Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi jauhelihasta tulee järjettömät ilmavaivat?

Vierailija
21.12.2014 |

Mikä siinä on sellaista? Siis maha paisuu ilmapalloksi ja ihan hirveitä räjähdyksiä. Lihapullat, jauhelihakastike tai mikä vaan ruoka. Ja kauhea haju, siis todella tyrmäävä.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko varma että tulee jauhelihasta eikä esim jostain mausteesta jota aina käytät jauhelihan kanssa? Tai sipulista tms?

Vierailija
2/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytätkö tietyn merkkistä jauhelihaa? Voisiko kaikki johtua sipulista tai mausteista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut että ainakin miesystävällä on vaivoja einespullien jälkeen, mutta sä teet siis itse? Etkä pane mitään pussikeittoja tai aromivahvennausteita tms.

Vierailija
4/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ihmetellyt ihan samaa!

Eikä oikein voi olla mausteet tai sipuli kun tämä tapahtuu myös ilman sipulia paistetusta suolalla maustetusta jauhelihasta. Toisaalta taas sipulin syöminen ei aiheuta samaa, esim. salaatissa tai vaikka sienikastikkeessa, niin ei se sipuli voi oikein olla.

Vierailija
5/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita.

Ap.

Vierailija
6/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]

Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.

[/quote]

 

sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli onko kyse nimenomaan jauhelihasta vai ylipäänsä lihasta? 

Vierailija
8/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kun sä pistät jauheliharuokiin niin paljon sipulia ja jauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:29"][quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]

Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.

[/quote]

 

sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.
[/quote]

Mutta oireet tulevat ainoastaan jauhelihasta. Ymmärrän että esim karjalanpaisti on samaa lihaa, mutta oireita ei tule. Onko jauhelihassa jotakin säilöntäainetta tmv?

Vierailija
10/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:29"]

 

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:26"]

Siis ihan sama mitä siitä jauhelihasta teen. Jos teen jauhelihakastikkeen en aina käytä sipulia enkä aina lihapullissakaan. Mausteetkin vaihtelee ja toisaalta esim broilerjauhelihasta ei tule vastaavia oireita. Ap.

[/quote]

 

sitten vaivoja pitäis tulla esim. Karjalanpaistista koska se tehdään samasta raaka-aineesta kuin jauheliha.

[/quote]

Onhan se rakenteeltaan erilaista -> vaikuttaa sulamiseen elimistössä. Enkä ihan usko, että bulkkijauheliha jauhetaan karjalanpaistipalasista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:31"]No kun sä pistät jauheliharuokiin niin paljon sipulia ja jauhoja
[/quote]

En käytä mitään jauhoja ikinä jauhelihan kanssa, en aromivahventeita ja kuten aiemmin jo kirjoitin, mikäli luit tekstini, että toisinaan käytän sipulia ja toisinaan en.

Vierailija
12/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa myytävä jauheliha jauhetaan N0- ja S0-lajitelmista. Ja niistä tehdään myös karjalanpaistilihat, joita myydään kaupoissa valmiissa pakkauksissa.

jauhelihaan ei Suomessa saa lisätä, eikä lisätä mitään aineita lihan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidat käyttää pilaantunutta jauhelihaa.

Vierailija
14/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:35"]

Suomessa myytävä jauheliha jauhetaan N0- ja S0-lajitelmista. Ja niistä tehdään myös karjalanpaistilihat, joita myydään kaupoissa valmiissa pakkauksissa.

jauhelihaan ei Suomessa saa lisätä, eikä lisätä mitään aineita lihan lisäksi.

[/quote]

Jänteet? Rasva? Lihaskalvot? Joku siinä on, mikä ei sula kunnolla. Karjalanpaistista kun jää nuo osat syömättä, mihin ei hampaat helpolla pysty.

Tätä veikkaisin omalla ja ap:n kohdalla syyksi.

T: 5

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

mikä se suojakaasu on mihin se jauheliha pakataan? Ne valmiit paketit on siinä kaasussa, kaupassa jauhetun saa tuoreempana... Tosin itse en ole mitään yhteyttä ilmavaivoihin huomannut...

toinen, että jauheliharuoka on helppo hotkia liian nopeasti, sen sijaan toisentyyppinen ruoka tulee pureskeltua paremmin...

outo ilmiö anyway 

Vierailija
16/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:38"]Taidat käyttää pilaantunutta jauhelihaa.
[/quote]

Joka kerta käytän pilaantunutta jauhelihaa ja saan ilmavaivoja? Jos syön muuten pilaantunutta ruokaa, saan ruokamyrkytyksen ja oksennan. Mikä logiikka?

Vierailija
17/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä jauhelihaa käytät? Käytätkö tuoreena vai pakastatko kaupasta ostamasi jauhelihat?

Vierailija
18/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.12.2014 klo 23:43"]

mikä se suojakaasu on mihin se jauheliha pakataan? Ne valmiit paketit on siinä kaasussa, kaupassa jauhetun saa tuoreempana... Tosin itse en ole mitään yhteyttä ilmavaivoihin huomannut...

toinen, että jauheliharuoka on helppo hotkia liian nopeasti, sen sijaan toisentyyppinen ruoka tulee pureskeltua paremmin...

outo ilmiö anyway 

[/quote]

Suojakaasuna käytetään hapen, typen ja hiilidioksidin seosta.

Vierailija
19/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan jauhelihan tiskistä tai valmiiksi pakattuna. Ei ehdi montaa päivää vanheta jääkapissa.
Mä jotenkin uskon tuohon teoriaan, että jauhelihassa on jotain huonosti sulavaa. Jänteet ym epämiellyttävä.

No, onneksi jauhelihan poistaminen ruokavaliosta ei ole mikään kulinaristinen menetys.

Vierailija
20/23 |
21.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko siinä happea? Miksi?