Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sämpylät ruokasoodalla

Vierailija
21.11.2014 |

Nyt on kaapissa vain jauhoja, ruokasoodaa, ruokakermaa ja rasvatonta maitoa, sekä tietenkin suolaa ja öljyä. Kuinka näistä aineksista saisin kyhättyä sämpylätakinan? Luin, että soodaa tulee laittaa puolet leivinaineen määrästä ja että ikävän sivumaun välttämiseksi taikinassa pitäisi olla jotain hapanta, esim. piimää. Tuleeko noilla mainitsemillani aineilla mitään syömäkelpoista? 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teeleipä on nyt ratkaisu. Googlettemalla löytyy vaikka kuinka paljon hyviä ohjeita. 

Vierailija
2/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niistä tulee vähän kotitaloudentunnit parin vuosikymmenen takaa mieleen. Luuletko, että saisi jotain kuohkeampaa aikaiseksi? Olen yrittänyt googletella hakusanoilla "sämpylät ja ruokasooda", sekä sen eri variaatioilla mutten toistaiseksi ole löytänyt muita neuvoja kuin nuo mainitsemani. -ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee. Ja nopeasti. 200C 10-15 min. Sotket vain aineet yhteen ensin ja pistät pallukoiksi.

Vierailija
4/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 lisää: öljyn voi jättää pois.

Vierailija
5/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisinko käyttää myös öljyä? Koska tuntuu, että sillä saisi edes hieman vähemmän kuivakkaaksi tuotosta. Nimittäin leivän päälle ei ole jäljellä kuin hitunen margariinia. Sekoitanko jauhot, suolan ja soodan ensin, ja sen sitten nesteeseen (mikä lämpötila nesteelle soodan kanssa, kylmä vai lämmin?)? -ap

Vierailija
6/6 |
21.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin jauhot, sitten neste, lämpötilalla ei niin väliä. Voi sitä öljyäkin laittaa.

4

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän seitsemän