Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keräisin suppilovahveroita

Vierailija
17.09.2021 |

mutten tiedä, mitä niille teen. En jaksa pakastaa koska jäävät kuitenkin syömättä. Teen tietysti samantien jotain kastiketta niistä mutta kun niitä löytyisi niin tuhottomasti.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivaat. Sitten niitä voi murskata, sekoittaa merisuolan ja yrttien kanssa, ja laittaa maustemyllyyn. Kuivattuja on myös helppo lisätä ruokiin sellaisenaan tai liottaa kasvisliemessä ja käyttää sitä kautta. Säilyvöt pari vuotta ainakin hyvinä.

Vierailija
2/5 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokavuotinen ongelma täälläkin. Koitan myös valmistaa heti, pakastimeen ne vaan jää. Tosin sieltä niitä on myös helppo antaa muille. Aina metsässä toivoo, että ei vaan löytyisi enempää, en jaksaisi kerätä... ja aina niitä löytyy.

Luin että niitäkin voisi suolata, ehkä kokeilen sitä tänä syksynä, olen tottunut suolaamaan vain rouskuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivasin yhtenä vuotena mutta syömättä jäivät :( Lahjoitin muutaman purkin pois. ap

Vierailija
4/5 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sieni kirjoitti:

Kuivaat. Sitten niitä voi murskata, sekoittaa merisuolan ja yrttien kanssa, ja laittaa maustemyllyyn. Kuivattuja on myös helppo lisätä ruokiin sellaisenaan tai liottaa kasvisliemessä ja käyttää sitä kautta. Säilyvöt pari vuotta ainakin hyvinä.

tuo murskaushan on kyllä hyvä vinkki. Saisi ruokiin umamin makua. ap

Vierailija
5/5 |
17.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on urakka noin puolivälissä, tavoitteena kerätä ja pakastaa sieniä niin paljon, että saan tehtyä niistä yhden aterian per viikko koko seuraavan vuoden (siis tuonne elokuulle asti, silloin tulee taas kantarellit niin silloin voi olla jo pakastin tyhjänä sienistä. Joitain sieniä kuivaan, mustatorvisieniä ja herkkutatteja lähinnä. Niitä käytän yleensä juuri murskattuna/jauhettuna.

Yritän pakastaa eri kokoisia annoksia, eli on aina saatavilla sitten sopiva määrä sieniä tarpeeseen. Käytän sieniä aika monenlaiseen ruokaan, joku vuosi sitten totesin suppilovahveroiden sopivan aika hyvin noihin aasialaisiin wok-ruokiin sekä makunsa että rakenteensa osalta, niihin käy myös pakkasesta otetut sienet.

Tämä vuonna suppilovahveroita on tosi paljon, ei ole vähään aikaan ollutkaan näin reippaasti.