Voiko jauhelihan käyttää huomenna vaikka päiväys tänään?
Tänään 13.2. päiväys, voiko käyttää huomenna lihapulliin?
Kommentit (13)
Se muuttuu vuorokauden vaihtuessa ydinjätteeksi, eli et voi. Onko mammat näin vammaisia?
Oon käyttäny, riippuu tietenki paketista. Ja lihan hajusta, kyl sä sen hoksaat jos on pilalla.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:38"]Se muuttuu vuorokauden vaihtuessa ydinjätteeksi, eli et voi. Onko mammat näin vammaisia?
[/quote]
Olen 19-vuotias, teen huomenna poikaystävälleni ruokaa kun hän tulee huomenna luokseni.
Halusin vaan varmistaa asian sellaiselta kuka paremmin tietää. :D
Pistä pakastimeen jos epäilyttää, ja sulatat huomenna vaikka mikrossa sulatuslämmöllä ennen kuin alat kokkailemaan :)
Jauhelihan laatu on monesti huono jo viimeisenä käyttöpäivänä, jos siis teollisesti pakattua jossa ylipäänsä pidempi käyttöaika. Kyllä tekisin ne pullat tänään, tai ehkä olisin tehnyt mieluiten jo eilen.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:41"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:38"]Se muuttuu vuorokauden vaihtuessa ydinjätteeksi, eli et voi. Onko mammat näin vammaisia? [/quote] Olen 19-vuotias, teen huomenna poikaystävälleni ruokaa kun hän tulee huomenna luokseni. Halusin vaan varmistaa asian sellaiselta kuka paremmin tietää. :D
[/quote]
En keksi syitä mikset voisi tehdä lihapullat jo tänään, nehän senkun paranee huomiseen.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:42"]
Pistä pakastimeen jos epäilyttää, ja sulatat huomenna vaikka mikrossa sulatuslämmöllä ennen kuin alat kokkailemaan :)
[/quote]
Ei jumalauta kai kukaan täysipäinen sulata jauhelihaa mikrossa? Pahinta mitä voit mille tahansa lihalle tehdä.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:40"]
Oon käyttäny, riippuu tietenki paketista. Ja lihan hajusta, kyl sä sen hoksaat jos on pilalla.
[/quote]
Pilaajabakteerit jotka aiheuttavat sen hajun ja näkyvät muutokset eivät ole terveydelle haitallisia ainakaan aluksi, se vain maistuu niin pahalle ettei moni halua syödä. Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit eivät haise tai näy.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:44"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:41"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:38"]Se muuttuu vuorokauden vaihtuessa ydinjätteeksi, eli et voi. Onko mammat näin vammaisia? [/quote] Olen 19-vuotias, teen huomenna poikaystävälleni ruokaa kun hän tulee huomenna luokseni. Halusin vaan varmistaa asian sellaiselta kuka paremmin tietää. :D
[/quote]
En keksi syitä mikset voisi tehdä lihapullat jo tänään, nehän senkun paranee huomiseen.
[/quote]
Ei muuten parane. Toki jos olet tottunut eineskumipullien makuun, niin makoisia ovat.
en tiedä onko tuoreempia tutkimuksia tehty ja kehitys muuttunut parempaan suuntaan.
Myös aamulehti on suorittanut joskus pistokokeita joissa laatu viimeisenä käyttöpäivänä oli melko huono suuressa osassa.
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:46"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:44"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:41"]
[quote author="Vierailija" time="13.02.2015 klo 15:38"]Se muuttuu vuorokauden vaihtuessa ydinjätteeksi, eli et voi. Onko mammat näin vammaisia? [/quote] Olen 19-vuotias, teen huomenna poikaystävälleni ruokaa kun hän tulee huomenna luokseni. Halusin vaan varmistaa asian sellaiselta kuka paremmin tietää. :D
[/quote]
En keksi syitä mikset voisi tehdä lihapullat jo tänään, nehän senkun paranee huomiseen.
[/quote]
Ei muuten parane. Toki jos olet tottunut eineskumipullien makuun, niin makoisia ovat.
[/quote]
No kai se sitten on makuasia, minä pidän niistä lämmitettyinä, ja jääpä enemmän aikaa olla sen poikkiksen kanssa kun osa valmisteluista on tehty.
Miksi niitä lihapullia ei voi tehdä tänään? Kyllä ne jääkaapissa huomiseen säilyy.