G: Jääkaapintyhjennysruokia?
Mitä tähdeimprovisaatioita teillä on ollut tänä vuonna?
Tänään meillä oli lounaaksi varsinaista tähdeaatelia:
- Valmiiksi viipaloitua punasipulia n. puolikas, vähän nahistunutta
- valkosipulia
- Kaksi kourallista ruskeita herkkusieniä
- Puoli purkkia artisokansydämiä
Parmesania n. 2cm käntty raastettuna
Persiljapussin pohjat
Paistoin noita pannussa, heitin sekaan kanaliemessä keitettyä riisiä, sekoitus, juusto sekaan ja osa pinnalle, persilja ja syömään.
Oli yllättävän hyvä yhdistelmä ja rakenne :)
Kommentit (16)
[quote author="Vierailija" time="28.12.2014 klo 17:06"]
Mä pidän aina kananmunia kaapissa ja teen munakkaan johon pistän kaikki mahdolliset mitä löytyy. :)
[/quote]
Sama! Nyt olen myös oppinut että kun täytettä on paljon, voi satsin ensin paistaa munien lisäämisen jälkeen nopeasti pohjasta kypsäksi ja lykätä sitten uunin grillivastuksen alle saamaan pintaan väriä. Tavis- Tefal- pannuni ei ole ollut grillistä moksiskaan toistaiseksi. Systeemi sopii hyvin jusstoriippuvaiselle luonteelleni :)
http://www.ruokala.net/resepti/porkkana-tai-lanttupihvit-kinkun-ja-laatikon-jamista
Tämän ohjeen mukaan lanttulaatikkoa ja kinkkua hävitin. Perhe ei kauheasti rakastunut mutta kyllähän noita mun mielestä söi...
suolainen pannukakku. Saa upotettua kaikenlaista ja maistuu hyvältä
Viitsiikö mainitakaan: sosekeitto. Siihen kun siivoaa kaiken nahistuvan ja vanhenevan kerran viikossa ja jatkaa linsseillä, perunalla jne, halvaksi tulee elämä. Täältä opittua, ja tulee tarpeeseen nyt, kun tulotaso laskee entisestään.
Osta vähemmän ruokaa ja sitten kokkaa just niin paljon kuin menee
Pizzaan ja munakkaaseen upotan tavallisimmin erilaisia jämiä. Ylipäätään hyödynnän tähteet aika hyvin, mutta lopputulos riippuu ihan jämistä :)
Meillä vietetään aina välillä tähdepäivää, silloin lämmitin edellisten ruokien jäämiä ja jokainen ottaa mitä ottaa.
Lämpimiin voileipiin saa myös hyvin menemään kuivenevat leivät ja juustonkannikat samoin kasviksia.
Meidän vakituisin jääkaapin siivousruoka on vihanneskeitto, johon laitain kaikkea mitä löydän. Toinen on erilaiset pyttäriversiot, mm. vähän ap:n tapaan. Gratiinit on kolmas, joka tulee mieleen.
Pizzan olisin tehnyt minäkin noista, kuullottanut ehkä hieman pannulla sipulia balsamicon kanssa ensin
Meillä perunaa, sipulia, isoja kapriksia, fetaa pala. Lisäksi löysin purkin tonnikalaa. Tein öljyisen tonnikala-feta-perunasalaatin. Herkkua
Kinkkupastaa laitoin tuossa alkuviikosta. Ilman kermoja sun muita kostukkeita, vain juustonjämät sitomaan pöperöä. Hyvää oli ja nälkä lähti!
Hyvä vaihtoehto on tietysti myös hernerokka. Sitä voi muokata monella tavalla. Kinkun jämät tietysti käy, antavat enemmän makua, jos ne paahtaa uunissa. Jos kinkkua ei ole, mutta on mausteista grillimakkaraa tai metwurstia, niin sitä pilkottuna. Ja jos on keitettyjä porkkanoita, niin sekaan vaan. Tulee keskieurooppalaistyylistä Erbseneintopfia.
Mitäs voisi tehdä rosollista? Saisiko siitä esim. sosekeittoa? Meillä on sitä vieläkin ihan älyttömästi, ja semmoisenaan alkaa jo etoa.
[quote author="Vierailija" time="01.01.2015 klo 12:56"]
Mitäs voisi tehdä rosollista? Saisiko siitä esim. sosekeittoa? Meillä on sitä vieläkin ihan älyttömästi, ja semmoisenaan alkaa jo etoa.
[/quote]
No se alkaa nyt olemaan jo tosi vanhaa mutta hyvin voit kuullottaa pannulla ja laittaa liemeen hautumaan. Soseuta ja nauti.
[quote author="Vierailija" time="01.01.2015 klo 13:03"]
[quote author="Vierailija" time="01.01.2015 klo 12:56"]
Mitäs voisi tehdä rosollista? Saisiko siitä esim. sosekeittoa? Meillä on sitä vieläkin ihan älyttömästi, ja semmoisenaan alkaa jo etoa.
[/quote]
No se alkaa nyt olemaan jo tosi vanhaa mutta hyvin voit kuullottaa pannulla ja laittaa liemeen hautumaan. Soseuta ja nauti.
[/quote]
Täytyypi kokeilla, kiitos. Toi itse tehty varmasti onkin vanhaa, mut kaupan avaamattomissa paketeissa on vielä päiväystä jäljellä. Oli vähän sekaannusta jouluna ja rosollia kertyi enemmän kuin tarpeeksi.
Mä pidän aina kananmunia kaapissa ja teen munakkaan johon pistän kaikki mahdolliset mitä löytyy. :)