Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä kasvirasva parasta ruoanlaittoon, kuten paistamiseen ym.?

Vierailija
09.02.2015 |

Olen käyttänyt paistamiseen rypsiöljyä. Ja muutenkin olen sitä käyttänyt, esim. sämpylätaikinoissa. Nyt silmiini on kuitenkin sattunut juttuja, joissa rypsiöljyn kerrotaan olevan jopa haitallista esim. korkean omega6-pitoisuuden vuoksi.

Käytin aikaisemmin paljon oliiviöljyä, mutta siitäkin oli paljon arvostelua, esim. että sen rasvahappokoostumus olisi huono.

Mitä öljyjä käytät ruoanlaitossa ja miksi?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliivi ja kookos, ne on parhaat. Ja tietysti terveellinen ja turvallinen voi. Kasvirasvoilla ei tee mitään ne ovat turhia.

Vierailija
2/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kookosöljy. Ja ei, se ei maistu oudolta, vaikka paistais jauhelihan keittoa varten kookosöljyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, mitä ja miten paistat. Jos wokitat ruokaa todella kuumassa, parhaita öljyjä ovat auringonkukkaöljy ja kiinalaisten suosima maapähkinäöljy. Jos taas kuullotat hillitysti, niin oliiviöljy ja rypsiöljy ovat parempia. Tämä oli sitten enemmän gastronomin kuin terveystietäjän näkemys.

Vierailija
4/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kookos kestää parhaiten kuumennusta.

Vierailija
5/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä yhdistää kaikkia ravintorasvoja? Ensiksi: niiden kaikkien terveellisyys ja epäterveellisyys on aukottomasti todistettu useissa tieteellisissä tutkimuksissa: myrkkyä ovat tai terveyden lähde. Toiseksi: niillä kaikilla on kiihkeät uskonsoturinsa, jotka hyppäävät vaikka kuumaan rasvaan omansa puolesta.

Vierailija
6/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyistä parhaiten keittiökäyttöön sopivat ruokaöljyt, sillä moottoriöljy maistuu pahalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aito ja oikea maidosta kirnuttu voi on parasta. Kissanruhoista puristettu margariini on myös herkkua. Kasvisrasvat on ainoastaan tarkoitettu homojen pyllynreikäleikkeihin.

Vierailija
8/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:11"]

Aito ja oikea maidosta kirnuttu voi on parasta. Kissanruhoista puristettu margariini on myös herkkua. Kasvisrasvat on ainoastaan tarkoitettu homojen pyllynreikäleikkeihin.

[/quote]

Voi nostaa kolesterolia, joka aiheuttaa sepelvaltimotaudin lisäksi myös aivoverenkierron häiriöitä. Tosin sinä taisit sen jo tietääkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:14"]

Voi nostaa kolesterolia, joka aiheuttaa sepelvaltimotaudin lisäksi myös aivoverenkierron häiriöitä. Tosin sinä taisit sen jo tietääkin.

[/quote]

 

Mikään kirjoittamasi ei tosiasiassa pidä paikkaansa, mutta sen taisitkin jo tietää.

Vierailija
10/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:18"]

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:14"]

Voi nostaa kolesterolia, joka aiheuttaa sepelvaltimotaudin lisäksi myös aivoverenkierron häiriöitä. Tosin sinä taisit sen jo tietääkin.

[/quote]

 

Mikään kirjoittamasi ei tosiasiassa pidä paikkaansa, mutta sen taisitkin jo tietää.

[/quote]

Ihqua. Näinkö Valiolta kerrottiin?

Mitenkäs transrasvat, eikös niitä ole voissa neljä kertaa enemmän kuin margariineissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jo nyt näkyy, että nro 6 oli oikeassa kirjoittaessaan uskonsotureista.

Vierailija
12/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomaa, että ollaan Suomessa, kun kukaan ei kirjoita ruoan maistuvuudesta. Asenteet ovat kuin kemistillä ja insinöörillä. Ei ymmärretä eikä varsinkaan välitetä, onko joku rasva herkullisuuden kannalta johonkin tarkoitukseen parempaa kuin toinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi voi aiheuttaa sitä ja tätä. Liikunta voi aiheuttaa sitä ja tätä. Löllöllöllööööö. Eikö kannattaisi välillä myös vetää henkeä, elää ja nauttia...

