Pidättekö huolta rasvan saannista?
pidättekö huolta öljyjen saannista ylenpäätään rasvan saannista? Vai syöttekö ihan normisti ajattelmattta saankohan nyt rasvaa tarpeeksi, mitä syötte päivän mittaa, kiinnostais.
Itse olen lakto-ovo-vegetaristi, en syö juuri paljoa kalaakaan. Leivän päällä en käytä rasvaa ollenkaan, vaan juustoa ja sehän ei olekkaan sit hyvä juttu.
Kommentit (20)
Sekasyöntiä täälläkin. Homma toimii, eikä joudu uhraamaan aikaa moisen miettimiseen ja turhaan säätämiseen.
Miksi juuri kasvissyöjillä on jatkuvasti ongelmia syömisen kanssa?
Aloitan aamun lusikallisella kookos- tai oliiviöljyä. Oon sekasyöjä mutta uskon että se on hyväksi.
Kyllä pidän. Käytän lähes joka päivä oliivi-, avokado- ja pähkinäöljyjä. Syön päivittäin myös näin (oliivit, avokado, pähkinät, manteli). Syön myös pellavansiemenrouhetta ja satunnaisesti muitakin siemeniä. Margariinia en käytä, vaan ihan ehtaa voita. Se on terveellisempi vaihtoehto.
Kookosöljy ja mct-öljy on nyt ollut hetken tauolla, koska niistä on vähän ristiriitaisia siitä, miten vaikuttaa kolesteroliin. Ensi viikolla käyn labroissa ja niitten tulosten perusteella sitten päätän otanko ne uudelleen käyttöön vai en.
Toki tulee käytettyä päivittäin myös kermaa kahvissa ja syön ranskankermaa. Niitä pitäisi yrittää vähentää. Samoin juustoja.
Vierailija kirjoitti:
Sekasyöjänä saan monipuolisesti kaikki ravintoaineet, mitä tarvitsen enempiä miettimättä.
Miten sekasyönti liittyy hyvien rasvojen saantiin tai öljyn käyttöön?
Kyllä pidän. Äsken oli oivariinia reilusti leivän päällä.
Te jotka kirjoititte käyttävnne oliiviöljyä, minkä merkkistä oliiviöljyä käytätte. Ne neitsyt luomu oliiviöljyt maistuu niiiin kitkerälle ja tekee kaikesta sit pahan makuisen niin mihin työ sitä lorautatte ja minkä merkkistä?
Vierailija kirjoitti:
Te jotka kirjoititte käyttävnne oliiviöljyä, minkä merkkistä oliiviöljyä käytätte. Ne neitsyt luomu oliiviöljyt maistuu niiiin kitkerälle ja tekee kaikesta sit pahan makuisen niin mihin työ sitä lorautatte ja minkä merkkistä?
Borges extra virgin oliiviöljyä. Yleensä salaattiin laitan tai kasvisten päälle.
Vierailija kirjoitti:
Te jotka kirjoititte käyttävnne oliiviöljyä, minkä merkkistä oliiviöljyä käytätte. Ne neitsyt luomu oliiviöljyt maistuu niiiin kitkerälle ja tekee kaikesta sit pahan makuisen niin mihin työ sitä lorautatte ja minkä merkkistä?
Hypereleon -merkkistä käytän itse
Lorautan lusikkaan ja lusikan suuhun. Tämä öljy sisältää runsaasti polyfenoleita joista öljyn suurin terveyshyöty tulee.
Tiedeorientoitunut hyvien rasvojen haluaja voi käyttää leivän päällä tai vaikka kastikkeen korvikkeena 1-2 ruokalusikallista majoneesia tai vaikka aiolia päivässä. Tehdään rypsiöljystä pääsääntöisesti.
Vierailija kirjoitti:
Tiedeorientoitunut hyvien rasvojen haluaja voi käyttää leivän päällä tai vaikka kastikkeen korvikkeena 1-2 ruokalusikallista majoneesia tai vaikka aiolia päivässä. Tehdään rypsiöljystä pääsääntöisesti.
