Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keitin maitokiisseliä. Ensin sakeentui hienosti, jäähdytin ja nyt ihan lirua. Mitä ihmettä?

Vierailija
20.11.2021 |

Saako sakeammaksi jälkeenpäin? Johtuuko Kiehu-maidosta?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko tarpeeksi tärkkelystä?

Jäähdytitkö kansi päällä? En tiiä onko vaan uskon asiaa mutta tuntuu, että jos ei pidä kantta päällä jäähdyttäessä niin tulee paksumpaa kiisseliä. Kai se vesi tiivistyy sit sinne kattilan sisälle ja laimentaa sitä soosia jos laittaa kannen tjn

Voit kiuhauttaa sen uudestaan ja laittaa vähän lisää kiisselöintiainetta.

Vierailija
2/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menit maistelemaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliko tarpeeksi tärkkelystä?

Jäähdytitkö kansi päällä? En tiiä onko vaan uskon asiaa mutta tuntuu, että jos ei pidä kantta päällä jäähdyttäessä niin tulee paksumpaa kiisseliä. Kai se vesi tiivistyy sit sinne kattilan sisälle ja laimentaa sitä soosia jos laittaa kannen tjn

Voit kiuhauttaa sen uudestaan ja laittaa vähän lisää kiisselöintiainetta.

Ihan loogistahan se on, että kansi vaikuttaa asiaan. Juurikin niin, että pitää kosteuden sisällä jolloin kiisseli ei pääse tiivistymään niin hyvin kuin ilman kantta. 

Vierailija
4/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistoit lusikalla muutaman kerran ja sylkeä meni lusikan matkassa kiisseliin jolloin juoksettui?

Vierailija
5/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pitänyt kantta päällä kun jäähdytin. Laitoin ohjeen mukaan perunajauhoa. Ehkä koitan keittää uudestaan.

Vierailija
6/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäähdytitkö siinä kuumassa kattilassa? Saattoi juoksettua kun oli liian pitkään kuumassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maistoit lusikalla muutaman kerran ja sylkeä meni lusikan matkassa kiisseliin jolloin juoksettui?

Niinpä tein😬

Vierailija
8/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunajauhollako suurustit. Muistihan laittaa/ sekoittaa jauhot kylmään maitotilkkaan ja sitten vispata kuumaan maitoon. Ei keitetä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En pitänyt kantta päällä kun jäähdytin. Laitoin ohjeen mukaan perunajauhoa. Ehkä koitan keittää uudestaan.

Perunajauho ei oikein hyvin toimi maidossa. Maizena ja Ohrakas ovat parempia. Vehnäjauhosuuruskin toimii paremmin.

T monta kertaa saman virheen tehnyt.

Vierailija
10/21 |
20.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotitaloustunneilta muistan tämän:

Maitokiisseli sakeutetaan maissijauheella (esim maizena) ja marjakiisseleihin käytetään perunajauhoa suurustamiseen.

Maizenan kanssa tärkeää myös se, että antaa keitoksen kiehua muutaman minuutin ennen kuin poistaa liedeltä. Ohje löytynee myös pakkauksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
21.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku juju siinä on, jota ei tullut selvästi esille kommenteissa.

Vierailija
12/21 |
05.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt suurustin Maizenalla. En maistellut. Ohjeen mukaan tein kaiken. Ihan lirua taas. Miten vaikeaa voi olla yksinkertainen asia😅 oisko nyt ollut liian vähän Maizenaa, huomasin että muissa ohjeissa olikin enemmän.

Laitoin 3/4 dl suurustetta litraan maitoa. Kertokaa nyt, missä mättää??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
14/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sylki tekee tuon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena löysistyy, jos sitä keittää, kuten perunajauhosuurustetta.

En osaa selittää tämän tarkemmin, miksi näin tapahtuu, mutta se liian pitkä keittoaika ja vispaaminen tekee sen.

Itse huomasin tämän, kun aloin laittamaan ruokaa kaasuliedellä ja välillä käytän sitä tummaa kastikesuurustetta..monta kertaa kävi näin ja sitten vielä googlaillessa tuli lehtijuttukin vastaan aiheesta..olisko ollut joku Makunne-lehti tms. Nyt en valitettavasti löytänyt sitä mobiililla enään, kun tein haun läppärillä aikaisemmin.

