Ohjeessa lukee 1,5 tl piparkakkumaustetta
Mulla on kaikki mausteet (neilikka, inkivääri, kaneli, kardemumma) erikseen. Missä suhteessa laitan niitä?
Kommentit (5)
Eiks inkivääri ole aika voimakasta? Pane sitä vähemmän.
Helppo pipariresepti
Ainekset
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 3–4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle tai jauhoripotellulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.
Taikinan määrä on 700 g. Halutessasi suuremman määrän pipareita tee taikina kaksinkertaisena.
Itse olen tehnyt tällaisella ohjeella (linkki http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/helppo-pipariresepti.aspx)
Kiitos vastauksista=). Olen tekemässä jouluisia kauralastuja, siksi taikinamäärä ja maustemäärä pieni.
ap
Ihan tiedoksi, että tuota piparkakkumaustetta voi ostaa pusseissa. On siis maustesekoitus :)
neilikkaa vähiten ja eniten kanelia
Piparitaikinassa ei ole niin tarkkaa.
Voithan katsoa jostain muusta ohjeesta mausteet.
Tosi pieni taikina sinulla jos noin vähän tarvitaan yhteensä piparkakkumausteita.