Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Laittakaa helppoja arkiruokia, joita teillä syödään!!

Vierailija
27.01.2015 |

Ei tarvitse reseptiä, jos se on hankalaa, kunhan nyt vaan ideita, sillä minun ideat alkaa olla loppu...

Kiitos!!

Kommentit (171)

Vierailija
1/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:08"]

Oletteko kokeilleet muunneltua merimiespihviä ja tehneet sen kalkkunan jauhelihasta?

https://www.ideakeittio.fi/reseptit/merimiespihvit   tuota jos kokeilisi ja teksi kalkkunasta?

 

ap.

[/quote]

 

Tein tuon, mukaillen ohjetta. Kalkkunajauhelihaa ja lisäsin sipulia, porkkanaraastetta ja kaaliraastetta. Minusta se oli hyvää, mieheni sanoi että olisi tarvinnut mausteita lisää. ap.

Vierailija
2/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:16"][quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:58"]

Merimiespihvit

Janssonin kiusaus

Kotitekoiset verilätyt

Silakkapihvit

Lasagne/muu pasta

Sushi

Kana, riisi ja wokki

Hernekeitto

Lihakeitto

Kalakeitto

Uunilohta peitettynä perunasipulisekoituksella ja hollandaisekastikkeella

Maksapihvit ja perunamuusi

Karjalanpaisti

Erilaiset uunilihat kotitekoisten lohkoperunoiden ja salaatin kera

 

[/quote]

Ja nämä ovat helppoja arkiruokia? Mikä noista tekee helppoja? Vai ovatko nuo kaikki eineksiä?

[/quote] Ne ovat nopeita tehdä ja vaativat vähän vaivaa. Mikä sinusta niistä oli jotain muuta kuin helppo?
[/quote
Lasagne, sushi, hernekeitto ja karjalanpaisti NOPEITA tehdä?!?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No minusta sellaiset ruoat ovat helppoja jota tarvitsee vain laittaa aineet uuniin vaikka sen pitäisi siellä uunissa olla yli tunti. Ihan kuin aikatauluja ei pystyisi järjestämään tai jos on niin nälissään niin syö vaikka pienen välipalan että jaksaa odottaa. Jotenkin epäilen tuotakin, että kaikilla on muka aina kiire harrastuksiin. Kuulostaa tekosyyltä. Taitaa olla kiire vaan sohvalle lojumaan. ;) Kuka muka jaksaa harrastaa maha täynnä. Itse ainakin syön kunnolla vasta urheilun jälkeen.

Vierailija
4/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:18"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:16"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:58"]

Merimiespihvit

Janssonin kiusaus

Kotitekoiset verilätyt

Silakkapihvit

Lasagne/muu pasta

Sushi

Kana, riisi ja wokki

Hernekeitto

Lihakeitto

Kalakeitto

Uunilohta peitettynä perunasipulisekoituksella ja hollandaisekastikkeella

Maksapihvit ja perunamuusi

Karjalanpaisti

Erilaiset uunilihat kotitekoisten lohkoperunoiden ja salaatin kera

 

[/quote]

Ja nämä ovat helppoja arkiruokia? Mikä noista tekee helppoja? Vai ovatko nuo kaikki eineksiä?

[/quote] Ne ovat nopeita tehdä ja vaativat vähän vaivaa. Mikä sinusta niistä oli jotain muuta kuin helppo?

[/quote]

Miten teet sushin ja hernekeiton helposti ja nopeasti? 

[/quote]

Sushista en tiedä, mutta miten niin hernekeitto on vaikea? Hidas se on siinä mielessä, että herneet liotetaan yön yli ja keitto saa pöhistä liedellä pari tuntia, mutta muuten? Sen kun laittaa ne herneet veteen ja sitten antaa keiton muhia hellalla joskus muistaessaan sekoittaen. Ei kovin vaikeaa?

Vierailija
5/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:00"][quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:21"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:16"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:10"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:58"]

Merimiespihvit

Janssonin kiusaus

Kotitekoiset verilätyt

Silakkapihvit

Lasagne/muu pasta

Sushi

Kana, riisi ja wokki

Hernekeitto

Lihakeitto

Kalakeitto

Uunilohta peitettynä perunasipulisekoituksella ja hollandaisekastikkeella

Maksapihvit ja perunamuusi

Karjalanpaisti

Erilaiset uunilihat kotitekoisten lohkoperunoiden ja salaatin kera

 

[/quote]

Ja nämä ovat helppoja arkiruokia? Mikä noista tekee helppoja? Vai ovatko nuo kaikki eineksiä?

