Luuliko joku vielä, että viini on joku luonnontuote? Väärin, teollinen lisäaineilla höystetty prosessoitu rypälevalmiste
Viinissä saa käyttä n. 60 eri lisäsinetta ja lukuisia valmistusprosesseja erilaisilla apuaineilla. Eikä mitään tarvi edelleenkään ilmoittaa etiketissä. Ruuassa ei tulisi kyseeseenkään ja ihmisiä haluu tietää mitä syö. Liki 40 vuotta EU:ssa asiaa käsitelty. Voimakasta on viinialan lobbaus.
Maahantuojatkaan eivät suostu toimittajalle selvittämään mitä aineita heidän viineissään on.
Spotlight Viinin salaisuus
https://areena.yle.fi/1-3797233
Kommentit (44)
On olemassa myös luomuviinejä ja artesaaniviinejä. Ilman lisäaineita ja luonnollisella käymisellä.
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Alkoholi on se juttu mikä siinä kiinnostaa.
AP juo sinä vaan kiljua ei liikaa lisäaineita.
Vierailija kirjoitti:
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Mutta ruuassa sentään on ne pakko painaa pakkaukseen, jotta voit kaupassa tai vaikka netissäkin vertailla tuotteita ja päättää mitä syöt. Viinien suhteen, ei sulle kerrota mitä suuhusi laitat.
Vierailija kirjoitti:
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Niinpä.
Tuskinpa yhteen viinipulloon on tungettu kaikkia 60:ä lisäainetta.
Niin kuin ei siihen maksalaatikkoonkaan oli työnnetty kaikkia sallittuja ruoan lisäaineita tai bulkkiperunan viljelyssä käyytetty joka ikistä perunalle sallittua torjunta-ainetta.
Jos tekee itse voi skipata tietyt lisäaineet.
Vierailija kirjoitti:
On olemassa myös luomuviinejä ja artesaaniviinejä. Ilman lisäaineita ja luonnollisella käymisellä.
Jep, ja valtasosa Alkon hyllyjen viineistä on pitkälle prosessoituja valmisteita. Päinvastoin kuin ihmisten mielikuvissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Mutta ruuassa sentään on ne pakko painaa pakkaukseen, jotta voit kaupassa tai vaikka netissäkin vertailla tuotteita ja päättää mitä syöt. Viinien suhteen, ei sulle kerrota mitä suuhusi laitat.
Ruokaa syödään joka päivä huomattava määrä.
Jos juot joka päivä vatsan täyteen viiniä, alkaa tulla rupia naamaan, vaikka se olisi kuinka luomua.
Teen itse.
. Mustaherukasta tulee loistavaa viiniä.
Assburger kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Niinpä.
Tuskinpa yhteen viinipulloon on tungettu kaikkia 60:ä lisäainetta.
Niin kuin ei siihen maksalaatikkoonkaan oli työnnetty kaikkia sallittuja ruoan lisäaineita tai bulkkiperunan viljelyssä käyytetty joka ikistä perunalle sallittua torjunta-ainetta.
Jos katsot dokumentin, niin voit yllättyä. Pointti onkin, että kaupassa voi pakkauksesta vertailla minkä maksalaatikon koriin otat. Vai otatko lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On olemassa myös luomuviinejä ja artesaaniviinejä. Ilman lisäaineita ja luonnollisella käymisellä.
Jep, ja valtasosa Alkon hyllyjen viineistä on pitkälle prosessoituja valmisteita. Päinvastoin kuin ihmisten mielikuvissa.
Miksi ei olisi?
Tasalaatuisia edullisia, säilyviä....
Pakostakin prosessi on teollinen.
Sama kuin haikailtaisiin jonkun riihipuinnin perään maataloudessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoassakin saa käyttää satoja lisäaineita. Ei se tarkoita, että kaikissa ruoissa niitä olisi.
Mutta ruuassa sentään on ne pakko painaa pakkaukseen, jotta voit kaupassa tai vaikka netissäkin vertailla tuotteita ja päättää mitä syöt. Viinien suhteen, ei sulle kerrota mitä suuhusi laitat.
Ruokaa syödään joka päivä huomattava määrä.
Jos juot joka päivä vatsan täyteen viiniä, alkaa tulla rupia naamaan, vaikka se olisi kuinka luomua.
Viiniä voi ihan huoletta juoda 1-3 kertaa viikossa lasin pari. Itse en niistä mieluusti ota lisäainekuormaa, kuten en ruuastakaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On olemassa myös luomuviinejä ja artesaaniviinejä. Ilman lisäaineita ja luonnollisella käymisellä.
Jep, ja valtasosa Alkon hyllyjen viineistä on pitkälle prosessoituja valmisteita. Päinvastoin kuin ihmisten mielikuvissa.
Miksi ei olisi?
Tasalaatuisia edullisia, säilyviä....Pakostakin prosessi on teollinen.
Sama kuin haikailtaisiin jonkun riihipuinnin perään maataloudessa.
Ja yhtä aikaa kasvavaa suosiota kerää vähemmän käsitellyt viinit, joita niitäkin saa Alkosta. Annetaan ihmisten valita ja laitetaan aineet näkyviin.
Vai miksi pitäisi peitellä?
trollallaatrollallaatrollatrollatrollallaatrollaatrollaatrollaa
Koomisuutta lisää se, että sääntö koskee tietyn prosentin ylittäviä alkoholijuomia. Kaupassa myytävissä alkoholittomissa viineissä lisäaineet pitää ilmoittaa etiketissä. Katsokaapa joskus, paljon informatiivisempi etiketti.
Kuka on väittänyt viiniä terveelliseksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On olemassa myös luomuviinejä ja artesaaniviinejä. Ilman lisäaineita ja luonnollisella käymisellä.
Jep, ja valtasosa Alkon hyllyjen viineistä on pitkälle prosessoituja valmisteita. Päinvastoin kuin ihmisten mielikuvissa.
Keiden ihmisten? En ole koskaan tavannut ketään, joka kuvittelisi valtaosan tai edes merkittävän osan Alkon viineistä olevan alku- tai luomuviinejä.
Mikä ihmeen artesaaniviini? miten ois saaristolaisviini kans?
Ei monia Suomessa ainakaan kiinnostane. Vasta sitten ehkä, kun ne 60 ainetta on listana etiketissä.