Vinkki jauhelihan paistajalle.
Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää.
Kommentit (20)
Ei meillä ainakaan jauheliha mitenkään lillu paistaessa. Käytän naudan jauhelihaa 10% tai 17% ja paistan teflonpannulla ilman rasvaa.
Ripaus suolaa sekaan, neste tiivistyy.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:55"]
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:54"]Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää. [/quote] ostan laadukasta lihaa. Ei lillu rasva.
[/quote]
Laadukkaassa lihassa on rasvaa.
Laadukkaassa lihassa on nimenomaan rasvaa. Ei haittaa lillumiset. Kaali imee kivasti "ylimääräiset" kun kuullottelee siitä lisuketta.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:00"]
Mitä se rasva haittaa?
[/quote]
Toisia tuntuu haittaavan ja kaatavat sen pois.
Rasva ei lillu eikä liha kiehu nesteessä, kun pannu on tarpeeksi kuuma. Sen pannun oikeasti pitää melkein savuta ennen kun sen lihan siihen lätkäisee. Eikä mitään 750 grammaa kerrallaan, 400 grammaakin kerrallaan on jo siinä ja siinä.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:54"]Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää.
[/quote]en ole jauhlihassa rasvaan törmännyt. Kannattaa tsekata millaista ostaa.
Voihan sen rasvan imeyttää kasviksiin, mutta ei se siitä mihinkään katoa - paitsi syöjän suuhun!
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:08"]
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:54"]Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää. [/quote]en ole jauhlihassa rasvaan törmännyt. Kannattaa tsekata millaista ostaa.
[/quote]
Täh? Mitähän jauhelihaa itse käytät?
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:12"]
Voihan sen rasvan imeyttää kasviksiin, mutta ei se siitä mihinkään katoa - paitsi syöjän suuhun!
[/quote]
No, ei sen rasvan pidäkään hävitä, sehän syödään!
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:08"]
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:54"]Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää. [/quote]en ole jauhlihassa rasvaan törmännyt. Kannattaa tsekata millaista ostaa.
[/quote]
Kannattais sunkin tsekata, jos ei rasvaa ole.
No enpä sitten tiedä mikä vikana kun irtomyynnistä lihakaupasta osramani naudan jauheliha EI rasvassa lillu. Onko jotenkin viallista? Sitten taas kyllä vakuumissa ostamani halpa sikanauta (koiralle) kyllä lilluu. Jos paistista jauhaa lihan niin ei siinä kyllä suuremmin rasvaa ole.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:05"]Rasva ei lillu eikä liha kiehu nesteessä, kun pannu on tarpeeksi kuuma. Sen pannun oikeasti pitää melkein savuta ennen kun sen lihan siihen lätkäisee. Eikä mitään 750 grammaa kerrallaan, 400 grammaakin kerrallaan on jo siinä ja siinä.
[/quote]Lisään vielä että jos heität jauhelihan suoraan jääkaapista pannulle niin jo vain rasva erottuu, mutta kun käytät huoneenlämpöistä niin huomaat eron. Samoin kuin muunkin lihan kanssa, aina huoneenlämpöistä!!
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:17"]
No enpä sitten tiedä mikä vikana kun irtomyynnistä lihakaupasta osramani naudan jauheliha EI rasvassa lillu. Onko jotenkin viallista? Sitten taas kyllä vakuumissa ostamani halpa sikanauta (koiralle) kyllä lilluu. Jos paistista jauhaa lihan niin ei siinä kyllä suuremmin rasvaa ole.
[/quote]
Tottakai jauhelihoissa on eroja rasvan suhteen.
On kuitenkin hyvä, että annat koiralle kunnon jauhelihaa.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:17"]
No enpä sitten tiedä mikä vikana kun irtomyynnistä lihakaupasta osramani naudan jauheliha EI rasvassa lillu. Onko jotenkin viallista? Sitten taas kyllä vakuumissa ostamani halpa sikanauta (koiralle) kyllä lilluu. Jos paistista jauhaa lihan niin ei siinä kyllä suuremmin rasvaa ole.
[/quote]
Et ole koskaan ollut ilmeisesti palvelutiskillä töissä, jos kuvittelet että irtomyynnistä liha on jotenkin parempaa kuin vakuumipakattu...
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 15:05"]
Rasva ei lillu eikä liha kiehu nesteessä, kun pannu on tarpeeksi kuuma. Sen pannun oikeasti pitää melkein savuta ennen kun sen lihan siihen lätkäisee. Eikä mitään 750 grammaa kerrallaan, 400 grammaakin kerrallaan on jo siinä ja siinä.
[/quote]
Juuri näin! 99% ihmisistä ei ruskista jauhelihaa, vaan keittävät sitä.
Itse en laittaisi yli 200g kerrallaan. Kunnon paksupohjainen pannu (valurauta paras) ja todella kuumaksi. Ja lihan tulee olla huoneenlämpöistä! Muussa tapaukessa maillardin sijasta on vain harmaata ja mautonta tavaraa. Perinteinen jauhelihakastikekin on aivan eri maailmasta, kun lihan ruskistaa kunnolla.
PS: Vinkiksi, että sipulit kannattaa ruskitaa pienellä määrällä ruokasoodaa. Sooda laskee ph:ta, jolloin maillard tapahtuu alemmassa lämpötilassa. Sipuliin tulee hyvä karamellisoitumisen maku ilman palamista.
Ei lillu rasva pannulla :P Paistan vitosella pannulla, ihan sellasenaan huoneenlämpösenä.
Mutta levyn ei todellakaan kuulu olla höyryävän kuuma! Kutosta ei suositella käytettäväks minkään lihan kanssa. Tarkoitus ei ole polttaa lihan pintaa, vaan kypsentää.
[quote author="Vierailija" time="23.11.2014 klo 14:54"]Jos susta tuntuu, että rasva lilluu, niin pistäpä sekaan kasviksia. Kasvikset imee rasvan tehokkaasti, ei lillu enää.
[/quote]
ostan laadukasta lihaa. Ei lillu rasva.