Nykyään siis suurustan aivan loppuvaiheessa ripottelemalla Maizenaa suoraan kuplivaan kastikkeeseen ja sekoitan rauhallisesti tasaiseksi, tämän jälkeen heti kaasu kiinni ja minuutin parin kuluttua vain ihan muutama sekoitus ennen tarjoilua.

Vierailija
16/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En pitänyt kantta päällä kun jäähdytin. Laitoin ohjeen mukaan perunajauhoa. Ehkä koitan keittää uudestaan.

Perunajauho ei oikein hyvin toimi maidossa. Maizena ja Ohrakas ovat parempia. Vehnäjauhosuuruskin toimii paremmin.

T monta kertaa saman virheen tehnyt.

Tätä tulin sanomaan minäkin. En ole kuullutkaan että joku tekee perunajauholla maito/kermapohjaisen kiisselin..maizena opetettiin jo köksäntunnilla. Uskoakseni vaikuttaa paitsi rakenteeseen, myös makuun.

Eli jos tykkää tuommoista tehdä (tai vaniljakastiketta) niin ehdottomasti Maizenaa kaappiin.

Vierailija
17/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myp kirjoitti:

Maizena löysistyy, jos sitä keittää, kuten perunajauhosuurustetta.

En osaa selittää tämän tarkemmin, miksi näin tapahtuu, mutta se liian pitkä keittoaika ja vispaaminen tekee sen.

Itse huomasin tämän, kun aloin laittamaan ruokaa kaasuliedellä ja välillä käytän sitä tummaa kastikesuurustetta..monta kertaa kävi näin ja sitten vielä googlaillessa tuli lehtijuttukin vastaan aiheesta..olisko ollut joku Makunne-lehti tms. Nyt en valitettavasti löytänyt sitä mobiililla enään, kun tein haun läppärillä aikaisemmin.

Nykyään siis suurustan aivan loppuvaiheessa ripottelemalla Maizenaa suoraan kuplivaan kastikkeeseen ja sekoitan rauhallisesti tasaiseksi, tämän jälkeen heti kaasu kiinni ja minuutin parin kuluttua vain ihan muutama sekoitus ennen tarjoilua.

Perunajauhosuurustetta ei saa keittää.

Vierailija
18/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juoksettui kun et laittanut suolaa maidon kuumenemis vaiheessa. Suola pitää lisätä kun maitoa keittää. Suolaa 1 tl/ litra maitoa.

Vierailija
19/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En pitänyt kantta päällä kun jäähdytin. Laitoin ohjeen mukaan perunajauhoa. Ehkä koitan keittää uudestaan.

Perunajauho ei oikein hyvin toimi maidossa. Maizena ja Ohrakas ovat parempia. Vehnäjauhosuuruskin toimii paremmin.

T monta kertaa saman virheen tehnyt.

Tämä. Maissitärkkelys sopii paremmin maitokiisseleihin. Perunajauhoilla tehty vanilja/ suklaakiisseli kanttattaa käyttää heti, koska sen rakenne ei pysy koossa ja eroaa nestettä säilytyksessä.

Vierailija
20/21 |
06.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Myp kirjoitti:

Maizena löysistyy, jos sitä keittää, kuten perunajauhosuurustetta.

En osaa selittää tämän tarkemmin, miksi näin tapahtuu, mutta se liian pitkä keittoaika ja vispaaminen tekee sen.

Itse huomasin tämän, kun aloin laittamaan ruokaa kaasuliedellä ja välillä käytän sitä tummaa kastikesuurustetta..monta kertaa kävi näin ja sitten vielä googlaillessa tuli lehtijuttukin vastaan aiheesta..olisko ollut joku Makunne-lehti tms. Nyt en valitettavasti löytänyt sitä mobiililla enään, kun tein haun läppärillä aikaisemmin.

Nykyään siis suurustan aivan loppuvaiheessa ripottelemalla Maizenaa suoraan kuplivaan kastikkeeseen ja sekoitan rauhallisesti tasaiseksi, tämän jälkeen heti kaasu kiinni ja minuutin parin kuluttua vain ihan muutama sekoitus ennen tarjoilua.

Perunajauhosuurustetta ei saa keittää.

Tämä. Perunajauhoilla kiehautus riittää eli keittäminen lopetetaan kun keitos "pulpahtaa" ensimmäisen kerran. Maissitärkkelystä taas keitetään muutama minuutti