Vierailija
14/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:28"]

Huomaa, että ollaan Suomessa, kun kukaan ei kirjoita ruoan maistuvuudesta. Asenteet ovat kuin kemistillä ja insinöörillä. Ei ymmärretä eikä varsinkaan välitetä, onko joku rasva herkullisuuden kannalta johonkin tarkoitukseen parempaa kuin toinen.

[/quote]

 

Just näin. Mulle on aivan sama onko ruoka vähän "epäterveellistä" kunhan maistuu. Ihmeellistä arpomista ja sokeaa varovaisuutta. Sit kuitenkin kaikki vedätte viinaa joka vitun perjantai ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä onko parasta, mutta esim. kilpirauhasen vajaatoiminnassa ei suositella käytettävän rypsiöljyä, joten vaihdoin sen oliiviöljyyn.
Monia oliiviöljyjä jo käynyt läpi, kun osassa on outo maku.

Vierailija
16/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:31"]

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:28"]

Huomaa, että ollaan Suomessa, kun kukaan ei kirjoita ruoan maistuvuudesta. Asenteet ovat kuin kemistillä ja insinöörillä. Ei ymmärretä eikä varsinkaan välitetä, onko joku rasva herkullisuuden kannalta johonkin tarkoitukseen parempaa kuin toinen.

[/quote]

 

Just näin. Mulle on aivan sama onko ruoka vähän "epäterveellistä" kunhan maistuu. Ihmeellistä arpomista ja sokeaa varovaisuutta. Sit kuitenkin kaikki vedätte viinaa joka vitun perjantai ;D

[/quote]

Suomalaisissa ravintoloissa voitaisiin luopua annosten nimistä kokonaan. Olisi vain pitoisuudet milligrammoina ja promilleina. Mä otan ton numero seiskan, ihanat tyydyttymättömät rasvat. Ja juomaks mä otan kuutosta, just lupaavat 11,7 prossaa.

Vierailija
17/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

avokadoöljy.

Vierailija
18/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:21"]

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:18"]

[quote author="Vierailija" time="09.02.2015 klo 14:14"]

Voi nostaa kolesterolia, joka aiheuttaa sepelvaltimotaudin lisäksi myös aivoverenkierron häiriöitä. Tosin sinä taisit sen jo tietääkin.

[/quote]

 

Mikään kirjoittamasi ei tosiasiassa pidä paikkaansa, mutta sen taisitkin jo tietää.

[/quote]

Ihqua. Näinkö Valiolta kerrottiin?

Mitenkäs transrasvat, eikös niitä ole voissa neljä kertaa enemmän kuin margariineissa?

[/quote]

Etkö rassu erota luonnollisia transrasvoja teknotransseista. Voi on terveellistä margariini ei. Tämä tieto ei ole Valiolta. Yhä odottelen niitä tuhansia tutkimuksia (joita ei koskaan tule koska niitä ei ole).

Vierailija
19/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistamiseen on parasta kookosöljy (oikea kookosöljy, ei se paketissa pötköttävä munkkirasva). Se on ns. vakaa rasva, joka ei muodosta kuumentuessaan haitallisia yhdisteitä. Tyydyttynyt rasva on sen takia parasta paistamiseen (voi, laardi, kookosöljy).

Monityydyttymättömät rasvat ovat paistettaessa epävakaasti käyttäytyviä: hapettuvat ja muodostavat karsonogeeneja eli syöpää aiheuttavia aineita. Mitkä ovatkaan niitä "hyviä" ja monityydyttymättömiä rasvoja? Kas, rypsiöljy, auringonkukkaöljy jne. Näissä en paistaisi missään tapauksessa, paitsi ehkä jos seella uhattaisiin.

Oliiviöljy sijoittuu noiden kahden ryhmän väliin, koska siinä on eniten kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Se on vakaampi kuin rypsäri, mutta epävakaampi kuin kookosöljy. 

Meillä paistetaan voissa tai kookosöljyssä, sen mukaan millainen maku rmihinkin uokaan halutaan.

Vierailija
20/20 |
09.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahoittelen edellisen viestin typoja. Kirjoitin hääräävä vauva sylissä.