Kinkku jäi raa'aksi - mitäs nyt?
Syötiin eilen jouluruoka suvun kanssa, joten paistoin kinkkua vasta illalla.
Alle 3 kg kinkkurulla, joka oli huoneenlämmössäkin ohjeen mukaan 5 h ennen paistamista ja taatusti sulanut.
Laitoin 100 asteiseen uuniin, mutta veikkaan että uuni falskaa.
Kinkku oli ollut uunissa 7h kun otin sen pois. Mittari näytti n 70 astetta ja jätin kinkun vielä jälkilämpöön pariksi tunniksi ja kävin nukkumaan. Nyt aamulla aioin poistaa verkkoa kun huomasin että siitä on vielä valunut punaista nestettä folioon johon sen yöllä käärin.
Mites nyt arvon naiset se loppukypsennys hoidellaan? 125 asteeseen laitoin nyt, mutta kuinkakohan pitkäksi aikaa
kun mittariahan ei nyt enää kai hyödytä käyttää?
Kommentit (14)
Mikä oli kinkun sisälämpötila keskeltä ennen uunikin laittamista? Pitäisi olla kymmenen. Oliko kinkku siis pakastettu? Silloin viisi tuntia huoneenlämmössä ei välttämättä riitä.
Me pidämme ylikypsästä kinkusta. Paistoimme suunnilleen tuon kokoista kinkkua kuutisen tuntia, kunnes sisälämpötila oli 83 astetta.
Pitäisin uunissa niin, että lämpötila kinkun keskeltä on ainakin 78, mieluummin enemmän. 100 asteessa.
Itse paistan tuoresuolatun kinkun, ja mittaan sen sisälämpötilan ennen uuniin laittoa, käytössä on digitaalimittari. Eka puoli tuntia 200 asteessa ja sitten 100 astetta, 75 astetta sisälämpötila, kun otan sen pois uunista. Joten mittaa seuraavalla se sisälämpötila, ettei mene ihan näppituntumalla.
Käytä vaan mittaria. Meidän uuni teki saman homman ja 4 tunnista tulikin 8 tuntia.
Siis ei tarvitse kertoa mitä olis pitänyt tehdä. Kysymys kuuluu mitä NYT, tehdään!
Meillä kinkku yllä kypsä mutta ei tarpeeksi. 3 mittaria, ja 2 näytti yli 80 mutta didgitaainen 65.
Laitoimme siis uudestaan uuniin. Katsotaan kuin kinkun käy.
Hyvä huomautus !!!
Porukka ei lue kysymystä, vaan alkavat sepustaa omiaan...
Apua, apua huutaa avantoon pudonnut.
Nämä rannalla huutaa tumput suorana, ettei kannata mennä huonoille jäille.
Ihme hemmoja ???
Kinkun pitää olle niin raaka, että veri tippuu syöjien suupielistä!
Käyttäjä34431 kirjoitti:
Siis ei tarvitse kertoa mitä olis pitänyt tehdä. Kysymys kuuluu mitä NYT, tehdään!
Meillä kinkku yllä kypsä mutta ei tarpeeksi. 3 mittaria, ja 2 näytti yli 80 mutta didgitaainen 65.
Laitoimme siis uudestaan uuniin. Katsotaan kuin kinkun käy.
Ei tullut vieläkään mieleen tarkastaa mittareita kiehuvassa vedessä että mitä näyttävät.
En ikinä paista ite kinkkua kun vituks menee kuitenkin.
Ja kysymykseesi, ei hätää, laita uudestaan uuniin. Laita paistopussiin tai kannelliseen lasi ym. astiaan, ei kuivu niin paljon, kuin ilman paistopussia.
Käytä mieluummin digitittaria, koita saada työnnettyä sen kärki keskelle kinkkua.
Valmista on kun lämpömittari näyttää 75-78. Jos haluat murenevan niin 80.
Anna vielä jälkikypsyä/ vetäytyä pussissa/astiassa puolituntia.
No onhan se jumalauta kypsää jos kinkkumittari näyttää sisälämmöksi 70 astetta.
Taidat olla aikamoinen aloittelija??
Tuossa ajassa pitäisi jäisenä paistetun rullankin olla kypsä.
Kypsästäkin lihasta valuu lihasnestettä, jos sitä ei ole aivan kuivaksi käppyräksi paistettu. Lihan neuvotaan aina laittamaan lepäämään paiston jälkeen, ettei leikatessa valuisi niin paljon nestettä.
Käyttäjä34431 kirjoitti:
Siis ei tarvitse kertoa mitä olis pitänyt tehdä. Kysymys kuuluu mitä NYT, tehdään!
Meillä kinkku yllä kypsä mutta ei tarpeeksi. 3 mittaria, ja 2 näytti yli 80 mutta didgitaainen 65.
Laitoimme siis uudestaan uuniin. Katsotaan kuin kinkun käy.
Voisi harkita 4. ja 5. mittari lisää jos kinkkuun mahtuu, mittarein koristeltu joulukinkku
Laita seuraavalla kerralla jääkaappiin 2vrk, paista 130 asteessa 2 tuntia+kilot, lopeta paistaminen kun lämpötila on 82 astetta. Harjoitus tekee mestarin.
Kinkku paistetaan eka tunti 150asteessa, sitten 100:ssa tunti/kilo...