Leivotko leivän itse?
Sämpylät teen itse ja hiivaleivän, ruisleipää en saa onnistumaan.
Kommentit (5)
Leivon talla hetkella ehka noin 70% leivista itse. Yleensa kerran viikossa iso satsi patonkeja, ruispaloja, ja jotain muuta ns erityisleipaa, eli ehka kolmena paivana viikossa leivon, vaikka osan laitan alulle jo edellisena paivana. Ruisleivan tekoon sellainen vinkki etta kokeile lisata ruismallasta sekaan, antaa paljon makua ja varia seka tietysti juuri on oltava ja aikaa.
Mä taas saan tehtyä vain se ruishapanleivän. Mitkään sämpylät tai vaaleat hiivaleivät ei onnistu ollenkaan, vaan jäävät jotenkin liian tiiviiksi, raskaiksi ja jauhonmakuisiksi.
MIkä sun ruisleivässä ap on vikana? Kerro, jos vaikka saadaan selville, miten sitä voisi parantaa?
Teen vain sämpylät itse. Jälkiuunileipää on hankala saada onnistumaan sähköuunilla.
En, sämpylöitä syö vaan sen hetken kun tulevat uunista, en tiedä miksi ne ei sitten enää pakkasesta otettuna olekaan hyviä.
Kyllä. Netti on pullollaan mitä ihanampia ohjeita leipien tekoon.