Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vieläkö teette ruskeaa jauhelihakastiketta?

Vierailija
07.11.2021 |

Mä teen aina joskus, se on mun nostalgiatrippi lapsuuteen. Tänään viimeksi. Perunoita, kastiketta, porkkanaraastetta ja punajuurisalaattia, jälkimmäinen tosin puuttui tänään.

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksipä ei?

Vierailija
2/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä teen. Viimeksi noin viikko sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksipä ei?

Musta tuntuu, että on nykyään aika harvinainen ruokalaji? Käsittääkseni lasteni koulussakaan ei ole, tai sitten eivät vain muista. Vanhempi lapsi ei syö tätä ollenkaan (hänestä se on outoa), nuorempi tykkää.

Ap

Vierailija
4/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.

Vierailija
5/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tehdään.  Sekä perunoille että joskus myös spagetille.

Edullista ja maukasta arkiruokaa.  Ja on ainakin meidän perheessä maistunut.

Ja jauhelihakastikehan se tulee myös lasagneen, valkokastikkeen lisäksi.

Vierailija
6/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole tehnyt sitten 1970-luvun. Teen jauhelihakastiketta kyllä, mutta tomaattipohjaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus mieheni tekee . On se kyllä ihan hyvää.

Vierailija
8/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti tehdään, on todella hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen silloin tällöin. Pitäis useamminkin. On hyvää 😋

Vierailija
10/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.

Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.

Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.

Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.

Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen.  Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla  ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina joskus. Mulle se maistuu perunoiden kanssa, tomaattipohjainen taas pastan kanssa.

Vierailija
12/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

onko jo suomalaiset jauhotkin kielletty pitääkö tehdä palmuöljyssä soijasta tai maissista. lihahan jo kiellettiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tehdään, on herkullista! En ymmärrä miksi ruskeaa kastiketta haukutaan niin paljon.

Vierailija
14/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.

No ei todellakaan kärähdä herkästi mutta näköjään nykyajan uusavuttomille kaikki on vaikeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.

Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.

Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.

Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.

Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen.  Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla  ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.

Kikkoman-soijakastikkeen ainesosat: soijapapu, vesi, suola. Väri tulee käsittääkseni fermentoinnista.

Kyllä mä niitä jauhoja kärtsään (en polta), mutta laitan myös hieman soijakastiketta ja paprikajauhetta. 

Ap

Vierailija
16/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina sinistä jauhelihakastiketta. Ruskea on ihan lääst siisön.

Vierailija
17/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.

Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.

Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.

Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.

Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen.  Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla  ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.

Zoija

Valmistusaineet: Soijapavut, Vehnä, Suola.

Vierailija
18/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä teen. Keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa taivaallista. Uppoaa myös pastan kanssa.

Vierailija
19/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai teen. Ja juuri tovi sitten toinen aikuinen kakara mainitsi, et ruskea soosi on se, mitä lapsuusajankeittiöstä kaipaa.

Vierailija
20/26 |
07.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai teen. Ja juuri tovi sitten toinen aikuinen kakara mainitsi, et ruskea soosi on se, mitä lapsuusajankeittiöstä kaipaa.

Mäkin pyysin joskus parikymppisenä aina äitiäni tekemään ruskeaa kastiketta, mutta siis vain sitä pelkkää ruskeaa kastiketta ilman lihaa.

Ap