Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten kananmuna keitetään oikein?

Vierailija
28.09.2021 |

Ei tuu hyvää millään. Aina jää kuoret kiinni.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ei ne kuoret keittäessä irtoo, ne pitää ihan itte irrottaa.

Vierailija
2/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei ole keittämisestä kiinni. Vaan siitä kun olet keittänyt kanamunan/munat valmiiksi, ne pitää "pelästyttää" valuttamalla jääkylmää vettä kattilaan, jolloin kuori irtoaa itse syötävästä osasta. 

Laitan yleensä pesualtaaseen tai kulhoon (johon käytetty kattila mahtuu) kylmää vettä, kaadan kattilasta kuumat vedet pois, täyttäen samantien kattilan jääkylmällä vedellä. Kattila sitten lavuaariin/kulhoon jossa kylmää vettä odottelemaan n. 2-5 min..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi vanhemmat päästävät lapsensa muuttamaan omilleen nykysin ilman että varmistavat että lapsi pärjää. Jos ei kananmunia osaa keittää aikuinen ihminen niin äidissä on vikaa.

Vierailija
4/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi vanhemmat päästävät lapsensa muuttamaan omilleen nykysin ilman että varmistavat että lapsi pärjää. Jos ei kananmunia osaa keittää aikuinen ihminen niin äidissä on vikaa.

Luulisi, että muna hommien opettaminen olisi enemmän isän vastuulla.

Vierailija
5/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joistakin munista kuori lähtee hyvin ilman mitään kikkoja. Liekö niin että vähän vanhemmista munista kuoria irtoaa paremmin?

Vierailija
6/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vesi kiehumaan ja sitten munat 8min. Muista laittaa suolaa keitinveteen

6,5 minuuttiapas

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, miten kananmunat keitetään oikein, mielipiteitä tästä on ehkä satojatuhansia, miljoonia?

Minä keitän näin:

Kattilaan kylmää vettä ja karkeaa merisuolaa (tavallinenkin ruokasuola käy), munat kattilaan - si saa jäädä liikaa vapaata tilaa, muttei saa olla liian ahdastakaan. Vettä sen verran, että munat peittyvät.

Kun vesi kiehuu, otan virran pois (valurautalevy) katson kellosta 6 minuuttia ja sitten levyltä pois, kaadan veden pois kattilasta ja laitan kylmää vettä - ja oikeasti kylmää vettä, juoksutan sitä vettä kattilaan niin kauan, että se kattila on jäähtynyt - muuten se vesi vain lämpenee uudestaan. Jätän siihen kunnes muistan ottaa pois.

Kuoret tarttuvat kiinni, jos niitä muna ei pelästytä keiton jälkeen kylmällä vedellä.

Vierailija
8/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

1) keitä munat (3, 5, 6½, 8 tai 10min ihan oman maun mukaan)

2) kaada vesi pois kattilasta

3) kierittele munia kattilassa niin, että kuoret kuivuvat joka puolelta

4) täytä kattila kylmällä vedellä ja odota min 5 min

5) kuori munat ilman mitään ongelmaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

1) keitä munat (3, 5, 6½, 8 tai 10min ihan oman maun mukaan)

2) kaada vesi pois kattilasta

3) kierittele munia kattilassa niin, että kuoret kuivuvat joka puolelta

4) täytä kattila kylmällä vedellä ja odota min 5 min

5) kuori munat ilman mitään ongelmaa

Olin tulossa juuri kirjoittamaan samat ohjeet eli juuri näin.

Miksi ihmeessä suolaa joku laittaa keitinveteen?

Peruna, kasvikset, pasta ja riisi tarvitsee suolaa ei munat.