[/quote] Ne ovat nopeita tehdä ja vaativat vähän vaivaa. Mikä sinusta niistä oli jotain muuta kuin helppo?

[/quote]

Lihakeiton lihat vaativat kyllä hautumisaikaa, jotta ovat mureita. Hernekeiton keittely todellakin vaatii aikaa, eikä sushikaan nopea ole. Miten valmistat riisin sushiin? Perunamuusikin vaatii perunoiden kuorimisen, keittämisen, muussaamisen ja maustamisen ja se on vasta lisuke. Karjalanpaisti ei myöskään ole nopea arkiruoka, sehän hautuu tunteja uunissa. 

[/quote]

Ei niitä tarvitse aktiivisesti hauduttaa, ihan yhtä helppo ruoka se on tehdä oli se uunissa 30min tai 6h.

Minä teen karjalanpaistin välillä niin, että heitän aamulla ainekset heti herättyäni pataan ja uuniin 250c ja sitten töihin lähtiessä lisään vettä ja uuni vähän alle 100c ja kun tulen kotiin niin keitän vain perunat ja teen salaatin niin on taatusti murea paisti valmiina tarjoiltavaksi eli helppoa kuin mikä.

 
[/quote] Kuka hullu jättää uunin päälle kun lähtee päiväksi pois kotoa?!

Vierailija
6/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 01:13"]No minusta sellaiset ruoat ovat helppoja jota tarvitsee vain laittaa aineet uuniin vaikka sen pitäisi siellä uunissa olla yli tunti. Ihan kuin aikatauluja ei pystyisi järjestämään tai jos on niin nälissään niin syö vaikka pienen välipalan että jaksaa odottaa. Jotenkin epäilen tuotakin, että kaikilla on muka aina kiire harrastuksiin. Kuulostaa tekosyyltä. Taitaa olla kiire vaan sohvalle lojumaan. ;) Kuka muka jaksaa harrastaa maha täynnä. Itse ainakin syön kunnolla vasta urheilun jälkeen.
[/quote]

Meillä on pieniä lapsia joiden kanssa pitää pitää rutiineista kiinni. Jos jää aterioita välistä ja aterioiden välit venyy on tuloksena kiukkuisia lapsia jotka ei nuku sit yöllä hyvin. Etenkin tuohon nuorempaan vaikuttaa heti. Kun on rutiinit kunnossa niin ovat läpi päivän aurinkoisia ja nukkuvat koko yön läpi. Puolen tunnin heitot ok mutta jos ruoka-aika olis Nyt niin ei voi odottaa kahta tuntia että ruoka on valmista, siinä vaiheessa lähennellään jo seuraavaa ateria-aikaa. Ja tosiaan vaikka ei ole aktiivisia harrastuksia niin oon kaikenlaisia sovittuja menoja joten välttämättä ei voida edes olla kotona niin kauaa. Menon (tai harrastuksen sen puoleen) ei tarvitse olla urheilua. Joinain päivinä voi ehkä ennakoida ja onnistuu haudutettavat ruuat mutta tässä pyydettiin NOPEITA ja helppoja ruokia sellaisiin päiviin kun kiire painaa päälle. Kaikki ei nyt ihan oikeesti istu perseellään koko päivää ja jotkut pitää rutiineista kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananuudelikeitto. Ruskista kananpalat kattilassa öljyssä tai mitä ikinä käytätkin. Lisää vettä ja heitä herne maissi paprikat sekaan. Itse käytän mamas nuudeleita joten lisään sinne niistä 3pss mausteita, 1 niistä chili pussista ja kaikki öljypakkaukset. Annan kiehua jonkun aikaa ja sitten lisään nuudelit joukkoon ja kiehutan kunnes nuudelit on pehmeitä. Tätä jos on iso kattila niin saa vielä parempaa seuraavana päivänä kun vaan lisää nuudeleita. Ne kananpalat ja hemapat on maustunu yön yli siinä liemessä. Aikaa menee alle 30min

Vierailija
8/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jod kylmä ruoka kelpaa illalliseksi, niin pastasalaatit on ihania ja täyttäviä, niitä voi tehdä valtavan kulhollisen valmiiksi ja syödä heti kun tulee kotiin :)

Esim:
- täysjyväpastaa
- kinkkua
- juustoa
- omenaa
- paprikaa ja/tai maissia tai hemapaa
- kastike majoneesia ja kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia, maustetaan mustapippurilla, sinapilla, hunajalla, paprikajauheella, suolalla, valkopippurilla yms.

