Onko teillä friteerauskeitin ja jos on, niin miten usein käytät sitä
Kommentit (3)
Meillä on, ja käytössä noin 2-5 kertaa kuussa. Uppopaistan mm. ranskalaiset, lohkoperunat, kanansiivet ja kalapuikot (!! Jäisestä valmiiksi n. 3-5min, ja paljon parempia kuin uunissa/pannulla paistamalla), tulee huippuhyvää! Friteeraan useimmiten sipulirenkaita tai kanaa, mutta myös esim katkaravut, lohi ja pekoni (miehen mielestä) ovat hyviä friteerattuina. Huippukapistus, pieni sopii 2-4 hlön ruokien valmistukseen, useammassa erässä toki, mutta jos porukkaa on enemmän, kannattaa satsata isompaan. Itsellä pieni, ja harmittaa kun ei heti tullut ostettua isompaa..
Ei ole. Aika tarpeeton kapistus. Valurautapata ja hyvä paistolämpömittari ovat perusvälineitä, joilla friteeraus onnistuu vallan mainiosti. Uppopaistamiseen ei tarvita yhden asian laitteita.
On kyllä. Käytämme ehkä 4-5 kertaa vuodessa, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Friteeraamme lihapiirakoita, japanilaisia ruokia (mm. tonkatsu) sekä vaalealihaista kalaa taikinakuoressa. Vappuna tietty munkkeja.
Kaikki sanovat että turha kapistus, mutta en ole samaa mieltä.