Kerman saven astioiden lasituksen laatu?
Onko Kerman saven astioiden lasitus jotenkin erilainen kuin muissa sarjoissa? Olen ennenkin tuskaillut, kun meillä on kaksi lahjaksi saatua Kerman saven Heinä-pataa ja niiden lasitukseen uuniruoat oikein takertuu. Eilen tein ison satsin kermaperunoita. Käytin sekä tuota Heinä-pataa että Emile Henryn vastaavaa uunipataa. Ihan samalla tavalla voitelin molemmat. Emile Henrystä lähti ruoantähteet kevyesti irti, ei tarvinnut liottaa tai mitään. Heinä -padassa perunanrämmäleet istuu liotuksesta ja hankauksesta huolimatta tiukasti.
Heitänkö noilla Heinä-padoilla vesilintua ja ostan Emile Henryä sijaan vai teenkö jotain väärin niiden kanssa?
Kommentit (3)
On jotenkin outo, ihan karhea pinta. Sameaksikin muuttunut vaikken ole kummemmin hangannutkaan millään.
Näemmä eivät enää edes valmista astioita. Eipä ole ihme.
En tiedä, mutta makaronilaatikon ja lasagnen jämät on mullakin aina aika tiukasti kiinni, tosin en voitele vuokaa, kun taas esim. peruna ja lanttulaatikot lähtee tosi helposti. Voi siis olla astian ominaisuus.