Mitä ihmettä tarjoan huomenna vieraille!?
Eli huomenna tulee naapureita glögille, alkuperäinen suunnitelma oli tarjota salaattia ja lohipiirakkaa, mutta tänään sain ruokarajoitteet tekstiviestein... Ei lihaa, ei kalaa , ei äyriäisiä, ei paprikaa, ja kaupan päälle porukassa on pari keliaakikkoa.
Auttakaa, jookos!?
Kommentit (22)
Törkeitä vieraita :( Paha mieli tuli puolestasi kun jaksoit vaivaa nähdä. No, nauttikaa perheen kesken uusista mauista ja muistakaa että jos naapureille teette vastavierailun olette..
a) juuri syöneet
b) lapsenne ei voi tänään syödä herkkuja/maitoa/leipää menee maha sekaisin. Jätätte itse tarjoilun väliin ettei lapsenne pahoita mieltään.
c) pyytäkää teetä kahvin sijaan mutta juokaa sittenkin vain lasit vettä kun sortteja ei ollut oikeanlaisia.
Ps. Tarjoilusi kuulostivat minusta todella hyviltä! Ihanaa illanjatkoa!
[quote author="Vierailija" time="27.12.2014 klo 13:58"]
Itsekoottava salaatti, pähkinät, viinirypäleet, tavallista ja gluteenitonta leipää, tai joku keitto.
[/quote]
Hyvä idea! Itsekoottava salaatti näyttää pöydässä runsaalta, vaikka tarjottavat olisivatkin muuten suppeita... Saakohan perus Alepasta gluteenitonta näkkäriä tai hapankorppua? Jos laittaisi tarjolle juustojen kanssa...
ap
Kuskussalaatti ilman paprikaa (http://www.makuja.fi/reseptit/valimeren-couscoussalaatti/), muutamaa sorttia juustoja normaalien ja gluteenittomien suolakeksien ja viinirypäleiden kanssa.
Ei kai sille mitään voi, jos on allerginen tai on keliakia. Itse en mainosta olevani keliaakikko, vaan jätän ottamatta, jos ei sovi. Tosin silloinkin tulee loukanneeksi emäntää, jos ei voikaan ottaa vastaleivottua höyryävää leipää ja suuren ihmetyksen, kun en ole kertonut etukäteen. Aina menee väärin.
Kun laitat tuotteita tarjolle, muista laittaa gluteenittomat tuotteet selkeästi erilleen tavallisista. Ettei esim. leivät ole vierekkäin.
Ja jos laitat levitettä tms, niin huomioi ettei paketista ole voideltu tavallisia leipiä (ota vaikka uudesta paketista voita erilliseen kippoon).
Uunissa paahdettuja punajuuriviipaleita (hunajaa, oliiviöljyä, timjamia/rosmariinia päällä) ja vuohenjuustoa päälle, halloumi-rucola-tomaatti -salaattia.
[quote author="Vierailija" time="27.12.2014 klo 14:07"]
Kuskussalaatti ilman paprikaa (http://www.makuja.fi/reseptit/valimeren-couscoussalaatti/), muutamaa sorttia juustoja normaalien ja gluteenittomien suolakeksien ja viinirypäleiden kanssa.
[/quote]
Couscous ei kyllä ole gluteenitonta.
Kiitos teille, sain hyviä vinkkejä, eiköhän näillä neuvoilla tarjottavat järjesty!
Lisääkin saa tietysti laittaa..
ap
Sipuli-, sieni- tai kasvispiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla. Suolainen piirakkapohja onnistuu hyvin gluteenittomana, koska piirakkapohjan koostumus on joka tapauksessa sitkeämpi kuin esimerkiksi leipä- tai pullataikinan. Makeaksi tarjottavaksi sopisi jokin juustokakku niin, että pohjan tekee gluteenittomista digestiveistä. Ei mitään ongelmaa, jos munia ja maitotuotteita voi käyttää.
[quote author="Vierailija" time="27.12.2014 klo 14:07"]Kuskussalaatti ilman paprikaa (http://www.makuja.fi/reseptit/valimeren-couscoussalaatti/), muutamaa sorttia juustoja normaalien ja gluteenittomien suolakeksien ja viinirypäleiden kanssa.
[/quote]
Kuskus tehdään vehnästä.
Ai niin, juustotarjottimelle kannattaa tehdä itse siemennäkkäriä! Helppoa tehdä ja maistuu paljon paremmalta kuin kaupan valmiit näkkärit ja voileipäkeksit: http://www.ruokala.net/resepti/siemennakkarit
Tee kääretorttupohja/kakkupohja gluteenittomana. Ne onnistuvat helposti. Jos et halua leipoa, osta Dajm-kakku.
Juustoinen salaatti, gluteenittomia leipiä.
Huhhuh... peruisin luultavasti koko glögifestit. Aika vaativaa sakkia.
Vaikuttaa siltä, että pakasteranskalaiset on ainoa tarjoiluvaihtoehto.
(Anteeksi huono huumorini.)
Kysyisin vierailta hyvää reseptiä tai vinkkejä... miksi vierailla on aina oikeus vain ilmoittaa rajoituksista ja emäntä/isäntä saa opetella täysin uusia asioita ja perehtyä eri ruokavalioihin!? En säti ruokarajoituksia tarvitsevia, mutta pientä yhteistyötä voisi harjoittaa...
Itsekoottava salaatti, pähkinät, viinirypäleet, tavallista ja gluteenitonta leipää, tai joku keitto.
Fetapinaattipiirakka/parsakaalipiirakka, gluteenittomalla pohjalla
Moikka, ap tässä!
Naapurit kävi glögillä, tarjosin niille kantarellipiirakkaa, juustoja, salaattia paahdetuilla punajuurilla, ja kaikenlaista härpäkettä salaatin lisukkeeksi. Makeana oli vadelma- mustikkarahka ja juustokakku.
Noh, sienipiirakkaa söivät minä, mieheni ja lapsemme. Eivät kuulemma ole tottuneet syömään sieniä naapurissa, ovat kuulemma niin niljakkaita. Juustoja, kakkua ja rahkaa söivät minä, mieheni ja lapsemme. Turhan rasvaista kuulemma näin joulun jälkeen. Salaattia meni kyllä, mutta punajuuret jäi kulhoon; oliiviöljyssä oli joku ongelma, en nyt muista mikä...
Ai niin, glögit oli lämmitetty valmiiksi, mutta pyysivät sitten teetä! Tottakai sitä tarjosin, mutta glögiä joi sitten minä, mieheni ja lapsemme...
Mikä meni pieleen!? Minun mielestäni tarjoilut onnistuivat hyvin, mutta silti valtaosa jäi syömättä...
Kiitos kuitenkin teille jotka annoitte neuvoja, ne olivat todella hyviä!