Tai:- pastaa
- kanaa
- maissia tai hemapaa
- ananasta
- mitä tahansa muita vihanneksia
- kastikkeen pohja sama, mutta mausteena vähän hunajaa, currya ja suolaa :)

Tässä siis jos haluaa vähän vaihtelua! Tiedän, että kaikille ei kelpaa kylmä ruoka päivällisellä, mutta näistä ohjeista voi varmaan olla hyötyä myös esim. lounaita suunnitellessa. Itse teen yleensä 5l vetoisen kattilallisen, siitä syö aika pitkään isompikin porukka ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 01:31"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:00"][quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:21"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:16"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:10"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:58"] Merimiespihvit Janssonin kiusaus Kotitekoiset verilätyt Silakkapihvit Lasagne/muu pasta Sushi Kana, riisi ja wokki Hernekeitto Lihakeitto Kalakeitto Uunilohta peitettynä perunasipulisekoituksella ja hollandaisekastikkeella Maksapihvit ja perunamuusi Karjalanpaisti Erilaiset uunilihat kotitekoisten lohkoperunoiden ja salaatin kera   [/quote] Ja nämä ovat helppoja arkiruokia? Mikä noista tekee helppoja? Vai ovatko nuo kaikki eineksiä? [/quote] Ne ovat nopeita tehdä ja vaativat vähän vaivaa. Mikä sinusta niistä oli jotain muuta kuin helppo? [/quote] Lihakeiton lihat vaativat kyllä hautumisaikaa, jotta ovat mureita. Hernekeiton keittely todellakin vaatii aikaa, eikä sushikaan nopea ole. Miten valmistat riisin sushiin? Perunamuusikin vaatii perunoiden kuorimisen, keittämisen, muussaamisen ja maustamisen ja se on vasta lisuke. Karjalanpaisti ei myöskään ole nopea arkiruoka, sehän hautuu tunteja uunissa.  [/quote] Ei niitä tarvitse aktiivisesti hauduttaa, ihan yhtä helppo ruoka se on tehdä oli se uunissa 30min tai 6h. Minä teen karjalanpaistin välillä niin, että heitän aamulla ainekset heti herättyäni pataan ja uuniin 250c ja sitten töihin lähtiessä lisään vettä ja uuni vähän alle 100c ja kun tulen kotiin niin keitän vain perunat ja teen salaatin niin on taatusti murea paisti valmiina tarjoiltavaksi eli helppoa kuin mikä.   [/quote] Kuka hullu jättää uunin päälle kun lähtee päiväksi pois kotoa?!

[/quote]

Sähkövastuksilla 90c lämmitetty laite, jossa ei ole mitään palavia osia ja joka on suunniteltu kestämään moninkertaisia lämpötiloja onkin kyllä melkoinen turvallisuusriski. Järjen käyttö on mammat sallittua. Kannattaisi enemmän huolehtia niistä pölyyn tukehtumaisillaan olevista telkkareista ja digiboxeista jotka ovat päivät pitkät standby-virrat päällä. Tai siitä pistorasiaan unohdetusta kännylaturista, niistähän syttyy ihan todistetustikin tulipaloja silloin tällöin. Kodin tilastollisesti suurin paloturvallisuusriski on pyykkikone ja niitäkin myydään ja käytetään ajastettuina nykyään ihan rutiinilla. 

Uuni on tulipaloriski lähinnä silloin kun sitä ei puhdista ja käyttää 250+ lämmöillä, koska silloin sinne sisälle saattaa syttyä rasvapalo. Sekin kuitenkin yleensä tukahtuu itsekseen. 

