Kuinka peruskastikkeen löytäminen netistä näin vaikeaa?
Etsin peruskastiketta tsekatakseni oman reseptini ja kylläpä oli vaikeeta - en löytänyt mitään käyttökelpoista. Mitä mieltä vaaleasta jauhelihakastikkeesta seuraavasti?
Paistan rasvaa ja jauhoja vaaleaksi. Lisään vettä ja vispaan koko ajan. Kaadan sinne maitoa niin että kastiketta tulee runsaasti. Kaadan kattilaan. Pilkon sipulit ja paistan ne. Kaadan kastikkeeseen. Paistan jauhelihan ja kaadan kastikkeeseen. Annan kiehua vähän aikaan ja kastike on valmis. Nauta- sikajauhelihasta tulee parempaa.
Mikä tässä on vikana ja voisko olla parempi?
Kommentit (5)
Helpointa on paistaa ensin jauhelihaa hetki, sitten lisäät sipulisilpun ja jatkat paistamista. Lopuksi ripottelee jauhot sekaan ja ruskistelee ja lisää sitten veden+ mausteet ja lihaliemikuutio. Vielä hetken haudutus ja valmis!
[quote author="Vierailija" time="04.01.2015 klo 16:59"]
Helpointa on paistaa ensin jauhelihaa hetki, sitten lisäät sipulisilpun ja jatkat paistamista. Lopuksi ripottelee jauhot sekaan ja ruskistelee ja lisää sitten veden+ mausteet ja lihaliemikuutio. Vielä hetken haudutus ja valmis!
[/quote]
Näin minäkin sen teen, en ymmärrä, miksi jauhelihakastikkeessa on maitoa.
[quote author="Vierailija" time="04.01.2015 klo 16:59"]
Helpointa on paistaa ensin jauhelihaa hetki, sitten lisäät sipulisilpun ja jatkat paistamista. Lopuksi ripottelee jauhot sekaan ja ruskistelee ja lisää sitten veden+ mausteet ja lihaliemikuutio. Vielä hetken haudutus ja valmis!
[/quote]
Nimenomaan näin.
[quote author="Vierailija" time="04.01.2015 klo 17:06"]
[quote author="Vierailija" time="04.01.2015 klo 16:59"]
Helpointa on paistaa ensin jauhelihaa hetki, sitten lisäät sipulisilpun ja jatkat paistamista. Lopuksi ripottelee jauhot sekaan ja ruskistelee ja lisää sitten veden+ mausteet ja lihaliemikuutio. Vielä hetken haudutus ja valmis!
[/quote]
Näin minäkin sen teen, en ymmärrä, miksi jauhelihakastikkeessa on maitoa.
[/quote]
Minä teen lasagnekastikkeen noin, eli jauhelihojen päälle jauhot, siis ruskea pohja, sitten tomaattimurskat/pyreet, porkkanat, vettä, ja aivan lopuksi kiehautan sekaan maitoa esim. noin desin.
Kastike tulee näppärästi kattilassa: pohjalle rasvaa ja jauhoja pyörittele vähä aikaa älä ruskista, lisää maito.
Jauhelihat ja sipulit voi paistaa yhdessä.
Tai toinen tapa ruskista sipulit ja jauheliha kaada ves/maito päälle, laita kuppiin jauhoja ja vettä sekoita hyvin kaada ohuena nauhana pannulle.