Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maksaisitko lihasta 400€/kilo?

Vierailija
30.10.2021 |

Järvenpään Citymarketista saa viikonlopun aikana harvinaista – ja kallista – herkkua, Kobe-härän lihaa.

Lihatiskille on käytännössä pieni jononpoikanen koko ajan, vaikka eletään perjantaita puoltapäivää eikä missään nimessä ole vilkkain kauppahetki.

Lasivitriinin hintalapussa on lukema 399 euroa kilolta.

Totta se on – ihmiset jonottivat saadakseen lähes 400 euron kilohintaista lihaa!

Ruoka voi olla makuorgasmin aihe. Kobe-liha on rakenteeltaan ja rasvapitoisuudeltaan sellainen, että se sulaa suussa. Valmiina pihvi on sellainen, että sitä voi syödä vaikka tikulla. Ei siinä pihviveistä tarvita.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sen lihan olisi valmistanut joku huippukokki, voisin elämyksen takia maksaa sopivan kokoisesta annoksesta. Olen kuitenkin varma, etten itse sitä saisi valmistettua tarpeeksi hyväksi, joten Cittariin jäisi raa'at palat.

Vierailija
2/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainoastaan, jos se olisi yksisarvisen lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni tuo on hömpötystä, johon jotkut menevät mukaan, koska siitä on tehty iso juttu. Oikeastihan se on sulaa hulluutta. Edes kauppias itse ei ostaisi sitä, vaan alkaisi yskittää, kuten hän sanoi.

Vierailija
4/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Periaatteessa kerran voisi maistaa. En osaa laittaa ruokaa niin en ostaisi. Satasen pihvi käristää halvalla pannulla ja syödä tavallisten perunoiden ja eines salaattien kanssa. Ei kannata. Pitäisi osata tehdä oikeasti hyvä ateria.

Vierailija
5/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ostaisi, sen verran kallista, kun en ole rikas. Mutta jos tarjottaisiin, pitäisi uteliaisuudesta maistaa. Katsoin noita kuvia ja näytti ällöttävän rasvaselta, no ehkä maku on sitten hyvä…

Vierailija
6/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään järkeä. Näyttää todella rasvainen olevan, joten puolet painosta sulaa vielä pois paistettaessa?

Siis yksi pihvi lopuksi maksaisi lähes sata euroa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiin onnistuneen annoksen kilohinta voisi olla tuo, mutta en kyllä näe hirveästi järkeä kotiin ostamisessa. Tosin en ole lihan ystävä muutenkaan, jos joku tykkää niin mikäs siinä.

Vierailija
8/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen joskus lihan hinnan laskenut huomioiden vaan välilliset kulut niin reilusti yli tonnin kilo. Itse noutaen mut oli se hyvääkin. 😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En. En erityisemmin pidä lihan mausta, mutta runsaalla maustamisella siitä saa hyvää ruokaa. Kalasta ei tahdo saada mausteillakaan pois pohjamakua.

Vierailija
10/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihapihvinkin voi syödä tikusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monihan maksaa läskistäkin enemmän olemalla naimisissa...

Vierailija
12/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei mitään järkeä. Näyttää todella rasvainen olevan, joten puolet painosta sulaa vielä pois paistettaessa?

Siis yksi pihvi lopuksi maksaisi lähes sata euroa?

Helmiä sioille eli ei sinun todellakaan kannattaisi sitä ostaa eikä edes maistaa, tietämyksesi on näköjään sitä tasoa.

Se valkoinen siinä lihassa tosiaan on rasvaa, sitä sanotaan marmoroinniksi. Erittäin ohuita rasvasäikeitä lihassyiden lomassa ja sen muodostuminen edellyttää aika monimutkaista kasvatusprosessia sillä eläimellä. Ja tosiaan tuota eläimen hierontaa yms, stressitöntä elämää.

Sanottakoon vielä, että marmoroinnin ansiosta liha maistuu aivan erilaiselle kuin ns peruspihvi, maku on hyvin pehmeä ja herkullinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En edes 40€/kg.

Vierailija
14/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voisin sadangramman pihvin uteliaisuuttani ostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai maksaisin; japanilaista Waguy A5:sta on ollut tarjolla lähikaupassa ~250€/kg hintaan, niin olisi mielenkiintoista verrata eroa Kobe-härkään.

Vierailija
16/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen ei kelvannut puolalainen kana, tänään maksetaan japanilaisesta lihasta 400e kilo.

Vierailija
17/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Periaatteessa kerran voisi maistaa. En osaa laittaa ruokaa niin en ostaisi. Satasen pihvi käristää halvalla pannulla ja syödä tavallisten perunoiden ja eines salaattien kanssa. Ei kannata. Pitäisi osata tehdä oikeasti hyvä ateria.

Älä syö einessalaatteja, vaan osta hyviä ja tuoreita tuotteita ja sekoita niistä salaatti.

Kobea voisin maistaa, mutta en kokkaisi itse.

Vierailija
18/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Monihan maksaa läskistäkin enemmän olemalla naimisissa...

Totta. Suomalaismiesten läskiintymiseen pitäisi puuttua jo jonneiässä.

Lylleröt eivät voi mennä armeijaan, kun liikapainoa on jo 18-vuotiaana 50 kiloa.

Uskomattoman surullista.

Vierailija
19/19 |
30.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tavallisella kansalaisella on varaa ostaa vaikka kobe härkää vaan jos sitä saa! Sit valitetaan kun ei ole rahaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi viisi