Mitä teen väärin, kun keitetyt perunat
on aina ylikypsiä. Eli kun koitan haarukalla, että on kypsä niin alimmat on aina halki ja sohjona. Keitä noin 25 minuuttia. Uudet perunat on aina ihan pilalla, kuoriperunat pysyy kasass vähän paremmin. Ehkä tässä yksi syy miksi en syö keitettyjä perunoita.
Kommentit (7)
[quote author="Vierailija" time="03.12.2014 klo 16:42"]
Tee näin että testaat hammastikulla, ja kun ovat vielä hiukan kovia, kaada vesi pois ja laita kansi kiinni, höyry kypsentää sanoi vaari.
[/quote]
ahaa, kuinka kauan niitä pidetään sitten vielä höyryssä?
[quote author="Vierailija" time="03.12.2014 klo 16:43"]
[quote author="Vierailija" time="03.12.2014 klo 16:42"]
Tee näin että testaat hammastikulla, ja kun ovat vielä hiukan kovia, kaada vesi pois ja laita kansi kiinni, höyry kypsentää sanoi vaari.
[/quote]
ahaa, kuinka kauan niitä pidetään sitten vielä höyryssä?
[/quote]
Ei sillä ajalla ole mitään väliä, kun sinä sammutat levyn samalla kun kaadat veden pois. Jätä kuitenkin pieni tilkka vettä pohjalle, että hyöryä vielä tulee tarpeeksi eikä potut pala pohjaan kiinni.
Eikö tämä ole aika yksinkertaista logiikkaa, että ruokaa on kypsennetty silloin liian pitkään tai liian kuumassa, jos on ylikypsää? Eri perunalajikkeet kypsyvät eri ajassa, eli on katsottava perunoita eikä kelloa. 25 minuuttia keitetyt puikulaperunat saat vaikka imeä pillillä kattilasta, eräät kiinteämmät lajikkeet ovat vielä raakoja saman keittoajan jälkeen.
Keitätkö perunat liian kuumassa? Laita levy aina pienimmälle mahdolliselle teholle heti kun ne alkavat kiehua. Siis sellaiselle, että vesi juuri poreilee, mutta ei kiehu liian kovaa.
Osta sellainen kerroskattila jossa perunat kypsyvät höyryssä. Eivät taatusti hajoa.
Kerroskattilaa suosittelen minäkin, ja muistathan että isot perunat kypsyy hitaammin kuin pienet, joten keitä mahdollisimman saman kokoisa perunoita. Jauhoiset lajit kypsyy nopeammin kuin kiinteät ja keittoaika on 20 minuuttia. Levy pitää pudottaa kutoselta neloselle, kun kiehuminen alkaa.
Kerroskattilan etu on myös se, että potut ei jäähdy niin yhtä äkkiä kuin tavallisessa kattilassa, jos pohjalle jää kiehuvaa vettä.
Isot potut alimmaisiksi ja pienet päälle..
Nykyajan perunat on tollasii paskoi :(
Tee näin että testaat hammastikulla, ja kun ovat vielä hiukan kovia, kaada vesi pois ja laita kansi kiinni, höyry kypsentää sanoi vaari.