Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuka ihme haluaisi rusinat pullasta?

  • ylös 2
  • alas 6

Kommentit (3)

Vierailija

Rusinat ovat se paras osa, tiedä se! Rusinat kuuluvat myös maksalaatikkoon! Ja ananas pizzaan!

Kuten taannoin kuulin Turun sinapista, en muista kuka sen oikeudet (tmv.) osti.

"Ne ottivat kuin rusinat pullasta. Veivät Turun sinapin, mutta jättivät Turun".

Vierailija

Todella moni varmaankin siihen aikaan, kun rusinat olivat eksoottisuuden huippu. Ja tulevaisuudessa ehkä taaspaitsi tietysti kun viininviljely yleistyy meillä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Aikoinaan lähes joka kodissa leivottiin viikonlopuksi pullaa. Silloin myös kyläiltiin enemmän ja ennalta ilmoittamatta, koska harvoilla oli lankapuhelimia. Pikkupullien leipominen vei enemmän aikaa, mutta usein pitkoa leivottiin senkin vuoksi ettei muksut salaa mutustele yllätysvieraiden varaksi leivottua pullaa. Ne pitkot oli tuoreeltaan hyviä, mutta hieman vanhempana kuivia ja lapsille olisi maistunut ainoastaan niiden sisään leivotut rusinat. Mikäli lapset olisi saaneet päättää, niin pullasta olisi syöty vain rusinat ja muu jätetty syömättä, mutta näinhän ei saanut tehdä ja siten kuivaa känttyä riitti aikuisille kahvin lisukkeeksi koko viikoksi. (Joskus pulla ei käynyt kaupaksi ja siitä valmistettiin lapsille mieluisaa herkkua: Pullaviipale kasteltiin munamaidossa ja paistettiin pannulla... paistamisen jälkeen muistaakseni kastettiin sokerissa ja/tai syötiin hillon kera - joskus oli kermavaahtoakin.)

Eli järkevämpi ja taloudellisempi taho päättää, ettei voi valita vain niitä itselleen mieluisia asioita, vaan on hyväksyttävä myös kyseiseen asiaan liittyvät epämieluisatkin seikat eli koko paketti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla