivälle levitettynä terveellisintä?", olisi oikea vastaus kysyä mitä muuta hän syö, mikä leipä, mitä leivän päällä muuta kuin rasva ja mitä muuta syöt leivän lisäksi, miten terveys voi muuten, mitkä sun geenit on ja mitkä elämäntavat. Kaikki nämä vaikuttavat siihen lopputulokseen. Siksi tutkimuksissakin on vaikea saada selkoa yhden pienen ainesosan vaikutuksesta ihmisen terveyteen yleensä.

 

 

 

[/quote]

Ootpas tyhmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Oletko nähnyt voipaketin ainesosaluetteloa?

Vierailija
8/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:47"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Oletko nähnyt voipaketin ainesosaluetteloa?

[/quote]

olen tietysti, ihan yhtä luonnontuote sekin. Eihän kaikki luonnollinen ole terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:09"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

[/quote]

en, kerro sinä

[/quote]

mikä on kun vastausta ei kuulu? 

Vierailija
10/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:45"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:43"]

Ei mikään itse aineista sinällään. Ihmisen kätten työtä on se, että ne on prosessoitu (öljy rypsistä, rasvahapot kasviöljystä) ja liitetty yhteen.

Useimmat ovat nykyisin sellaisia - sori vaan - uusidiootteja, että uskovat kaikkea mitä netissä kerrotaan, eli moni luulee että E-alkuiset lisäaineet ovat jotain kamalia synteettisiä myrkkyjä, kun valtaosa on luonnosta, esim. E330 on sitruunahappo, sama aine, jota on mm. appelsiineissa. Sinänsä ei useimpia lisäaineita tarvitse pelätä, mutta pitkä lisäainelista kertoo usein siitä että tuote on pitkälle prosessoitu, tarkoitettu säilymään lastenlapsillesi, ja se ei taas ole ihan kiva kun suositusten mukaan se vähemmän prosessoitu luonnonmukaisempi safka olis parempaa.

Itse ostan niitä Keiju-margariineja, joissa on sydänmerkki. Niiden terveellisyys perustuu tutkimustietoon, joten siihen asti kun toisin todistetaan, nämä ovat parempi valinta. Voin terveellisyydestä ei ole lainkaan yhtä vakuuttavaa näyttöä. Kuitenkin paljon polemiikkia näistä on tutkijoidenkin välillä, mutta yleensä pehmeät kasvirasvat katsotaan edelleen terveellisimmiksi.

Mutta kuten kunnon ravitsemustieteilijät osaavat kertoa: ei pidä keskittyä yhteen ainoaan ruoka-aineeseen saati sen ainesiosiin, vaan ihmisen ravinnossa on kyse koko ruokavaliosta!

Kokonaisuus ratkaisee. Eli jos ei ole terveysongelmia, syö muuten terveellisesti, mutta aamulla vetelee pari sipausta voita leivälle, se tuskin maata kaataa.

Sydänmerkitty Keiju-margariini on rasvojen osalta parempi valinta, mutta sekin on loppujen lopuksi prosessoitua ruokaa, joten ei ole tarkoitus että kaikki rasva tulee siitä. Jos Keijua sipaisee leivälle, pitää muuten satsata vähemmän prosessoituihin rasvoihin kuten hyvälaatuisiin öljyihin, avokadoihin, siemeniin, pähkinöihin, yms.

Tämä totuus on vaan uusidioottien vaikea ymmärtää, on nimittäin vaikeampi tajuta ruokavalio kokonaisuutena ja kivempi vaan tapella jostain yhdestä rasvahaposta verissä päin.

Eli jos joku kysyisi että "mikä rasva on leivälle levitettynä terveellisintä?", olisi oikea vastaus kysyä mitä muuta hän syö, mikä leipä, mitä leivän päällä muuta kuin rasva ja mitä muuta syöt leivän lisäksi, miten terveys voi muuten, mitkä sun geenit on ja mitkä elämäntavat. Kaikki nämä vaikuttavat siihen lopputulokseen. Siksi tutkimuksissakin on vaikea saada selkoa yhden pienen ainesosan vaikutuksesta ihmisen terveyteen yleensä.

 

 

 

[/quote]

Ootpas tyhmä.

[/quote]

Se on joka sanoo :-D

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielenkiintoista kun voivänkääjät häviää

Vierailija
12/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:01"]

Mielenkiintoista kun voivänkääjät häviää

[/quote]

Häviää mistä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:56"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:09"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

[/quote]

en, kerro sinä

[/quote]

mikä on kun vastausta ei kuulu? 

[/quote]

Siinähän se vastaus on ainesosaluettelossa. Et ymmärrä sitä vai?

Vierailija
14/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:02"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:01"]

Mielenkiintoista kun voivänkääjät häviää

[/quote]

Häviää mistä?

[/quote]

keskustelusta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlettakaa margariinin valmistusprosessi ja tulkaa sitten kertomaan mikä kohta siinä tekee margariinista erityisen terveellistä.

Vierailija
16/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:56"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:09"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

[/quote]

en, kerro sinä

[/quote]

mikä on kun vastausta ei kuulu? 

[/quote]

Siinähän se vastaus on ainesosaluettelossa. Et ymmärrä sitä vai?

[/quote]

en ymmärrä mikä ainesosista on luonnotonta, voitko siis kertoa lopultakin.

Vierailija
17/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:10"]

Googlettakaa margariinin valmistusprosessi ja tulkaa sitten kertomaan mikä kohta siinä tekee margariinista erityisen terveellistä.

[/quote]

Ei kai valmistustapa tee tuotteesta terveellistä tai epäterveellistä, pääasia on lopputulos. Eli mikä ainesosa on luonnoton, kuului alkuperäinen kysymys.

Vierailija
18/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:10"]

Googlettakaa margariinin valmistusprosessi ja tulkaa sitten kertomaan mikä kohta siinä tekee margariinista erityisen terveellistä.

[/quote]

ei mikään, mutta ei myöskään epäterveellistä. Miksi valmistusprosessin pitäisi tehdä tuotteesta terveellinen? Mikä noissa ainesosissa on sinusta luonnotonta ja epäterveellistä

Vierailija
19/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi on luonnontuote, margariini valmiste.

 

http://safkatutka.fi/kolesteroli_huijaus/

 

Vierailija
20/46 |
26.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:12"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 12:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:56"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:09"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:07"]

[quote author="Vierailija" time="26.02.2015 klo 11:06"]

Rypsiöljy (44 %), vesi, kasvirasvat (MB-palmu ja kookos vaihtelevina osuuksina), camelinaöljy, emulgointiaineet (E471 ja E472c kasvirasvasta), suola (0,7 %), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo), aromi, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)

mikä tässä on luonnotonta?

[/quote]

Et ymmärrä vai?

[/quote]

en, kerro sinä

[/quote]

mikä on kun vastausta ei kuulu? 

[/quote]

Siinähän se vastaus on ainesosaluettelossa. Et ymmärrä sitä vai?

[/quote]

en ymmärrä mikä ainesosista on luonnotonta, voitko siis kertoa lopultakin.

[/quote]

Viisasta ei tarvitse neuvoa, tyhmää ei kannata.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi yhdeksän