Yo juhlien tarjoilu
Voiko Yo- juhliin tehdä vaikka ranskanpataa, pari salaattia ja riisiä? En millään jaksaisi vääntää jotain voileipäkakkuja. Tosi työläältä tuntuu. Pataruuan voi tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan.
Kommentit (15)
Juu, yök. Jotain porsaanlihaa ja pekonia. Onko tää vitsi?
Vierailija kirjoitti:
Juu, yök. Jotain porsaanlihaa ja pekonia. Onko tää vitsi?
Vegaanelle on varattu pussi soijarouhetta ja vedenkeitin.
Ei voileipäkakut ole mikään välttämättömyys.
Meillä tehtiin 3 eri salaattia, paria erilaista suolaista piirakkaa, paistettiin kaupan pakaste-paistopatonkeja, pari erilaista levitettä. Siinä suolaiset muistaakseni. Helppoa.
Lämpimässä ruuassa on se hankaluus, että vieraat tulee hyvin eri aikoihin, ainakin yleensä. Mutta kyllä minulle kunnon lihapata kelpaisi vieraana, eipä siinä.
Ja lopuksi pelaatte afrikan tähteä.
Ranskanpata tehdään kyllä meillä kanasta.
Tuo salaattien pilpustelukin on työlästä.
Meillä ei ole onneksi kasvissyöjiä tuttavapiirissä ja Afrikan tähtikin on ollut mieluinen peli. Av
Voileipäkakut voi korvata suolaisilla piirakoilla. Useampaa lajia pellille tehty piirakkaa, niitä paloja on helppo lisäillä pöytään sitä mukaan, kun tyhjenee.
Voi hyvin tarjota voileipäkakkujen sijaan suolaisia piirakoita tai ruokaa, mutta ehdottamasi menu kuulostaa kovin arkiselta.
Nakit ja muusi. Ruokajuomana maito.
Kaikki tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Ranskanpata tehdään kyllä meillä kanasta.
Tuo salaattien pilpustelukin on työlästä.
Meillä ei ole onneksi kasvissyöjiä tuttavapiirissä ja Afrikan tähtikin on ollut mieluinen peli. Av
No ei ole työlästä tehdä salaatteja 🙄
Kai nyt lapsen ylioppilasjuhliiin voi panostaa, onhan se hänelle ainutkertainen hetki.Pikkuisen vaivaa voi nyt nähdä.Tilaa pitopalvelu jos et itse jaksa.
Jos saisikin, kuten joku jo ehdotti, nakkeja ja muusia ( tai perunasalaattia) niin itselleni kelpaisi erinomaisesti.
Ja jälkiruoaksi kahvia ja pannaria johon olisi lisäksi tarjolla kermavaahtoa ja mansikka-, vadelma- ja omenahilloa.
Olisipa parhaat tarjoilut ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Minä tarjoaisin kunnollista vanhan hyvän ajan frettipaistia. Se on suhteellisen helppotekoinen ja edullinen, mutta silti hieno juhlaruoka.
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Tämä on oivallinen idea. Helppoa, edullista, terveellistä ja hyvää !
Älkää unohtako maksamakkarakeittoa !
Mikä on ranskanpata? Kunhan on kaikille ruokaa. Siis ei pelkkää lihaa, kalaa, laktoosillista ja gluteenista.
Jos on pataa, mahtuuko kaikki pöydän ääreen. Saako sen syötyä siististi?
Ja ainahan ruuat voi tilata.