Rypsiöljyn terveellisyydestä on ristiriitaista tietoa, joten kannattaa ennemmin suosia sitä kaikkien tunnustamaa terveellistä oliiviöljyä, ja sit leivän päällä voita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tiedeorientoitunut hyvien rasvojen haluaja voi käyttää leivän päällä tai vaikka kastikkeen korvikkeena 1-2 ruokalusikallista majoneesia tai vaikka aiolia päivässä. Tehdään rypsiöljystä pääsääntöisesti.
Rypsiöljyn terveellisyydestä on ristiriitaista tietoa, joten kannattaa ennemmin suosia sitä kaikkien tunnustamaa terveellistä oliiviöljyä, ja sit leivän päällä voita.
Olen lukenut samaa ja pitkään, varmaan n. 4 ja puoli vuotta olin ostamatta rypsiöljyä, mut nyt ostin sit kotimaista rypsiöljyä paistamiseen ja oivariiniä on aina oikeastaan kaapissa vieraiden varalta ja leipomiseen. .. Oliiviöljyssä ei kuulemma ole tarpeeksi omega 3 , jota taasen on rypsiöljyssä, mikähän muu öljy olis omega 3 lähde?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tiedeorientoitunut hyvien rasvojen haluaja voi käyttää leivän päällä tai vaikka kastikkeen korvikkeena 1-2 ruokalusikallista majoneesia tai vaikka aiolia päivässä. Tehdään rypsiöljystä pääsääntöisesti.
Rypsiöljyn terveellisyydestä on ristiriitaista tietoa, joten kannattaa ennemmin suosia sitä kaikkien tunnustamaa terveellistä oliiviöljyä, ja sit leivän päällä voita.
Olen lukenut samaa ja pitkään, varmaan n. 4 ja puoli vuotta olin ostamatta rypsiöljyä, mut nyt ostin sit kotimaista rypsiöljyä paistamiseen ja oivariiniä on aina oikeastaan kaapissa vieraiden varalta ja leipomiseen. .. Oliiviöljyssä ei kuulemma ole tarpeeksi omega 3 , jota taasen on rypsiöljyssä, mikähän muu öljy olis omega 3 lähde?
Pellavansiemenissä on paljon omega 3 :sta. Suosittelen syömään niitä kyllä ihan rouheena tai liotettuna siemeninä. Myös esim saksanpähkinöissä ja saksanpähkinäöljyssä on sitä runsaasti.
Juu, kiitos tiedosta, saksanpähkinöitä voi kyllä kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Sekasyöjänä saan monipuolisesti kaikki kuonaaineet, mitä tarvitsen vanhetakseni ennenaikojaan
MItä tapahtuisi , jos ihminen ei söisi rasvaa siis ei käyttäisi leivän päällä ei ruuanlaitossakaan.
Kauralevite on osouttautunut todella hyväksi rasvaksi, aion kokeilla tehdä pipareitaikinan siitä ja miksei muitakin leivonnaisia . Samoin kauraöljystä majoneesia, vaikka onki tosi kallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Te jotka kirjoititte käyttävnne oliiviöljyä, minkä merkkistä oliiviöljyä käytätte. Ne neitsyt luomu oliiviöljyt maistuu niiiin kitkerälle ja tekee kaikesta sit pahan makuisen niin mihin työ sitä lorautatte ja minkä merkkistä?
Borges extra virgin oliiviöljyä. Yleensä salaattiin laitan tai kasvisten päälle.
Borges täälläkin, vaalea neliskanttinen pullo. Ei ole mitään kitkeryyttä, ei mielestäni maistu oikein milleen. Käytän salaatinkastikkeessa, majoneesissa, joskus treenin jälkeen lorautan prodejuoman sekaan. Miksei tietty vaikka smoothienkin sekaan.
Sekasyöjänä saan monipuolisesti kaikki ravintoaineet, mitä tarvitsen enempiä miettimättä.