Vieläkö teette ruskeaa jauhelihakastiketta?
Mä teen aina joskus, se on mun nostalgiatrippi lapsuuteen. Tänään viimeksi. Perunoita, kastiketta, porkkanaraastetta ja punajuurisalaattia, jälkimmäinen tosin puuttui tänään.
Kommentit (26)
Kyllä teen. Viimeksi noin viikko sitten.
Vierailija kirjoitti:
Miksipä ei?
Musta tuntuu, että on nykyään aika harvinainen ruokalaji? Käsittääkseni lasteni koulussakaan ei ole, tai sitten eivät vain muista. Vanhempi lapsi ei syö tätä ollenkaan (hänestä se on outoa), nuorempi tykkää.
Ap
Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.
Kyllä tehdään. Sekä perunoille että joskus myös spagetille.
Edullista ja maukasta arkiruokaa. Ja on ainakin meidän perheessä maistunut.
Ja jauhelihakastikehan se tulee myös lasagneen, valkokastikkeen lisäksi.
En ole tehnyt sitten 1970-luvun. Teen jauhelihakastiketta kyllä, mutta tomaattipohjaisena.
Joskus mieheni tekee . On se kyllä ihan hyvää.
Tietysti tehdään, on todella hyvää.
Teen silloin tällöin. Pitäis useamminkin. On hyvää 😋
Vierailija kirjoitti:
Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.
Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.
Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.
Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.
Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen. Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.
Aina joskus. Mulle se maistuu perunoiden kanssa, tomaattipohjainen taas pastan kanssa.
onko jo suomalaiset jauhotkin kielletty pitääkö tehdä palmuöljyssä soijasta tai maissista. lihahan jo kiellettiin
Tehdään, on herkullista! En ymmärrä miksi ruskeaa kastiketta haukutaan niin paljon.
Vierailija kirjoitti:
Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.
No ei todellakaan kärähdä herkästi mutta näköjään nykyajan uusavuttomille kaikki on vaikeaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.
Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.
Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.
Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.
Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen. Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.
Kikkoman-soijakastikkeen ainesosat: soijapapu, vesi, suola. Väri tulee käsittääkseni fermentoinnista.
Kyllä mä niitä jauhoja kärtsään (en polta), mutta laitan myös hieman soijakastiketta ja paprikajauhetta.
Ap
Teen aina sinistä jauhelihakastiketta. Ruskea on ihan lääst siisön.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kärvähtää ne jauhot herkästi, niin helpompi lisätä jauhot suoraan nesteeseen ja värjätä se soijakastikkeella ja lihaliemellä. Hyvää tulee.
Eivät ne jauhot kärähdä, kun on sopiva lämpötila.
Rasvasuurus voi olla nyky nuorille naisille outo tapa tehdä ruskea kastike.
Ja miksi pitäisi aina käyttä jotain lisäaineita ruokaan.
Lihaliemi kuutiokinon pelkkä lisäaine pläys, suolainen palanen. Samoin soijakastike on värjättyä ja lisäaineilla ja säilöntäaineilla terästettyä suolavettä.
Zoija
Valmistusaineet: Soijapavut, Vehnä, Suola.
Kyllä teen. Keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa taivaallista. Uppoaa myös pastan kanssa.
Tottakai teen. Ja juuri tovi sitten toinen aikuinen kakara mainitsi, et ruskea soosi on se, mitä lapsuusajankeittiöstä kaipaa.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai teen. Ja juuri tovi sitten toinen aikuinen kakara mainitsi, et ruskea soosi on se, mitä lapsuusajankeittiöstä kaipaa.
Mäkin pyysin joskus parikymppisenä aina äitiäni tekemään ruskeaa kastiketta, mutta siis vain sitä pelkkää ruskeaa kastiketta ilman lihaa.
Ap
Miksipä ei?