Kertokaa helppojen uuni/laatikkoruokien ohjeita.
Kommentit (15)
Kasvislisäke uunissa. Punajuurta, porkkanaa, bataattia, sipulia lohkottuna uunivuokaan. Päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa, pippuria tms mausteita. Uuniin, 200 astetta sen aikaa, että kasvikset ovat kypsiä.
[quote author="Vierailija" time="15.01.2015 klo 09:28"]
Kasvislisäke uunissa. Punajuurta, porkkanaa, bataattia, sipulia lohkottuna uunivuokaan. Päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa, pippuria tms mausteita. Uuniin, 200 astetta sen aikaa, että kasvikset ovat kypsiä.
[/quote]
Tämän päälle voi laittaa kokonaisen ruskistetun possun sisäfileen (30 min) tai ruskistettuja broilerin ohutleikkeitä (15 min). Näin meillä.
Punajuuri-aurapaistos. Raasta punajuurta, murusta sekaan aurajuusto ja lisää purkki kermaa. Uunissa 200 asteessa 45 min.
Kinkkua/jauhelihaa/kanaa/tonnikalaa n. 300-400g
Pastaa/sipuli-peruna suikaleita n. 1kg
Tavallista kermaa 2,5 dl
Pippuri/yrtti/sipuli/juusto kermaa 2,5dl
Heität ainekset vuokaan, yhdistelet miten tykkäät. Kinkun kanssa sopii sipuli-peruna sekoitus ja pippuri kerma.
Mausteiksi suolaa, pippuri, yrttejä...
Uuniin 200c n. tunniksi.
Jos teet pastaa, sitä ei tarvitse keittää ihan kypsäksi ja uunissa riittää n. 30min.
Sori jos on epäselvää, en osaa kirjoittaa ohjeita.
kiusaukset: peruna(-sipuli/kasvis)suikalepakaste, noin 1/2 vuokaan, vahan suolaa, pippuria jne, kinkkusuikaletta /tonnikalaa / kylmasavulohta / jauhelihaa tms, loput suikaleista paalle, n. 4dl ruokakermaa /kilo peruna(tms)suikaleita, uuniin 225 n. 1h
Tule pois sieltä laatikosta ruokablokkari. Vegelaatikossa irtaannutaan todellisuudesta puristaen pakaroita yhteen ettei lämpö karkaa. Lihalaatikossa on aivot täysin purkitettuna haamaa tulevaisuuden käyttöönottoa varten...
makaronilaatikko: 1pss (400g) makaroneja keitettyna, 400g jauhelihaa ruskistettuna+maustettuna, sekaan voi raastaa porkkanaa, sekoitetaan keskenaan, laitetaan vuokaan, sekoitetaan 6-7dl:aan maitoa 3 munaa, kaadetaan seos makaroni-jauhelihaseoksen paalle, paistetaan 200asteesa 45min
Makaroonilaatikko koskenlaskijalla tai sitte lohilaatikko, jossa siis perunasipulisekoitusta, kirjolohta ja maustettua ruokakermaa :)
Helppo ja herkullinen kinkkukiusaus:
1pussi perunasipulisekoitus
2pussia savukinkkusuikaleita
2purkki tavallista kermaa.
Kaikki sekaisin, uusi 220 astetta ja noin tunti.
Laitat vuokaan kasviksia/juureksia, jauhelihakastike päälle, juustoraastetta vielä ja uuniin.
Kukkakaali-jauhelihavuoka:
1 pkt jauhelihaa
1 nippu kukkakaalia
1 sipuli
1prk kermaa
2 munaa
mausteita
Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi, kuori ja pilko sipuli. Paista kunnes pinta on hieman ruskistunut. Paista jauheliha ja mausta reilusti. Heitä ainekset uunivuokaan, ja kaada päälle munakermamaito. Päälle voit halutessasi raastaa hieman juustoraastetta. Pidä uunissa 200c, reilu 30min.
Tänään ruokana lohi-bataattilaatikkoa, helppos ja hyvää ja vaihtelua lohiruokiin
-laita 300g kierrepastaa suolattuun veteen kiehumaan
-paista silläaikaa 300g broilerin fileesuikaleita pannulla. Lisää pannulle pussi pakastekasviksia (porkkana, papu, paprika on aika hyvä), purkillinen pienemmäksi pilkottuja persikoita ja 4dl kermaa. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
-Yhdistä vuoassa pasta, kanakastike ja n. 50g emmentalia. Ripottele päälle n.100g emmentalia ja paista 225 n.10min niin, että pinta saa väriä.
uuni ranskikset ja kala puikot
1. laita ranet ja kalapuikot pellille
2. lämmitä uuni 250 asteeseen
3. laita pelti uuniin puoleksi tunniksi
4. ota pois nami nami