 

Vierailija
10/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 04:07"]

[quote author="Vierailija" time="28.01.2015 klo 01:31"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:00"][quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:21"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:16"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:10"] [quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:58"] Merimiespihvit Janssonin kiusaus Kotitekoiset verilätyt Silakkapihvit Lasagne/muu pasta Sushi Kana, riisi ja wokki Hernekeitto Lihakeitto Kalakeitto Uunilohta peitettynä perunasipulisekoituksella ja hollandaisekastikkeella Maksapihvit ja perunamuusi Karjalanpaisti Erilaiset uunilihat kotitekoisten lohkoperunoiden ja salaatin kera   [/quote] Ja nämä ovat helppoja arkiruokia? Mikä noista tekee helppoja? Vai ovatko nuo kaikki eineksiä? [/quote] Ne ovat nopeita tehdä ja vaativat vähän vaivaa. Mikä sinusta niistä oli jotain muuta kuin helppo? [/quote] Lihakeiton lihat vaativat kyllä hautumisaikaa, jotta ovat mureita. Hernekeiton keittely todellakin vaatii aikaa, eikä sushikaan nopea ole. Miten valmistat riisin sushiin? Perunamuusikin vaatii perunoiden kuorimisen, keittämisen, muussaamisen ja maustamisen ja se on vasta lisuke. Karjalanpaisti ei myöskään ole nopea arkiruoka, sehän hautuu tunteja uunissa.  [/quote] Ei niitä tarvitse aktiivisesti hauduttaa, ihan yhtä helppo ruoka se on tehdä oli se uunissa 30min tai 6h. Minä teen karjalanpaistin välillä niin, että heitän aamulla ainekset heti herättyäni pataan ja uuniin 250c ja sitten töihin lähtiessä lisään vettä ja uuni vähän alle 100c ja kun tulen kotiin niin keitän vain perunat ja teen salaatin niin on taatusti murea paisti valmiina tarjoiltavaksi eli helppoa kuin mikä.   [/quote] Kuka hullu jättää uunin päälle kun lähtee päiväksi pois kotoa?!

[/quote]

Sähkövastuksilla 90c lämmitetty laite, jossa ei ole mitään palavia osia ja joka on suunniteltu kestämään moninkertaisia lämpötiloja onkin kyllä melkoinen turvallisuusriski. Järjen käyttö on mammat sallittua. Kannattaisi enemmän huolehtia niistä pölyyn tukehtumaisillaan olevista telkkareista ja digiboxeista jotka ovat päivät pitkät standby-virrat päällä. Tai siitä pistorasiaan unohdetusta kännylaturista, niistähän syttyy ihan todistetustikin tulipaloja silloin tällöin. Kodin tilastollisesti suurin paloturvallisuusriski on pyykkikone ja niitäkin myydään ja käytetään ajastettuina nykyään ihan rutiinilla. 

Uuni on tulipaloriski lähinnä silloin kun sitä ei puhdista ja käyttää 250+ lämmöillä, koska silloin sinne sisälle saattaa syttyä rasvapalo. Sekin kuitenkin yleensä tukahtuu itsekseen. 

 

[/quote]

Jääkaapit ja pakastimet aiheuttaa myös moninkertaisesti enemmän tulipaloja, mutta empä kuule monen ottavan niitä pois päältä töihin lähtiessään. Puhumattakaan siitä, että aika moni suomalainen asuu sähkölämmitteisessä talossa. Ne sähköpatterithan toimii ihan samalla periaatteella kuin se uunikin. Talo kylmäksi aina kun lähdetään pihalle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos mammat näistä! :)

Pitäisköhän ihan kirjottaa muistiin... Vaikkei olis ohjettakaan, mutta senhän voi sitten googlettaa. Oon kasvanut yksinkertaisella kotiruualla, ja usein oli samaa ruokaa... Vanhempieni nykyisten aterioiden perusteella kasviksetkin on varmaan välillä puuttunu. Yksin ollessa en jaksais yrittää mitään uutta, joten usein syön eineksiä. Poikaystäväni on kuitenkin mestarikokki (vaikka usein vähätteleekin), ja rakastan syödä hyvää ruokaa (kukapa ei?). Näillä ohjeilla ja tällä listalla, ehkäpä minäkin uskaltaudun joskus tekemään meille ruokaa. :) Eihän tuo huonoa harjoitusta oo myöskään mahdollisia lapsia varten, monipuolinen ja nopsa ruoka...

