Sänpylätaikina jäi nousemaan yön yli lämpimään
Unohdin eilen leipoa sämpylät,:( taikina siis tehty eilen illalla ja hyvin on noussut.Voiko sitä enää käyttää tänään?Ollut siis huoneenlämmössä nousemassa
Kommentit (21)
Voisiko siitä tehdä pizzapohjan sitten :)?
Voi käyttää, tulee imellettyä leipää
Teen aina noin yön yli jääkaapissa nousee
Vai että ihan sänpylän teossa. Mikäs se perjantai-iltana niin muistin vei, että sänpylätaikinakin unohtui?
Laita vain sänpylät uuniin, sittenhän näet, onko tuote vielä järjissään.
Juureen tehdytkin on 2-3 vrk tekeytymässä, leivo pois.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 12:15"]
SÄNPYLÄt jäi LÄNPIMÄÄN!!!
[/quote]
Olet asian ytimessä. Tai jonkun. Ytimessä.
Aspergerit ja autistit juuttuvat epäoleellisuuksiin.
Kokeile ja tule kertomaan, miten onnistui. Minua kiinnostaisi!
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 11:57"]Ei voi. Hiiva ei enää tuosta herää henkiin.
[/quote]
Miksiköhän tätä on alapeukutettu, kun vastaaja on ihan oikeassa? Jos taikina on ollut yön yli huoneenlämmössä, on hiiva takuulla palanut jo loppuun eikä sämpylät enää kohoa uunissa.
Sämpylät maistuu varmaan käyneelle. Ainakin mulla kävi niin joskus. Kannattaa haistaa ja maistaa taikinaa, koska siltä se paistettunakin enimmäkseen maistuu.
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 12:30"]
Tein sänpylätaikinan änpäriin!!!
[/quote]
Teimpä sänpylätaikinan änpäriin minäkin!
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 12:03"]Juureen tehdytkin on 2-3 vrk tekeytymässä, leivo pois.
[/quote]
Juureen tehdyissä ei olekaan hiivaa. Siksi niitä täytyy hapanta useampi vuorokausi, jotta saadaan kuohkeaa leipää.
Minäpä se teinkin sänpylätaikinan isonpaan länpimään änpäriin!
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 12:33"]
[quote author="Vierailija" time="20.09.2014 klo 11:57"]Ei voi. Hiiva ei enää tuosta herää henkiin. [/quote] Miksiköhän tätä on alapeukutettu, kun vastaaja on ihan oikeassa? Jos taikina on ollut yön yli huoneenlämmössä, on hiiva takuulla palanut jo loppuun eikä sämpylät enää kohoa uunissa.
[/quote] On ihan totta. Jos käytät normimäärän hiivaa ja teet taikinan lämpöiseen veteen, hiiva palaa loppuun eikä taikina kohoa. Lisäksi taikinaa on vaikea käsitellä, ja tuloksena on myös käynyt maku. Juureen tekeminen on ihan eri asia, siinä käytetään pienempää hiivamäärää ja viileämpää vettä.
Mitenkähän niille sänpylöille kävi??
Ei voi. Hiiva ei enää tuosta herää henkiin.