Miten keittää teetä?xD
haluisin maistaa teetä mut miten se niiku pitää tehä ku meil on niitä ihme teepusseja
Kommentit (25)
[quote author="Vierailija" time="17.10.2014 klo 22:10"]
[quote author="Vierailija" time="17.10.2014 klo 22:08"]
Mieluummin ensin pussi kuppiin, sitten kiehuvaa vettä suoraan pussin päälle. Sokerinkin voi laittaa valmiiksi jo ennen kuin laittaa veden. Hauduta pussia kolme minuuttia, voit myös painella ja lierutella pussia lusikalla siellä kuumassa vedessä. Nosta pussin narusta pussi pois, voit vielä lusikan kanssa lytistää pussia kupin reunaa vasten niin, että kaikki vedet pussin sisältä valuu kuppiin. Pussi on sitten kuivempana helpompi laittaa roskiinkin. Maitoa päälle ja vot, juoma on valmis.
[/quote]
Niin no sokeri ja maito on valinnaisia. Ne tekee mielestäni kaiken teen samanmakuiseksi. Jos kuitenkin haluat käyttää sokeria, laita se vasta teen haudutuksen jälkeen. Tee liukenee huonommin makeaan veteen. Ja tän ketjun on pakko olla provo. Mennään nyt silti kaikki mukaan ja kerrotaan oma tapa hauduttaa teetä.
[/quote]
Teehen kuuluu ehdottomasti hunaja.
Teelusikkaan vaan puruja ja lusikka kuumaan veteen.
Siis oliko tää joku oikee kysymys? Keitä vettä, kaada kuppiin ja upota se saakelin pussi sinne :D
Kaadaa kuumaa vettä kuppiin. Heitä sinne teepussi. Anna olla 2-3 min. Ota pussi pois.
Vihreä teetä juodessa veden tulisi olla alle 100-asteista. Muissa tapauksissa kiehuva vesi on hyvä.
Ne pussit heitetään vedenkeittimeen. Pussi per kuppi, eli jos keität kerralla isomman satsin vettä, niin kolme riittänee. Jos pussissa on kiinni se lappu, siitä liukenee teehen tarkoitettua makeutusainetta keiton aikana. Voit myös leikata sen irti jos et pidä makeasta teestä.
Kyllä mä vaa sen tee pussin annan olla koko teem juonnin ajan kupissa. Ei sitä.pois tarvi ottaa.
Mieluummin ensin pussi kuppiin, sitten kiehuvaa vettä suoraan pussin päälle. Sokerinkin voi laittaa valmiiksi jo ennen kuin laittaa veden. Hauduta pussia kolme minuuttia, voit myös painella ja lierutella pussia lusikalla siellä kuumassa vedessä. Nosta pussin narusta pussi pois, voit vielä lusikan kanssa lytistää pussia kupin reunaa vasten niin, että kaikki vedet pussin sisältä valuu kuppiin. Pussi on sitten kuivempana helpompi laittaa roskiinkin. Maitoa päälle ja vot, juoma on valmis.
Ei kannata keittää, menee pilalle.
[quote author="Vierailija" time="17.10.2014 klo 22:08"]
Mieluummin ensin pussi kuppiin, sitten kiehuvaa vettä suoraan pussin päälle. Sokerinkin voi laittaa valmiiksi jo ennen kuin laittaa veden. Hauduta pussia kolme minuuttia, voit myös painella ja lierutella pussia lusikalla siellä kuumassa vedessä. Nosta pussin narusta pussi pois, voit vielä lusikan kanssa lytistää pussia kupin reunaa vasten niin, että kaikki vedet pussin sisältä valuu kuppiin. Pussi on sitten kuivempana helpompi laittaa roskiinkin. Maitoa päälle ja vot, juoma on valmis.
[/quote]
Niin no sokeri ja maito on valinnaisia. Ne tekee mielestäni kaiken teen samanmakuiseksi. Jos kuitenkin haluat käyttää sokeria, laita se vasta teen haudutuksen jälkeen. Tee liukenee huonommin makeaan veteen. Ja tän ketjun on pakko olla provo. Mennään nyt silti kaikki mukaan ja kerrotaan oma tapa hauduttaa teetä.
En myöskään upottaisi pussia kuppiin, lappu kannattaa jättää ulkopuolelle. Heittäminen ei myöskään paranna makua. Laita ensin pussi ja sitten vesi.
Hunaja on parempaa kuin sokeri. Suosittelen kiinteää hunajaa.
[quote author="Vierailija" time="17.10.2014 klo 22:11"]
En myöskään upottaisi pussia kuppiin, lappu kannattaa jättää ulkopuolelle. Heittäminen ei myöskään paranna makua. Laita ensin pussi ja sitten vesi.
[/quote]
Nimeomaan heittotekniikalla on suuri merkitys teen makujen vivahteisiin. Tunteella heittämällä saat voimakkaimmat maut! Lapulla tai ilman
-5
Itse vain ravistelen teepussia kuumaa vettä sisältävässä mukissa muutaman sekunnin ajan. En osaa pitää teepussia mukissa sen kauempaa. Jos juon samana päivänä lisää teetä, käytän samaa teepussia niin kauan kuin sen väriä riittää.
Harvoin kyllä teetä edes juon, mutta tuollaiset tavat olen oppinut. Olenko outo? :D
[quote author="Vierailija" time="17.10.2014 klo 22:03"]Siis oliko tää joku oikee kysymys? Keitä vettä, kaada kuppiin ja upota se saakelin pussi sinne :D
[/quote]
Keitä vesi, mutta ei kiehuvaksi. Pussi kuppiin ja vasta päälle vesi. Jos siis juot pussiteetä - värjättyä vettä.