P.s. En ole ap

Vierailija
12/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 17:27"]Kaikki uunissa ns itsestään valmistuvat on helppoja, hernekeittokin on nopsa kun laittaa edellisenä päivänä likoamaan. Vähän suunnittelua.. kuvatkin marinaadiin illalla, seuraavana päivänä ok. Karjalanpaisti uuniin iltapäivällä tms, ja on seuraavan päivän ruoka helpolla

Just näin. Helppoja ruokia. Ja nämä haudutettavat ruuat ovat SEURAAVALLE päivälle. Ei kait kukaan kuvittelekaan hauduttavan neljö tuntia ja syödä sen jälkeen....
Teen tänään jauhelihakastikkeen ja perunat. Ja samalla pyöräytän karjalanpaistilihat pannulla ja laitan hautumaan. Ennen nukkumaan menoa seuraavan päivän ruoka on valmis.
Ei siis vaikeaa eikä aikaa vievää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsetehdyt hernekeitto ja lihakeitto on helppoja, vaativat vaan vähän aikaa, eli herneiden pitää liota vuorokauden, sitten usein edellisiltana pistän kiehumaan ja tunnin kiehutuksen jälkeen hyvin maustettu jauheliha +sipuli joukkoon, meiramia ja suolaa ja hiljakseen keittelyä useampi tunti. Lihakeitossa kans lihaa saa keitellä useamman tunnin ja kasviksia ja mausteitakin, että makua tulee. Mutta ei ne vaikeita ole. Keitot usein parempia seuraavana päivänä. Lasagnekaan ei vaikea ole, vaan vaatii taas aikaa eli juusto-ja jauhelihakastikkeiden keittelyt. Kalakeitto on kans hyvä, siihen sein lisäksi katkarapuja, kasviksia, tomaattipuretta, ruokakermaa/ranskankermaa, kuullotetut kasvikset, perunat...

Laatikot on kans helppoja, kinkkukiusaus, broilerikiusaus. Nopeita on sitten uunijuurekset, perunaa, bataattia, porkkanaa lohkoiksi, pyöritellään öljy-yrttiseoksessa, ehkä hunajaakin ja uuniin, lisukkeeksi esim. itsetehdyt lihapullat (jauheliha, korppujauho, munat, ruokakerma, mausteet, yrtit, feta, aurinkokuivattu tomaatti tms.) ja kermaviilikastike. Pasta ja kastikkeet (jauheliha, lohisuikale+katkarapu-savujuustoruokakerma tai kana), risotot (pohjalle kuullotettu sipuli, jauheliha tai kana)...

Vierailija
14/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riistakäristys ja muusi, helppoa, mutta riistakäristyksen kypsennys vaatii aikaa.

jauhelihaperunasoselaatikko (kun teet edellisenä päivänä sen riistakäristyksen kanssa muusia jättiannoksen, käytä loput tähän)

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Nakkikeitto

- Jauhelihakeitto

- Jauhelihakastike

- Pihvit

- Tortillat

- Keitetyt nakit (kuorelliset)

- Uunimakkara

- Kanasuikaleet + riisi

- Kanasuikaleet + halloumijuustosalaatti

Kaikki nämä valmistuvat lisukkeineen puolessa tunnissa ilman hifistelyä ja muuta turhaa pätemistä.

Vierailija
16/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Escamoles

- Haggis

- Balut

- Fugu

Todella helppoja ja ennenkaikkea herkullista!

Vierailija
17/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastevihanneksia pussi pari, vettä keitä hetken ja muusaa, tummaa koskenlaskijasta neljännes paketista sekaan, puolikas lihaliemikuutiosta ja suolaa maun mukaan.

Yllättävän hyvää ja ruokaisaa pikakeittoa.

Vierailija
18/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[/quote]

Noista mikään ei ollut isotöinen. 

Enkä ole olettanut sinusta mitään erityistä ennen kuin tämän viestin jälkeen. Tiettyjen sanojen viljely nettikeskustelussa eittämättä paljastaa jotain oleellista kirjoittajastaan (tämän sivistystasosta ja sosioekonomisesta asemasta.) 

[/quote]

 

Tämän kirjoittajan omaksi sivistystasoksi veikkaan keittiöpsykologian maisteria.

Vierailija
19/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 16:54"]Ei tarvitse reseptiä, jos se on hankalaa, kunhan nyt vaan ideita, sillä minun ideat alkaa olla loppu...

Kiitos!!
[/quote]

Mammat, ap kysyi ideoita helppoihin ruokiin, ei nopeisiin...

Vierailija
20/171 |
28.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä! Meillä lapset syö ihan liikaa perunamuusia ja jauhelihakastiketta kun ideat loppuu kesken ja on hyvä tehdä sellaista mitä varmasti syövät.