Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Puoliämpäriä puoliraakoja luumuja, vinkkejä?

Vierailija
16.10.2021 |

Sain ämpärin luumuja tuttalta erääseen omimenevåån vaivaan.
Luumut ovat suositusten mukaan vielä hieman raakoja, voiko luumua kypsyttää.
Näitä melkein puoliämpäriä jäljellä.
Keitänkö kiisseliksi? Laitanko liharuokiin?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakileilla ei oikein tee mitään. Voisiko niitä lumuja kypsyttää vaikka sisätiloissa? Levitä ne ikkunalaudalle aurinkoon, vähän kuin tomattien tapaan. Ehkä ne siinä jatkaa kypsymistä? Tsemppiä.

Vierailija
2/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsentämistä suositellaan sisätiloissa viileässä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoliksi vaan kun ovat jo valmiiksi puolillaan.

Vierailija
4/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin ummetus menee varmaan ohi syömällä puoliämpärillistå luumuja, raakana!

Unkarissa ihmiset äärimmäisen terveitä luumujen vuoksi, on Unkarin kansallishedelmä.

Unkarissa luumuuhöystöllä hoidettu vuosisatoja erilaiset takamusvaivat, sisäisesti ja ulkoisesti (lämmin luumu sisälle laittaen, ilman siementään)!

Melkein kaikista kaupan luumuista vooi kasvattaa luumupuun ja sato on runsas (Luonnonlannoitteita käyttäen!)

Vierailija
5/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsyvät kyllä huoneenlmmössä

Vierailija
6/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja näistä sisällä kypsytetyistä ei tietenkään tule yhtä makeita kuin ulkona kypsyneistä, joten sopivat hyvin juuri kiisseliin tai vaikkapa hillooon

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät ehkä kypsy.

Laita kattilaan hiukan vettä ja keitä pehmeiksi. Kun alkavat kiehua, sitä luumujen omaa mehua tulee riittävästi liemeksi.

Poista luut (siemenet) ja keitä sitten hillosokerin kanssa makoisaksi luumuhilloksi.

Vierailija
8/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tulisi tuhansia litroja luumuja, ehkä 20 kiloa säilön.

Kesämökkimmr vanha lammastila jossa lampaita on syötetty pääosin omenoilla. Omenoita on ehkä kymmenen lajiketta ja satoa tulee myös tuhansia kiloja. Lampaat ovat aikanaan suoraan maasta laiduntaneet pudonneita omenoita. Luumuja samaan tapaan 1

25 isoa puuta. Myin lähiseudun sikatilalliselle ennen luumut mutta lopetti toimintansa.

Nuo meidän omenalampaat tunnettiin ravintoloissa ja niitä tarjoiltiin Kalastajatorpallakin oman omenahillomme kanssa, silloin olin vasta pieni tyttö mutta muistan kun Helsingissä ollessamme söimme omia lampaitamme tuossa hienossa ravintolassa kasarmilla!

Kun lammas syötetään omenoilla sen turkkiin tulee ihmeellinen kiilto, lampaat kaavat isoiksi ja niiden hienostunut maku jalostuu entisestään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten luumukiisseli eroaa kun se tehdään tuoreista vai kuivatuista luumuista. Kuivatut pitää ensin liottaa. Luumumarmeladi jouluksi . Kuivattuja luumuja käytetään ruokiin. Terveellistä se on luumu tuoreena vatsalle.

Vierailija
10/10 |
16.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta pienempi ämpäri ja kypsytä ne luumun niin saat kokonaisen ämpärillisen kypsiä luumuja.