Vierailija

Oon havahtunut, että tällaisia ihmisiä on oikeasti todella paljon. Niin naisissa kuin miehissä. He ovat näitä porukan tyhjännaurajia ja/tai somevaikuttajia. Eräskin ystäväni hehkuttaa aina uutta, yleensä useita kertoja vuodessa vaihtuvaa kumppaniaan somessa ylitsevuotavin lausein, pukeutuu oudosti ja ottaa itsestään kuvia viettelevin elein. Eikä voi olla hetkeäkään yksin. Toinen on taas "yhteiskunnallinen keskustelija" joka laittaa liikkelle "SAA JAKAA" päivityksiä ja aukoo päätään poliitikoille Twitterissä. Eräs tuttu taas laittaa itsestään joka päivä ig:hen ja tiktokkiin videoita, jossa tämä vaan katsoo kameraan tai pyörittelee silmiään ja taustalla soi joku typerä musiikki. Hänellä on tuhansia seuraajia somessa.

On hassua ajatella, että vielä joitain vuosia sitten tällaista käytöstä pidettiin normaalina ja tavoiteltavana. Nämä olivat näitä yhteiskunnan ilopillereitä ja väriläiskiä. Nyt on havahduttu että tuohan on myrkyllistä ja kyseinen häiriö on sukua narsismille.

  • ylös 10
  • alas 2

Kommentit (9)

Vierailija

Mun naapurilla on luultavasti se. Metelöi aluksi öisin, sitten isännöitsijän puuttumisen jälkeen siirsi sen aamun, nyt kukaan ei voi hänelle enää mitään. Pelaa jotain videopeliä ja reagoi teatraalisesti. Kun hänellä on vieraita käymässä, hän on epäluonnollisen eloisa ja nauraa keuhkojensa pohjasta. Mieshenkilö kyseessä. Hän on myös somessa erikoisen viettelevä ja lipevä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kaikilla persoonallisuushäiriöstä kärsivillä on erittäin huono itsetunto ja he yrittävät saada sitouttaa muita ihmisiä oman egonsa jatkeeksi.

Vierailija

Tässä huvittuneena seurannut erästä pariskuntaa, joiden suhteesta ei varmaan tulisi yhtään mitään jos eivät pääsisi aina ensitöikseen aina julkaisemaan someen jotain siirappisen teennäistä yhteiskuvaa joita muut sitten viitsivät kerta toisensa jälkeen vaan peukutteluineen pönkitellä. Mutta eivätpä kyllä persoonallisuudeltaan miltään kauhean vakailta vaikutakaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kaikilla persoonallisuushäiriöstä kärsivillä on erittäin huono itsetunto ja he yrittävät saada sitouttaa muita ihmisiä oman egonsa jatkeeksi.

Ei muuten pidä paikkaansa. Esim. estynyt ja eristäytyvä ovat täysin päinvastaisia. Persoonallisuushäiriö ei ole yhtä kuin narsismi, vaikka siinä olet oikeassa että kaikilla niistä kärsivillä on huono itsetunto. 

Vierailija

Narsismikortti heitetty. Kuulostat jossain määrin kateelliselta? Ei kaikkien tatvitse olla "huomionhakuisia ilopillereitä". Suurin osa edelleenkään EI ole sellaisia. Sitä paitsi, jos kyse on väitteesi mukaan ihmisen personallisuudesta, turha kai asiasta ihmistä on syyttää. Luonteensa vastaisestiko ihmisen pitäisi elää? Diagnostiset kriteerit täyttäviä narsisteja on väestöstä vain jokunen prosentti - eivätkä muuten hekään ole tuota ominaisuuttaan valinneet.

Vierailija

Mikä teitä vaivaa? Kun joku käyttäytyy mielestänne jollakin tapaa tyhmästi, miksi ette kohauta olkianne ja jatka elämäänne? Mikä teitä toisten, typeriksi sanomienne ihmisten elämissä niin kiehtoo? Yrittäkää löytää elämäänne jotakin todellista ja kaunista.

Vierailija

Persoonallisuushäiriö ei poista vastuuta teoista ja käyttäytymisestä. Ongelmana näissä on, että käytös aiheuttaa kärsimystä myös läheisille ja pahimmissa häiriöissä myös yhteiskunnalle. Tosin suurin osa persoonallisuushäiriöisistä (narsisteja ja epäsosiaalisia lukuunottamatta) kyllä osaa hillitä itsensä ja tiedostavat käyttäytymisensä juurisyyt, varsinkin terapian tuella. 

Terkuin epävakaa. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla